Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Isprobali smo pametni sat Oukitel BT30 – Ovo su naši utisci

Posmatrajući trenutnu situaciju i dostupnost raznih modela na tržištu deluje kao da su pametni satovi prvenstveno namenjeni muškom delu populacije, što naravno nije tačno. Ipak, ženske varijante pametnih satova gotovo da mogu da se nabroje prstima, a i polovina od toga je suštinski ista kao i muški modeli, ali u nešto manjem kućištu. Oukitel je uvideo da postoji prazan prostor u tom segmentu i napravio je pravi ženski pametni sat.

Oukitel BT30 je mali, elegantan sat sa AMOLED ekranom osetljivim na dodir prečnika 1.04“. S njim dolaze i dve ženske, tanke narukvice različitih boja, čime se olakšava usklađivanje sa trenutno odabranim outfitom. Sa telefonom se povezuje preko Bluetooth 5.2 konekcije, a omogućava pozivanje i odgovaranje na pozive, prikaz poruka, SMS i sa IM aplikacija… Naravno, kao i drugi Oukitel pametni satovi, poseduje AI asistenta koji je sposoban da prepoznaje glasovne komande.

Uprkos malim dimenzijama, Oukitel BT30 poseduje sve funkcije kao i veći rođaci koje smo ranije testirali, BT10, BT20 i BT50. To znači da je napakovan sa zdravstvenim funkcijama, kao što su senzor kvaliteta sna, merač kiseonika u krvi, otkucaja srca… Pošto je u pitanju ženski sat, naglasak je stavljen i na neke zdravstvene funkcije koje su tipične za lepši pol. Naravno, na raspolaganju su i brojne sportske funkcije, a sat je vodootporan, pa može da se koristi i prilikom plivanja.

Jedina stvar na koju je uticalo smanjenje dimenzija je manji kapacitet baterije, koji je na ovom modelu 160 mAh. To je dovoljno za tri do pet dana autonomije, u zavisnosti od načina upotrebe. Za potpuno punjenje baterije potrebno je oko dva i po sata.

Na kraju možemo da kažemo da je na tržištu svakako moguće pronaći satove koji nude više mogućnosti, ali Oukitel-a BT30, definitivno predstavlja jedan od elegantnijih pametnih ženskih satova koje smo imali priliku da vidimo i probamo, a uz to nije preskup.

Cena: 7950 rsd.

Kontakt: Oukitel

Izvor: www.ictvesti.com

Specifikacija:

Displej 1.04“, AMOLED 340 x 340 piksela, 462 PPI, osetljiv na dodir, 600 nit-a
CPU RTL8763EWE-VP (40 nm), 100 MHz, Cortex-M3
Baterija 160 mAh, punjenje za 2h
Senzori G-senzor, senzor otkucaja srca, SPo2, glasovni asistent
Povezivanje Bluetooth 5.2
Memorija 16 MB RAM, 128 MB storidž
Komunikacija Zvučnik i mikrofon
Dimenzije Prečnik 35.2 mm, debljina 12 mm
Masa 32 g
Boja Crna
© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela