Subscribe:Posts Comments

Polarotor

 

Dragan Cosic Polarotor kopernikus

 

 

Polarotor je emisija o novim tehnologijama iz našeg najbližeg životnog i radnog okruženja i koje svi mi savkodnevno u većoj ili manjoj meri koristimo.Polarotor je najstarija emisija koja obrađuje ovu tematiku. Prvi Polarotor emitovan je u jesen 1990. godine na Trećem kanalu RTS.a. Standardne teme su bile satelitske komunikacije, a nešto kasnije, krenulo se i sa popularnom kućnom elektronikom, odnosno uređjajima poput, audio, video, foto i kompjuterskom tehnologijom.

Autor i voditelj emisije je prof. dr Dragan Ćosić, sa svojim saradnicima iz nedelju u nedelju se trudi da emisija pored svog zabavnog sadržaja, zadrži i edukativnu notu. Koliko ekipa Polarotora uspeva u svojoj osnovnoj nameri to mogu da procene gledaoci.

Nakon gašenja Trećeg kanala i emisija Polarotor prestaje da postoji. U jednom trenutku se činilo da će legendarna emisija o novim tehnologijama zauvek otići u istoriju, izmeđju ostalog, i zbog Nato agresije i bombardovanja naše zemlje, kada je većina emisija iščezlo sa televizije.

Međutim, stalna ekipa koja realizuje emisiju, ponovo se okupila sa novim idejama i novim elanom obnovila i započela rad rad na novom (starom) Polarotor-u. Novi Polarotor je vizuelno nešto drugaciji, zbog promene televizijske kuće, ali je zadržao istu informativnu i obrazovnu ulogu po kojoj je i bio prepoznatljiv. Posle pauze od skoro 3 godine, Polarotor se ponovo emituje na kablovskoj televiziji Kopernikus .Sajt Polarotora pokušava da, koliko toliko, pokrije sve informacije koje su objavljene u emisiji, a putem sajta www.polarotor.rs mogu se dataljnije obavestitit o svemu.

Pročitajte i reč aoutra prof. dr Dragana Ćosića. Možete, i poželjno je da predložite svoje projekte kako bi ih autor u saradnji sa Vama ili sam, pred velikim auditorijumom ljubitelja novih digitalnih tehnologija, objavio u emisiji Polarotor. Dakle, pruža Vam se prilika, da besplatno gostujete u emisiji i predstavitie svoj projekt, proizvod ili uslugu na temu “Nove tehnologije“.

Sve informacije o emisiji na TV KCN možete videti na adresi : kablovskoj televiziji Kopernikus
Snimljene emisije možete pogledati na Youtube ili na našoj stranici emisija:

1.  Youtube kanal

2. Emisije strana

Termini emitovanja su:
• premijerno sredom od 19,20 h. i

• reprizno subotom od 11,45 h.

Vaše predloge, sugestije ili kontakt sa autorom emisije Polarotor, možete realizovati putem e-mail: polarotor@gmail.com

S poštovanjem redakcija Polarotora.

Tel. redakcije: 063 228 425

© 2009 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela