Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Software » Orion TV – Nova verzija najpopularnije i najbolje ocenjene TV aplikacije

Svi kablovski i IPTV operateri imaju svoje TV aplikacije za telefone, tablete i pametne televizore. Međutim, one su uglavnom zaključane, tako da mogu da ih koriste samo pretplatnici tih servisa i to samo u mreži koja je u okviru tog operatera. Da li je to pravi put? Sudeći po Orion TV aplikaciji, nije.

Prvo moramo da kažemo da je Orion TV je jedna od najstarijih aplikacija te vrste kod nas, jer će krajem ovog meseca proslaviti svoj sedmi rođendan. Od 30. avgusta 2015. godine, kada je objavljena prva verzija, bilo je mnogo unapređenja i ovu aplikaciju je koristilo, ili makar probalo, više od četiri miliona korisnika. Po tom kriterijumu Orion TV je apsolutni šampion na našim prostorima među TV aplikacijama. Šta više, ocenjena je više od 54.000 puta, a prosečna ocena je čak 4.6. To je čini najbolje ocenjenom aplikacijom ovog tipa na Play Store-y.

Orion TV novo

Za ovoliku popularnost, Orion TV zaslužni su mnogi detalji koji je izdvajaju od konkurencije. Naime, aplikaciju je moguće koristiti na Internet konekciji bilo kog provajdera (nije zaključana na Orion Internet). Druga, možda još važnija činjenica je da čak i neregistrovani korisnici, u demo modu, imaju na raspolaganju otključanih čak sedamdesetak TV kanala. Drugim rečima Orion TV u pravom smislu donosi TV doživljaj bilo kada i bilo gde.

Registrovani korisnici koji se odluče za neki od postojećih prepaid paketa (bez ugovorne obaveze) dobijaju pristup do više od 190 TV i više od 60 radio kanala, VOD servis sa više od 1.000 sati filmova i serija, kao i mogućnost pregleda programa nedelju dana unazad. Svi, paketi, uključujući i demo, mogu da se cast-uju sa telefona ili tableta na TV, a registrovani korisnici mogu da u okviru jedne pretplate instaliraju Orion TV na tri različita uređaja. Ako posedujete pametni televizor, već i osnovni paket, koji poseduje oko 130 TV kanala, a košta samo 1000 dinara, obezbediće vam sve prednosti modernog televizijskog programa, bez dodatnog Set-Top-Box-a i bez „žongliranja“ sa više daljinskih upravljača. Još neke pogodnosti koje Orion TV donosi korisnicima su kreiranje liste omiljenih kanala, jednostavna pretraga po nazivu kanala ili emisije, EPG (elektronski programski vodič) za sve kanale, upravljanje listom aktivnih uređaja vezanih za nalog…

U novoj verziji, korisnički interfejs na telefonima i tabletima je znatno unapređen i veoma je intuitivan. Odmah na početnom ekranu je na raspolaganju opcija „My Channels“ koja čuva listu omiljenih kanala, a zgodno je i što prikaz kanala može da se filtrira po kategorijama. Kada se odabere neki od TV kanala, prikazaće se lista svih emisija za tekući dan, sa fokusom na emisiji koja je trenutno na programu. Klikom na „kalendar ikonicu“ u gornjem desnom uglu ekrana moguće je odabrati neki od prethodnih dana (opcija „TV unazad“), a klikom na Play dugme (u donjem desnom uglu ekrana), pokreće se live streaming odabrane emisije i kanala. Ne smemo da zaboravimo ni „Video on Demand“ servis, koji može da se filtrira prema tipu emisija (filmovi i serije), ili prema izvoru (Orionteka, AXN, Pickbox Now, Beldocs).

Sa tehničke strane, Orion TV nije nimalo zahtevan. Preporučena brzina Internet-a za gledanje TV-a je samo 2 Mb/s (i to za HD kanale), a ukoliko je aplikacija instalirana na telefonu, u podešavanjima je moguće ograničiti upotrebu samo preko Wi-Fi konekcije. Takođe, korisnicima su na raspolaganju verzije aplikacije napravljene za najrazličitije operativne sisteme – Android, Web OS, Tizen, VIDAA, iOS, Harmony OS…

Zahvaljujući svemu tome, nije čudno što je Orion TV uspeo da privuče toliko korisnika, kao i što je već toliko dugo godina u vrhu na domaćem tržištu TV aplikacija.

Više informacija o Orion TV aplikaciji možete da pronađete ovde.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela