Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Software » Novi AMD Radeon software za gaming i PRO kartice donose velika ubrzanja

AMD je omogućio preuzimanje  najnovije verzije svog upravljačkog softvera za Radeon gaming kartice i Ryzen APU-ove, sa oznakom 22.10.1. Novi „Adrenalin“ drajveri donose podršku za najnovije igre kao što su Overwatch 2 i Grounded.

AMD je takođe objavio i verziju svojih „PRO Edition“ drajvera sa oznakom 22.Q3, a koji donose potpuno novi OpenGL podsistem, napisan od nule i sa optimizacijama koje rezultuju ubrzanjima do čak 72 procenta naspram prethodne verzije – 22.Q2 u specijalizovanim softverskim paketima za profesionalnu upotrebu, kao što je Autodesk Maya i CATIA. Ništa manje impresivna nisu ni ubrzanja od 52 odsto u Solidworks-u, kada se koristi Radeon PRO W6800. A sa Radeon PRO W6400, ubrzanja u SolidWorks-u idu i do čak 115 posto!

AMD GPU_N24_small

AMD Software „PRO Edition“ 22.Q3 drajver su testirali i odobrili Dell, HP i Lenovo za njihove radne stanice sa AMD Radeon PRO akceleroatrima, a dostupan je putem preuzimanja sa zvaničnog portala. AMD nastavlja da radi sa programerima softverskih paketa kako bi sertifikovao najnovije drajvere. Više detalja o najnovijim AMD PRO Edition 22.Q3 drajverima je dostupno u ovom blogu.

Što se tiče Radeon „Adrenalin“ upravljačkog softvera namenjenog gaming Radeon karticama, on donosi i unapređenja popularnih AMD-ovih softverskih tehnologija:

  • AMD Noise Suppression– Smanjuje pozadinsku buku iz okruženja koristeći algoritam dubokog učenja u realnom vremenu. Time se dobija veća jasnoća i čistoća zvuka tokom sastanaka, ili takmičarskog igranja.
  • Radeon Super Resolution – tehnologija upscaling-a rezolucije u igrama kroz podršku iz samih drajvera, zasnovana na istom algoritmu kao i FSR 1.0. Time se pruža skoro izvorna rezolucija uz značajno bolje performanse u igrama koje rade u ekskluzivnom režimu celog ekrana na grafičkoj kartici zasnovanoj na RDNA arhitekturi, kompatibilnoj sa hiljadama igara.
  • AMD Enhanced Sync – Nova ažuriranja su implementirana u Enhanced Sync gde je funkcionalnost ove tehnologije optimizovana za moderno iskustvo igranja! Više detalja o unapređenjima nove AMD Enhanced Sync tehnologije, možete pronaći u ovom blogu.
© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela