Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Novi oblik digitalnog životnog stila uz HUAWEI Mobile Services na HUAWEI Mate 30 seriji

Huawei je tokom ekskluzivnog događaja u Minhenu predstavio revolucionarnu HUAWEI Mate 30 seriju. Postavljajući nove standarde u svim oblastima, od dizajna preko inženjeringa hardvera do inovacije softvera, HUAWEI Mate 30 serija poseduje prvi 5G pametni telefon druge generacije na svetu i predstavlja vrhunac tehnološkog dostignjuća u mobilnoj industriji.

Richard Yu, CEO kompanije Huawei Business Group, predstavio je HUAWEI Mate 30 seriju, i po prvi put upoznao korisnike sa servisima HUAWEI Mobile Services (HMS) koji stvaraju novi oblik digitalnog životnog stila i korisnicima širom sveta nude pametnje, brže i bolje neometano iskustvo digitalne veštačke inteligencije.

 

image008

 

Huawei Mobile Services aplikacije

HMS aplikacije su sve popularnije među korisnicima širom sveta jer konstantno zadovoljavaju njihove potrebe za visoko kvalitetnom i neometanom digitalnom veštačkom inteligencijom, u cilju pružanja boljeg digitalnog života.

HUAWEI AppGallery, HUAWEI Browser, HUAWEI Mobile Cloud, HUAWEI Themes, HUAWEI Music, HUAWEI Video, HUAWEI Reader, HUAWEI Assistant i ostale HMS aplikacije su puštene u globalnu upotrebu jedna za drugom, i postale su važan deo korsničkog iskustva servisa HUAWEI Mobile Services. Zajedno sa serijom HUAWEI Mate 30, ove aplikacije će stvoriti novi oblik digitalnog života korisnika.

HUAWEI Browser je bezbedan i jednostavan mobilni internet pretraživač koji omogućava iskustvo brzog pretraživanja interneta, praktičan način pretraživanja informacija i potpunu zaštitu privatnosti za korisnike Mate 30 serije. Trenutno ga širom sveta aktivno koristi više od 200 miliona ljudi na mesečnom nivou.

HUAWEI Mobile Cloud se brine o bezbednosti podataka, od potvrde identiteta naloga do prenosa i skladištenja podataka. U stanju je da sigurno skladišti važne podatke kao što su fotografije, video snimci i kontakti, kao i da ostvari višestruku sinhronizaciju podataka što korisnicima omogućava da podacima upravljaju na bezbedan i praktičan način. Broj aktivnih korisnika širom sveta je dostigao 160 miliona na mesečnom nivou.

Pomoću raznovrsnog izgleda zaključanog ekrana, personalizovanih ikonica i desetina hiljada online tema,  HUAWEI Themes korisnicima širom sveta donosi drugačije iskustvo, uz raznobojan i raznolik dizajn. Broj aktivnih korisnika širom sveta na mesečnom nivou nadmašuje 70 miliona.

Pored toga, servis HUAWEI Mobile Servces će korisnicima HUAWEI Mate 30 serije nastaviti da pruža bogato iskustvo uživanja u audio i video sadržaju. Korisnici Mate 30 serije mogu da slušaju muziku visoke definicije putem aplikacije HUAWEI Music, kao i da uživaju u velikom izboru muzičkog sadržaja i aplikacija poput desetina miliona muzičkih biblioteka, lista popularnih pesama, kanala za audio knjige, i HiFi zona bilo kada i bilo gde.  Korisnici lako mogu da prate muzičke trendove i dožive bogatije audio iskustvo. Trenutno, HUAWEI Music radi u više od 70 država i regiona, sa više od 150 miliona aktivnih korisnika širom sveta na mesečnom nivou.

HUAWEI Video, u saradnji sa servisima kao što su Youku, Mango TV, Sohu.com, Jetsen Huashi Wangju, HUACE FILM&TV, Sony, Disney i ostalim globalnim partnerima, donosi korisnicima najbolje audio i video iskustvo. Zahvaljujući velikoj količini sadržaja viskog kvaliteta, korisnici mogu da uživaju ne samo u popularnim prenosima na servisima Youku i Mango TV, već i u desetinama hiljada holivudskih i kineskih filmova, zatim umetničkom, društvenom i obrazovnom, i ostalim specijalnim sadržajima, kao i bogatom video sadržaju iz celog sveta. Trenutno, HUAWEI Video je pokrenut u Kini, Italiji, Španiji i drugim mestima, sa više od 130 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou.

HUAWEI Reader sarađuje sa desetinama partnera na kineskom tržištu, uključujući IReader Technology, Dianzhong Technology, Ali Literature i China Literature, što korisnicima omogućava više od milion kopija sadržaja visokog kvaliteta iz oblasti klasične književnosti, bestselera i ostalih kategorija. HUAWEI Reader će takođe početi sa radom na globalnom nivou, čime će se stvoriti digitalna platforma za čitanje, koja će korisnicima ponuditi bogatije iskustvo čitanja.

HUAWEI Assistant je predstavljen online zajedno sa HUAWEI Mate 30 serijom. Korisnici jednostavno mogu da prevuku na -1 ekran za lak pristup različitim servisima , kao i globalnoj pretrazi, situacionoj inteligenciji, najnovijim vestima i ostalim karticama sa pametnim servisima. Informacioni servis sa najnovijim vestima pokriva 30 jezika u 82 države i regije, i omogućava inteligentne podsetnike o 117 važnih informacija o događajima i više od 150 informacija o berzi.

Globalna distribucija aplikacija – Novi oblik digitalnih usluga

Od aprila 2018. godine, kada je puštena u rad širom sveta, platformu HUAWEI AppGallery koristi više od 390 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou, iz više od 170 država i regiona. Ukupan broj preuzimanja je za godinu dana dostigao broj od 180 milijardi, dok se istovremeno povećava broj vrhunskih stranih aplikacija zahvaljujući sve većem broju programera koji se pridružuju HMS ekosistemu. HUAWEI AppGallery, zvanična platforma za distribuciju aplikacija, unapred je instalirana na modelima HUAWEI Mate 30 serije.

 

Platforma HUAWEI AppGallery je istovremeno i globalna i lokalna. Korisnicima Mate 30 serije pruža inteligentne preporuke, u skladu sa njihovim odabirom lokacija i država. Inteligentne preporuke uključuju lokalne i obližnje aplikacije, popularne lokalne aplikacije, kao i i najbolje verzije svake aplikacije u zavisnosti od modela Mate 30 koji se koristi.

HUAWEI Quick App je takođe predstavljena na globalnom nivou u sklopu predstavljanja HUAWEI Mate 30 serije, čime se programerima iz celog sveta omogućio pristup Quick App standardima razvijenog kineskog tržišta. Ovo korisnicima Mate 30 serije donosi pogodnost jednostavnog korišćenja aplikacija bez instaliranja.

HUAWEI Ability Gallery je objedinjena platforma za unos i distribuciju sposobnosti. Ona služi kao centralizovona platforma na koju uređaji mogu da se povežu u svim situacijama i inteligentno preuzmu sposobnosti. Platforma HUAWEI Ability Gallery poseduje više od pet hiljada sposobnosti visokog kvaliteta, što omogućava najobjedinjenije i najinteligentnije moguće servise. Nakon početka prodaje Mate 30 serije, platforma HUAWEI Ability Gallery će početi sa radom na globalnom tržištu i ubrzo će podržavati distribuciju sposobnosti. Servisi aplikacija će u budućnosti biti još više objedinjeni, u cilju što lakšeg povezivanja korisnika i servisa.

Poptuno otvoren – Novi oblik AI ekosistema

Na osnovu prosperitetnog HMS ekosistema, HUAWEI Mate 30 serija nastavlja da korisnicima donosi pametnije, brže i bolje neometano iskustvo digitalne veštačke inteligencije. Nakon skupa HUAWEI Developer Conference tokom avgusta 2019. godine, Huawei je ponovo predstavio HMS ekosistem u sklopu predstavljanja HUAWEI Mate 30 serije.

HUAWEI Mobile Services (HMS) servis, kao i HMS aplikacije, sadrži sposobnosti čipa, uređaja i klauda kompanije Huawei i integriše niz osnovnih HMS servisa (HMS Core), alata i platformi za IDE razvoj i testiranje. HMS zajedno sa HUAWEI aplikacijama i servisima trećih lica čini HMS ekosistem – inteligentni mobilni ekosistem za 570 miliona Huawei korisnika širom sveta. U ovom treutku, HMS ekosistem je već privukao 1,01 miliona registrovanih programera iz celog sveta.

Pošto je Huawei u potpunosti otvorio pristup svojim HMS Core opcijama i uslugama u novoj AI i 5G eri, programerima je dovoljno da samo integrišu HMS Software Development Kit da bi imali pristup otvorenim Huawei opcijama. Huawei je zvanično otvorio pristup za 14 HMS Core servisa, uključujući devet osnovnih servisa i pet servisa za rast, čime je programerima omogućen pristup inteligentnom ekosistemu i otvorenim sposobnostima, kao i brz pristup HMS ekosistemu. Do sada je već 45 hiljada aplikacija integrisano sa HMS Core opcijama, uz godišnji rast od 65%.

Paket HUAWEI Map Kit za strane programere bi trebalo da bude dostupan od oktobra 2019. godine, čime će dobiti pristup opcijama za razvoj mapa i moći da stvaraju inovativne aplikacije. HUAWEI Health App na Huawei pametnim telefonima, Huawei satovima i Huawei narukvicama će takođe imati pristup paketu HUAWEI Map Kit.

HMS ekosistem se razvija već godinama i sve je većih razmera. Na primer, HUAWEI AppGallery se koristi kao platforma za distribuciju aplikacija već više od osam godina. Sve veći broj programera se pridružuje HMS ekosistemu i postavljaju svoje aplikacije na HUAWEI AppGallery ne bi li korisnicima širom sveta omogućili što bolje iskustvo.

U cilju ohrabrivanja programera da svoje kvalitetne aplikacije integrišu u HMS ekosistem, Huawei je svoje investicije za programere iz celog sveta povećao sa milijardu juana na milijardu dolara – program Shining Star je značajno unapređen. Osamdeset procenata investicija je namenjeno podsticanju i ubrzavanju globalnih inovacija na razvoju aplikacija. Ova suma takođe nastoji da pokrije troškove razvoja, rasta i marketinga.

Program Shining Star će dodatno podstaći i pomoći inovacije programera iz celog sveta, čime će nastajati kvalitetne usluge i sadržaji za korisnike HUAWEI Mate 30 serije, ali i za sve ostale Huawei korisnike.

DigiX studio za inovacije će se dodatno razviti širom sveta, sa osam DigiX laboratorija u 6 glavnih regiona. Oni će pružiti veliku podršku za inovacije programera iz celog sveta, uključujući testiranje uređaja, iskustvo razvoja sposobnosti, itd.

U sklopu predstavljanja nove flegšip serije HUAWEI Mate 30, servis HUAWEI Mobile Services nastavlja da gradi neometan AI ekosistem zasnovan na korisničkom iskustvu, koji stvara novi oblik digitalnog stila života i širom sveta donosi neverovatno digitalno životno iskustvo korisnicima serije Mate 30.

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela