Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Mate 10 Lite: jedinstveni telefon koji možete da priuštite

Ako tražite telefon sa povoljnom cenom, odličnim fotografskim sposobnostima, visokim performansama, odličnim ekranom i izgledom koji oslikava moderne trendove, verovatno ne očekujete da ćete ga naći. Ali imamo iznenađenje za vas – Huawei Mate 10 Lite je upravo takav telefon.

Ako tražite telefon koji je jedinstven poput Vas, pogledajte Huawei Mate 10 Lite – posle toga više nećete morati da tražite. Ovaj telefon kombinuje četiri aspekta koji ga čine jako dobrim izborom za svakoga ko ceni visok kvalitet po povoljnoj ceni: odlične performanse, sjajne fotografske sposobnosti, veliki ekran i privlačan dizajn.

 

Mate 10 lite 2

 

Iako Mate 10 Lite spada u srednju klasu uređaja po pitanju cene, njegovi kreatori su odlučili da bi trebalo da se izdvaja u odnosu na ostale uređaje iz ove kategorije. To je očigledno na prvi pogled – monolitno kućište napravljeno od aluminijuma sa mat obradom bi bilo dovoljno dobro za bilo koji flegšip model. Nivo posvećnosti detaljima i kvalitet izrade je savršeno nadograđen pažljivim dizajnom koji oslikava proračinati stilistički koncept zasnovan na prirodnim oblinama i preciznoj simetriji. Uživanje je gledati ovaj telefon, a još je veće zadovoljstvo držati ga u ruci.

Utisak rukovanja skupocenim telefonom pojačava činjenica da je Huawei dizajnirao Mate 10 Lite u skladu sa najnovijim trendovima: sa modernim 18:9 ekranom, kućište je ne samo usko već i tanko, tako da savršeno staje u vaš dlan uprkos tome što poseduje iznenađujuće veliki displej. Veličina ekrana je 5,9 inča sa Full HD+ rezolucijom, što vam omogućava veliki prostor za prikazivanje podataka ali i veoma veliku gustinu piksela koja je zaslužna za savršeno jasne slike. Pravo remek-delo inženjerske veštine je način na koji je ekran uklopljen u kućište telefona. Dizajneri kompanije Huawei su iskoristili svo svoje umeće da bi maksimalno smanjili okvir, kako sa strane, tako i iznad i ispod displeja, tako da ekran zauzima 83% površine telefona.

Huawei nije zaboravio na performanse. Uprkos veoma povoljnoj ceni, Mate 10 Lite je opremljen procesorom Kirin 659 sa osam jezgara, čiji rad podržava moćni Mali-T830 MP2 grafički čipset. Ova kombinacija garantuje odlične performanse pri igranju intezivnih igrica, stvaranju video snimaka ili radu u Excel dokumentima. Solidnih 4GB RAM-a omogućavaju neometano i brzo prelaženje sa jedne aktivnosti na drugu.

Još jedna stavka koja Mate 10 Lite čini zaista jedinstvenim, je njegova kamera – zapravo njegove kamere. Pre svega, prilikom dizajniranja ovih kamera, glavni prioritet inženjerima kompanije Huawei bio je kvalitet slike, čak i pri uslovima sa slabom svetlošću. Posebna pažnja je posvećena prednjoj kameri, koja je često zanemarena, uprkos sve većoj popularnosti slikanja selfija. Na Huawei telefonu ona poseduje sočivo sa otvorom blende od f/2.0, što znači da u njega ulazi dosta svetlosti, što Vam omogućava da uslikate dobre selfije čak i u slabo osvetljenom klubu. Još jedna tehnologija koja je pozajmljena sa skupocenih uređaja je dvostruka kamera, koja u ovom slučaju nije ugrađena samo sa zadnje, već i sa prednje strane telefona. Setovi senzora od 16+2 MP (zadnji) i 13+2 MP (prednji) pribavljaju informacije o lokaciji subjekata u trodimenzionalnom prostoru, čime kameri omogućavaju da stvori dubinsku mapu scene. Zahvaljujući ovim podacima, Huawei softver korisnicima nudi opciju da promene tačku fokusa nakon što je slika uslikana, i što je najvažnije, slikama daju profesionalan izgled pomoću efekta zamućene pozadine (bokeh). Slike sa zamućenom pozadinom i selektivnim fokusom, ranije zaštitnim znacima profesionalne fotografije, izgledaju savršeno i od običnih slika prave impresivna umetnička dela.

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela