Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Notebook i Tablet računari » Testirali smo myFirst Sketch Book – revolucionarni tablet za crtanje

Deca vole da crtaju, naročito kada su mala. Crtanje im pomaže da razviju motoriku, koordinaciju ruke i očiju. Međutim, crtanjem troše ogromne količine papira, što je u današnje vreme sve manje ekološki prihvatljivo. Neke od crteža, roditelji bi hteli da sačuvaju, pa se to obično radi fotografisanjem papira.

Zato su u myFirst kompaniji došli na ideju da automatizuju taj proces, ali i da istovremeno izbegnu trošenje papira. Tako je nastao myFirst Sketch Book – revolucionarni tablet za crtanje dijagonale 10 inča, namenjen prvenstveno deci, mada je veoma primenjiv i u poslovnom okruženju. On omogućava da se svaki nacrtan crtež ili skica sačuva u originalnom obliku, samo jednim klikom.

 

myfirst sketch book

 

Moramo da kažemo da myFirst Sketch Book nije prvi proizvod tog tipa. Postoji mnogo varijanti tableta za crtanje, koji rade sličnu stvar. Neki od njih omogućavaju da se brišu samo delovi nacrtanog crteža, neki imaju neku vrstu pseudo-kolornog crtanja i mogućnost definisanja debljine linija, ali svi imaju, ili bolje da kažemo nemaju, jednu zajedničku stvar. Jednom nacrtan crtež može samo da se obriše i jedini način da se sačuva je slikanje telefonom ili fotoaparatom.

myFirst Sketch Book je otišao bar dva koraka dalje. On omogućava da se tablet putem bluetooth konekcije poveže sa mobilnim telefonom, na kome se u realnom vremenu prikazuje i digitalizuje crtež. Čak je moguće da se snimi i ceo proces crtanja, koji će se prikazati u vidu animacije. Pored toga, crtež može da se sačuva kao statična slika, da se postavi kao wallpaper ili da se podeli sa prijateljima.

Iako je u pitanju proizvod prvenstveno namenjen deci, myFirst Sketch Book predstavlja do sada najbolji alat koji smo videli za poslovne potrebe. To je odlično sredstvo za hvatanje beleški, skiciranje ili iznošenje ideja na sastancima.

Tablet se zasniva na LCD ekranu dijagonale 10 inča, sa površinom osetljivom na pritisak. Crtanje se obavlja pomoću elektromagnetskog stylus-a. On prepoznaje 8.192 nivoa pritiska, što se reflektuje na finoj promeni debljine iscrtane linije. Preko aplikacije na telefonu moguće je biranje boja, četkica za crtanje, čime se dodatno povećava upotrebljivost ovog uređaja. Kada je dete zadovoljno izgledom crteža, sve što treba da uradi je da ga snimi i on će biti sačuvan na telefonu.

Interesantno je da za snimanje crteža nije neophodna konekcija sa telefonom. Ako on nije povezan, crtež će se snimiti u internu memoriju myFirst Sketch Book-a, koja omogućava čuvanje više od 1.000 crteža. Tu crteži mogu kasnije da se prebace u telefon.

Uređaj ima bateriju kapaciteta 1.000 mAh koja će obezbediti tridesetak dana rada bez punjenja. Uz sve to, u kompletu se, pored samog tableta i olovke, dobija i zaštitna futrola koja štiti uređaj od fizičkih oštećenja. Uređaj se proizvodi u beloj i crnoj boji, od kojih je prva namenjena deci, a druga odraslima (pri čemu se u varijanti za odrasle dobija prava kožna futrola, sa pregradama za držanje vizitki ili platnih kartica).

Bez obzira da li želite da sačuvate umetničke radove svog deteta, ili da ga koristite u poslovne svrhe, myFirst Sketch Book je idealan pratilac korisnika. Ovo je do sada „najpametniji“ sistem za skiciranje i hvatanje beleški, koji oslobađa punu kreativnost korisnika, bez obzira da li se radi o detetu ili odrasloj osobi.

Cena: 99 USD (bela boja), 119 USD (crna boja)

Kontakt: myFirst

Specifikacije:

Sketch Book  
Displej 10“, monohromatski, osetljiv na pritisak
Baterija 1.000 mAh, autonomija do 50 časova rada
Dimenzije 256 x 160.5 x 11.7 mm
Masa 335 g
   
Stylus  
Indukcija elektromagnetna
Osetljivost 5 do 14 mm iznad površine ekrana
Nivoi pritiska 8.192
Baterija 80 mAh, autonomija do 200 časova
Dimenzije 138.3 x 11.8 mm
Masa 12 g
© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela