Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » SES Video demonstrira VR sadržaj i najnoviju Ultra HD tehnologiju na IBC sajmu

Kompanija SES Video danas je najavila da će na svom štandu na ovogodišnjem IBC 2017 sajmu u Amsterdamu, od 15. do 19. septembra, demonstrirati neka od najnovijih tehnoloških dostignuća.

ses_vlcsnapDemonstracija, koja će biti organizovana u saradnji sa kompanijom Fraunhofer HHI, omogućiće posetiocima da se osete kao da se nalaze u gradu Luksemburgu, zahvaljujući direktnom satelitskom emitovanju 10K x 2K panoramskog video sadržaja. Najnovija verzija Fraunhofer HHI Omnicam-360 kamere beležiće prizore uživo iz centra Luksemburga, koji će zatim biti emitovani preko ASTRA 2E satelita na poziciji 28,2 stepena istočno, direktno do štanda kompanije SES. Posetioci će moći da gledaju sadržaj uživo preko VR seta, i da se osete kao da se nalaze u sred grada, dok se pritom nalaze na sajmu. Posetioci će takođe biti u prilici da gledaju ovaj sadržaj na velikom ekranu, pri čemu će moći da zumiraju sadržaj pomoću daljinskog upravljača, zahvaljujući panoramskim snimcima pod uglom od 360 stepeni.

Takođe, u saradnji sa kompanijama LG, ATEME, France Televisions i 4-Ever, posetiocima će biti demonstrirano emitovanje 100Hz High Frame Rate Ultra HD sadržaja preko satelita Astra na položaju 19,2 stepena istočno. Sadržaj će karakterisati brze akcione scene koji imaju za cilj da demonstriraju prednosti emitovanja sadržaja sa 100 frejmova u sekundi, u poređenju sa 50 frejmova u sekundi, što predstavlja današnji standard kada je u pitanju emitovanje TV sadržaja u Evropi. Sadržaj će biti emitovan na LG OLED televizoru koristeći prototip HFR firmvera.

Pored toga, u saradnji sa kompanijom Samsung, posetiocima će biti predstavljeno prvo uživo Ultra HD emitovanje HDR10+ sadržaja preko satelita. HDR10+ je novi standard kompanije Samsung kada je u pitanju High Dynamic Range (HDR) tehnologija, koji koristi dinamičke meta podatke kako bi obezbedio najbolje moguće HDR efekte za svaku scenu, tako što će dodatno smanjiti zatamnjenje i saturaciju, u poređenju sa konvencionalnom HDR tehnologijom, koja koristi statičke meta podatke i daje konstantan HDR efekat.

„Kompanija SES konstantno istražuje nove tehnologije i radi zajedno sa potrošačima i partnerima na poboljšanju iskustva gledanja TV sadržaja, sa ciljem da gledaocima uvek obezbedi intenzivnije iskustvo”, izjavio je Tomas Vrede (Thomas Wrede), potpredsednik sektora za nove tehnologije i standarde u kompaniji SES Video. „Srećan sam što će posetioci na našem štandu biti u prilici da iskuse grad Luksemburg preko našeg VR snimka, uživaju u brzim akcionim scenama prikazanim u High Frame Rate tehnologiji, kao i da otkriju nove nivoe osvetljenosti koje nudi HDR10+ tehnologija”.

 

Oznake: ,
© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela