Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Apple iMac Pro – najbolji od najboljih!

Apple je kompanija koja postavlja standarde na IT tržištu i uvek se trudi da bude inovativna i drugačija zbog čega iz godine u godinu ima sve veći i veći broj korisnika. Za svoj veliki povratak na tržište ovaj gigant može mnogo da zahvali svojim prvim iMac računarima koji su davne 1998 godine doneli ozbiljan profit kompaniji i lansirali je ponovo u orbitu. U neku ruku iMac računari su zaslužni za kompletnu transformaciju desktop tržišta koja se događa poslednjih 15-20 godina i svakako su jedini All-in-On računari koji imaju smisao i koji ozbiljno rade poslove za koje su dizajnirani.

 

iMacPro_PF-particles_20171214

 

Kompanija iz Kupertina je iMac računare veoma lako uvela na tržište i to pre skoro 20 godina (19 godina preciznije), jer je vizuelni identitet prvih mašina, kao i njihova funkcionalnost bila daleko ispred ostalih računara u tadašnjoj tržišnoj ponudi. U svom dve decenije dugom usponu iMac računari su se više puta transformisali, a poslednje dve generacije napravile su toliko ozbiljan tržišni uspeh da danas imamo situaciju da kada se pomene nabavka All-in-One računara prvo i jedino na šta se pomisli su iMac računari.

 

Aktuelna ponuda iMac računara je više nego odlična – tu su iMac mašine sa dijagonalom ekrana od 21.5 inča, iMac 4K računari sa Retina ekranom dijagonale 21.5 inča, moćni iMac 5K računari koji su posebni po svom 5K Retina ekranu i apsolutni kralj svih All-in-One računara ikada napravljenih – iMac Pro. Posebnost iMac Pro računara ogleda se apsolutno u svemu, od dizajna, upotrebe materijala i finalne završnice. Hardverski on je najsuperiorniji računar na tržištu i namenjen je prvesntveno profesionalcima ili lepše rečeno arhitektama, građevincima, dizajnerima, video montažerima i svima kojima treba sirova radna i grafička snaga za obavljanje kompleksnih poslova i 3D rendering. On, naravno može biti i najveličanstveniji multimedijalni računar, ali gledano iz svih uglova on je ipak rođen za mnogo ozbiljnije stvari od gledanja filmova visoke definicije i uživanja u multimediji poslednje generacije.

 

Prvo što iMac Pro čini jedinstvenim računarom jeste kompletan hardverski sklop. Od Intel Xeon W osmojezgarnog procesora na 3.2GHz (koji se može konfigurisati do maksimalno osamnaestojezgarnog Intel Xeon W procesora), preko Radeon Vega 56 GPU-a (opciono Vega 64), do neverovatnih 32GB DDR4 ECC radne memorije na taktu od 2666MHz i 1TB SSD-a (maksimalno 4TB SSD, opciono) do najsavršenije elektronike na svetu iMac Pro jasno pokazuje zašto je Pro na svim nivoima. Tu su i sjajne mogućnosti za povezivanje (802.11ac Wi-Fi i Bluetooth 4.2), kao i posebna periferija koja prati Space Gray izdanje ove mašine. Jedinstveni 5K Retina displej dodatno iMac Pro čini impresivnim jer na dijagonali ekrana od 27 inča može da prikaže kristalno jasnu i čistu sliku u rezolucji od 5120×2880 dpi, prepunu zasićenih boja i sa detaljnošću kakva nije viđena na sličnim mašinama i generalno ekranima ove dijagonale.

 

Kako se iMac Pro može isključivo nabaviti u Space Gray izdanju tako je i (već pomenuta) periferija koja dolazi sa njim Space Gray. Tu su Space Gray Magic Keyboard sa Numeric Keypad-om i Space Gray Magic Mouse 2, a opciono je moguće nabaviti i Space Gray Magic Trackpad 2 – naravno, po posebnoj Pro ceni. Ostatak računara čine još 4xUSB 3 ulaza, čitač SDXC kartica, Thunderbolt 3 (USB-C) ulazi i Ethernet prikljućak – standardno za većinu aktuelnih iMac računara. Kao platforma tu je macOS High Sierra sa preko 250 novih funkcija koje korisniku donose interaktivniji, komforniji i bezbedniji rad.

 

iMac Pro je mnogo više od surovog profesionalca, on je sjajan računar izuzetnih radnih i grafičkih karakteristika koji će svaki zadatak koji se postavi ispred njega odradi brzo, lako i precizno. Definitivno je klasa i priča za sebe, pogotovo ako se uzme u obzir kakav hardverski i softverski sklop ima, kao i sa kakvom periferijom dolazi u paketu. Vizuleno je najlepši računar na svetu i apsolutno je računar besprekorne izrade kome niko ne može odoleti. Istina, njegova preporučena maloprodajna cena od 740.490,00 dinara za domaće tržište nije ni malo skromna, ali realno gledano ovo i nije računar koji je potreban svakom i prvenstveno je namenjen osobama koje rade kompleksne grafičke poslove i koje znaju iz ovakvog hardversko-softverskog sklopa da izvuku maksimum. iMac Pro je definitvino najbolji od najboljih!

 

Cena (sa PDV-om): od 740.490,00 dinara

 

Kontakt: iStyle

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela