Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Spašavanje podataka sa mobilnih telefona

Data Solutions, prva srpska Laboratorija za spašavanje podataka nedavno je u spektar svojih usluga dodala i spašavanje podataka sa mobilnih uređaja (ispravnih i neispravnih). Ova usluga je rezultat dugogodišnjeg istraživanja tima inženjera, a obuhvata spašavanje podataka sa mobilnih uređaja bez obzira na vrstu uređaja i bez obzira koji je operativni sistem u pitanju: Android, iOS, Windows, ali i specifični operativni sistemi starijih mobilnih telefona, kao i spašavanje podataka sa samih SIM kartica.

 

spasavanje sa mobilnih

 

Spašavanje podataka sa mobilnih uređaja je proces za koji je, pored tehnologije i znanja, potrebno iskustvo. Sam postupak je složeniji i dugotrajniji u odnosu na iste kvarove na drugim tipovima medija (hard diskovi, memorijske kartice, SSD, USB flash diskovi…).

 

Mobilna forenzika

 

Pored standardne usluge spašavanja podataka, Data Solutions laboratorija pruža svojim klijentima i usluge mobilne forenzike. Kako je mobilna forenzika specifična usluga, uspešnost zavisi od modela i tipa uređaja, kao i stanja u kom je uređaj dostavljen u laboratoriju.

 

Kada je mobilna forenzika u pitanju važno je napomenuti da su poverljivost i privatnost klijenta uvek na prvom mestu, što znači da se podaci štite od samog prijema uređaja do kraja procedure spašavanja podataka. Pristup podacima omogućen je isključivo referentnom tehničaru ovlašćenom za spašavanje podataka sa datog uređaja.

 

Usluga mobilne forenzike podrazumeva:

 

– Pravljenje kompletne kopije samog uređaja

– Istoriju poziva

– Kalendar

– Podatke iz aplikacija

– E-mail-ove

– Istorija surfovanja i posećivanja stranica

– Podatke iz Dropbox-a

– Korišćene WiFi mreže

– Notes

– Tekst poruke

– FB poruke iz Messanger-a

– Fotografije

– Video

– Lokacije

– Ostale potencijalno potrebne podatke

 

Više informacija na: www.datasolutions.rs

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela