Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware-procesori » Sa „Embedded+“, AMD donosi ugradne procesore za ubrzanje Edge AI-a

AMD je objavio lansiranje AMD Embedded+, novog arhitektonskog rešenja koje kombinuje AMD Ryzen Embedded procesore i Versal adaptivni SoC (System-On-Chip) na jednoj integrisanoj ploči, kako bi se isporučila skalabilna i energetski efikasna rešenja.

Sertifikovana od strane AMD-a, integrisana računarska platforma Embedded+ pomaže ODM proizvođačima da smanje kvalifikacije i vreme izrade za brži izlazak na tržište, bez potrebe da troše dodatni hardver i resurse za istraživanje i razvoj. ODM integracija koristeći Embedded+ arhitekturu omogućava korišćenje zajedničke softverske platforme za razvoj dizajna sa malom potrošnjom, kompaktnim formatom i dugim životnim ciklusom za medicinske, industrijske i automobilske aplikacije.

„U industrijskim i medicinskim aplikacijama, mnoge odluke se moraju dogoditi u milisekundama. Embedded+ maksimizuje vrednost podataka o partnerima i klijentima, uz energetsku efikasnost i performantno računarstvo koje im omogućava da se fokusiraju na rešavanje potreba svojih kupaca i tržišta.” rekao je Chetan Khona, viši direktor tržišta industrije, vizije, zdravstva i nauke u AMD-u.

U prvoj te vrste, Embedded+ arhitektura kombinuje vodeći AMD-ov x86 APU i programabilni hardver za kritičnu AI inferenciju i fuziju senzora. Adaptivno računarstvo se ističe u determinističkoj obradi sa niskim kašnjenjem, dok AI motori poboljšavaju inferenciju visokih performansi po vatu. Ryzen Embedded procesori, koji sadrže „Zen“ jezgra visokih performansi i Radeon grafiku, takođe nude vrhunske opcije renderovanja i prikaza za poboljšano 4K multimedijalno iskustvo, kao i ugrađeni video kodek za 4K H.264/H.265 kodiranje i dekodiranje.

Kombinacija obrade niske latencije i inferencije visokih performansi po vatu omogućava visoku izvedbu ključnih zadataka, uključujući integraciju adaptivnog računarstva u realnom vremenu sa fleksibilnim I/O, AI motorima za inferenciju i AMD Radeon grafikom, unutar rešenja koje koristi najbolji aspekti svake tehnologije.

Sapphire Technology donosi inauguralno AMD Embedded+ ODM rešenje

Embedded+ takođe omogućava dizajnerima sistema da biraju između ekosistema ponude ODM ploča zasnovanih na Embedded+ arhitekturi i da skaliraju svoje portfelje proizvoda kako bi isporučili profile performansi i snage koji su najprikladniji za ciljne aplikacije kupaca.

Prvo ODM rešenje bazirano na Embedded+ arhitekturi je Sapphire Edge+ VPR-4616-MB, mini-ITX matična ploča niske potrošnje, kompanije Sapphire Technology. Nudi pun skup mogućnosti sa samo 30W snage, koristeći Ryzen Embedded R2314 procesor i Versal AI Edge VE2302 Adaptive SoC. VPR-4616-MB je takođe dostupan u punom sistemu, uključujući memoriju, skladište, napajanje i kućište.

© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela