Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware-procesori » AMD lansirao efikasnu Ryzen 7020 familiju mobilnih APU-ova za pristupačne laptopove

Izgrađeni na spoju „Zen 2“ i AMD RDNA 2 arhitektura, procesori serije Ryzen i Athlon 7020 za mobilne uređaje pružaju odlične svakodnevne performanse i do 12 sati trajanja baterije tako da korisnici mogu da izvuku maksimum iz svog prenosnog računara.

„AMD je napravio revoluciju u sferi tankih i laganih notebook računara sa neuporedivim performansama i beskompromisnim trajanjem baterije,“ rekao je Saeid Moshkelani, viši potpredsednik i generalni menadžer, Client Business Unit, AMD. „Veoma smo uzbuđeni što donosimo sve što korisnici očekuju od premium laptopa na mainstream tržište laptopa sa novim mobilnim procesorima serije Ryzen 7020 i Athlon 7020. Bez obzira na cenu, kupci bi trebali biti sigurni da dobijaju najbolje moguće iskustvo sa AMD-om.”

amd

AMD Ryzen i Athlon serija 7020 procesora za notebook računare

Izgrađeni na TSMC-ovoj naprednoj 6 nm proizvodnoj tehnologiji, novi mobilni procesori Ryzen i Athlon 7020 serije nude savršen balans brzine, stila i izdržljivosti. Uz pametno upravljanje baterijom i namenski hardver za video i audio reprodukciju, sistemi sa procesorima serije Ryzen i Athlon 7020 idealni su za video konferencije i saradnju, kancelarijsku produktivnost i multitasking, te povezivanje sa porodicom i prijateljima, kod kuće ili u pokretu.

Preko 90% anketiranih korisnika laptopa kaže da je važno biti u pokretu sa svojim sistemom i u proseku koristiti laptop tri sata dnevno na bateriji. Skoro trećina ispitanika provodi do deset sati dnevno na bateriji. Kombinacija TSMC 6 nm tehnologije i inovativne Ryzen 7020 arhitekture omogućava AMD Ryzen procesorima da isporuče superiorno trajanje baterije sistema  – do 12 sati. Procesori serije Ryzen 7020 takođe nude najbolje performanse u klasi, sa do 58% bržim multitaskingom i 31% većom brzinom pokretanja aplikacija od konkurencije na AMD Ryzen 3 7320U CPU.

Zahvaljujući grafičkoj arhitekturi AMD RDNA 2, mobilni procesori serije AMD Ryzen i Athlon 7020 podržavaju do 4 ekrana sa integrisanom grafikom Radeon 610M serije i naprednom podrškom za dekodiranje za strimovanje visoke definicije.

Sistemi koji sadrže Ryzen i Athlon 7020 serije procesora su spremni za Windows 11 i sadrže Microsoft Pluto sigurnosni procesor koji u potpunosti podržava sigurnosne karakteristike Windows-a 11. Novi procesori takođe dolaze s novom modernom platformom i naprednom tehnološkom podrškom, uključujući moderan standby, wake-on-voice, brzo punjenje i brzu LPDDR5 memoriju.

Očekuje se da će sistemi sa Ryzen i Athlon serijom 7020 procesora za mobilne uređaje biti dostupni kod globalnih OEM partnera, uključujući Acer, HP i Lenovo, počevši od četvrtog kvartala 2022. godine, sa početnom preporučenom maloprodajnom cenom od 400 USD.

Šta kažu partneri?

Acer: „Od tankih i laganih do robusnih prenosnih računara, Acer nudi širok izbor proizvoda za kupce sa različitim potrebama,“ rekao je James Lin, generalni direktor, Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. „Sa predstavljanjem serije AMD Ryzen 7020. procesori, novi laptopi Acer Aspire 3 14 i Aspire 3 15 sa novim procesorima pružaju savršen spoj performansi i vrednosti.”

HP: „Sa HP-ovim novim prenosnim računarom od 17 inča – pokretanim procesorima serije Ryzen 7020 – ljudi će imati slobodu i fleksibilnost da rade i igraju se kako god i kad god požele“, rekao je Jo Tan, globalni šef personalnih računara u HP Inc. „Zajedno sa AMD-om, isporučujemo performanse i iskustva koja su potrebna našim klijentima da ostanu povezani, produktivni i zabavni.“

Lenovo: “Podižemo brzinu i efikasnost na novi nivo u saradnji sa AMD-om,” rekao je Ouyang Jun, potpredsednik i generalni direktor Consumer Business segmenta, Intelligent Devices Group. „Sa pouzdanom snagom i efikasnošću AMD Ryzen procesora, naši lični računari sledeće generacije kao što je Lenovo IdeaPad će ponuditi performanse potrebne za svakodnevno obavljanje više zadataka i saradnju – sve dok se uklapaju u širi raspon budžeta.“

Microsoft: „Uzbuđeni smo što vidimo kako duboka inženjerska saradnja između AMD-a i Microsoft-a oživljava na sistemima koje pokreće Ryzen 7020 serija procesora omogućenih sa Windows 11,“ rekao je Pavan Davuluri, CVP Windows Silicon i sistemska integracija. „Premijum iskustva ne moraju imati premium cenu jer će kupci uživati u stvarima kao što su vrhunska autonomija baterije, grafičke performanse s RDNA 2 i sigurnosne mogućnosti s VBS ubrzanjem i sigurnosnim funkcijama od čipa do oblaka koje omogućava ugrađeni Microsoft-ov sigurnosni procesor Pluto .“

AMD Ryzen™ i Athlon™ 7020 serija procesora za mobilne PC-e

Model Cores/
Threads
Frekvencija pojačanja Osnovna frekvencija Ukupna keš memorija (MB) TDP (vati) GPU model
AMD Ryzen 5 7520U 4C/8T Do 4,3 GHz 2,8 GHz 6 MB 15 W AMD Radeon 610M
AMD Ryzen 3 7320U 4C/8T Do 4,1 GHz 2,4 GHz 6 MB 15 W AMD Radeon 610M
AMD Athlon Gold 7220U 2C/4T Do 3,7 GHz 2,4 GHz 5 MB 15 W AMD Radeon 610M

 

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela