Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware-memorije » XPG najavljuje predstavljanje novih DDR5 gejming memorijskih modula u trećem kvartalu 2021. godine

XPG, jedan od najbrže rastućih provajdera sistema, komponenti i perifernih uređaja za gejmere, E-sport profesionalce i Tech entuzijaste, najavio je da će u trećem kvartalu ove godine predstaviti nove DDR5 gaming memorijske module. Nova serija proizvoda biće poznatija pod nazivom CASTER. Ovi moduli pružaće frekvencije u rasponu od 6.000 MHz do 7.400 MHz i dolaze sa kapacitetima od 8 GB, 16 GB, ili 32 GB. XPG je ostvario blisku saradnju sa svojim partnerima, proizvođačima matičnih ploča, uključivši Gigabyte, MSI, Asus i ASRock, kako bi osigurao najveći stepen kompatibilnosti i sposobnosti realizacije ekstremnih overclocking performansi (potencijalno do 12.600 MHz).

xpg

Novi DDR5 moduli doći će u dve varijante – sa ili bez RGB osvetljenja. Uprkos ovoj razlici, oni dele zajednički kohezivni industrijski dizajn. Dakle, dizajn ovih proizvoda donosi prikriven osećaj dubine i teksturnog kontrasta, pri čemu su bila korišćena dva površinska tretmana – jedan glossy (sjajan) i jedan mat. Za dodatnu dubinu, mat površina modula je zakošena kako bi se dodao teksturni element i futuristički izgled. Kako bi bio istaknut XPG brend, na modulima se nalaze dijagonalne ispresecane linije, kao i duboki uski rezovi, formirajući na taj način geometrijske forme i X oblik, koji se poklapaju sa XPG imenom brenda i njegovim vizuelnim identitetom.

XPG-ovi novi DDR5 moduli kreirani su tako da igračima i PC entuzijastima pruže primetan napredak u odnosu na DDR4 module. Pored viših frekvencija, koje nadilaze 4.800MHz, moduli će takođe biti energetski efikasniji, radeći sa naponom od 1.1V, u poređenju sa 1.2V. Štaviše, u ove module će biti ugrađen Power Management Integrated (PMIC) i Error Correction Code (ECC) tehnologija, koja poboljšava efikasnost i stabilnost.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela