Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware-memorije » RGB memorijski moduli za gejmerske računare

Odavno se pod gejmerskim računarom ne podrazumeva samo atraktivno kućište, već je ta atraktivnost neophodna i unutar kućišta. Najčešće se to postiže postavljanjem dodatnog osvetljenja u kućištu, ili zamenom običnih ventilatora sa varijantama koje u sebi imaju RGB osvetljenje. XPG je sa svojom Spectrix D50 serijom memorijskih modula otišao još jedan korak dalje. Naime, ovde se radi o memorijama koje na sebi imaju RGB osvetljenje, što dodatno doprinosi atraktivnosti računara. Naravno, pošto je XPG brend namenjen prvenstveno gejmerima, nisu zapostavljene ni performanse memorije.

P_SPECTRIX D50_TG_WH01

XPG Spectrix D50 postoji u više varijanti, počev od 8 GB pa sve do 32 GB, a prodaju se kao zasebni ili upareni moduli. Nama je na test stigla varijanta pakovanja sa dva modula ukupnog kapaciteta 16 GB (XPG Spectrix D50 DDR4-3600 MHz CL18 2×8 GB). U ponudi postoje dve vizuelne varijante ovih memorija – sa pasivnim hladnjakom sive (Tungsten Gray) ili bele boje. Mi smo dobili Tungsten Gray ediciju. Hladnjak od brušenog aluminijuma postavljen je sa obe strane modula, čitavom njegovom dužinom, debljine 1.95 mm. Ispresecan je urezanim dijagonalnim linijama, koje se na vrhu modula nadovezuju na RGB LED ostvetljenje. Kada smo već kod osvetljenja, moramo da pomenemo da je ono kompatibilno sa Asus Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion 2.0, MSI Mystic Light Sync i ASRock Polychrome Sync tehnologijama osvetljenja, što znači da će raditi sa praktično svim RGB rešenjima različitih proizvođača.

Memorija je deklarisana na 3.600 MHz, sa CL18-20-20-42 tajminzima na 1.35V. Podržan je XMP2.0, što znači da je kompatibilna sa Intel 100, 200, 300, 400, kao i X99/299 serijama čipseta, kao i sa AMD Ryzen platformom. Šta više, čini se da je memorija optimizovana baš za AMD Ryzen platformu, s obzirom da na toj platformi omogućava znatno veći overklok, i to bez podizanja voltaže. Naime, na Intel platformi overklok je rekli bismo simboličan, do 3.900 MHz, dok je na AMD platformi on moguć do 4.600 mHz (sa CL 18-24-18-42 tajminzima).

Sa solidnom brzinom, čak i bez overkloka, kao i atraktivnom pojavom u kućištu, XPG Spectrix D50 je odlično rešenje za sve koji žele stabilan i brz gaming računar, ali i da osveže vizuelni identitet unutrašnjosti svog kućišta. Već i sa fabričkim setovanjima radi se o memoriji sa odličnim performansama, a vlasnici računara zasnovanih na AMD Ryzen platformi dobiće i odličnu podlogu za dodatno ubrzanje putem overkloka.

Kontakt: ADATA

Specifikacije:

Kapacitet 2 x 8 GB
Brzina DDR4, 3.600 Mhz
Voltaža 1.35 V
Tajminzi 18-20-29-42
Konektori DIMM, 288 pinova
Tip ploče 8 nivoa
Provera grešaka Non-ECC
Osvetljenje RGB LED
Hlađenje Pasivno, dvostrano,
Boje Siva (Tungsten Gray), bela

 

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela