Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Satelitska televizija » Kompanija SES promenila termine lansiranja SES-12 i SES-14 satelita

Kompanija SES danas je najavila značajnu promenu u rasporedu lansiranja svojih satelita, SES-12 i SES-14. Prema novom dogovoru, SES-12 satelit biće lansiran na Falcon 9 raketi kompanije SpaceX, u prvom kvartalu 2018. godine, dok će SES-14 satelit biti lansiran sa Ariane 5 rakete početkom prvog kvartala 2018. godine. Ova promena u rasporedu lansiranja omogućiće kompaniji SES da unapredi kvalitet i obezbedi kontinuitet usluga za svoje klijente. Oba satelita (SES-12 i SES-14) koriste električni pogon za podizanje u orbitu i počeće sa radom četiri do šest meseci nakon lansiranja.

SES14

SES-14 satelit, koji je proizvela kompanija Airbus, biće pozicioniran na orbitalnoj poziciji 47,5 stepeni zapadno. C-band korisna nosivost SES-14 satelita zameniće NSS-806 i služiće kao podrška za kablovske usluge kompanije SES u Latinskoj Americi. Ku-band korisna nosivost će povećati Ku-band kapacitet na NSS-806 uz signal širokog raspona i precizno usmeren signal visoke propusnosti koji će pokrivati celokupan region Amerike i Severnog Atlantika. Ku-band precizno usmereni signal će omogućiti kompaniji SES da obezbedi bolju podršku za sve veću potražnju za aeronautičkim i pomorskim aplikacijama za mobilnost, mobilni backhaul, pružanje broadband usluga, kao i VSAT usluge za vladin i korporativni sektor. Ku-band signal širokog raspona ima za cilj da obezbedi video usluge, kao i usluge prenosa podataka, na teritoriji Latinske Amerike, Kariba i širom Severnog Atlantika. SES-14 će takođe biti sastavni deo misije NASA, Global-Scale Observations of the Limb and Disk (GOLD).

SES-12, veoma veliki satelit koji je takođe proizvela kompanija Airbus, biće pozicioniran na orbitalnoj poziciji 95 stepeni istočno. Ovaj satelit će povećati kapacitete kompanije SES za obezbeđivanje „direct-to-home“ (DTH) emitovanja, VSAT, kao i usluga mobilne i HTS povezanosti na teritorijama Bliskog Istoka i azijsko-pacifičkom regionu, uključujući i tržišta koja su u naglom razvoju, kao što su Indija i Indonezija. Satelit će zameniti NSS-6 na ovoj lokaciji i biće lociran pored SES-8 satelita. Budući da je ovo najveći satelit koji je kompanija SES ikada napravila, SES-12 će imati kapacitet da bude podrška za različite teritorije, od Kipra na zapadu do Japana na istoku, kao i od Rusije na severu do Australije na  jugu.

Oznake: ,
© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela