Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Software » Secur’IT Cup’19: postanite sajberbezbednosni stručnjak za industrije budućnosti

Kompanija Kaspersky poziva mlade talente da učestvuju u Secur’IT Cup 2019 – međunarodnom takmičenju namenjenom ambicioznim sudentima koji će raditi na novim sajberbezbednosnim idejama i na taj način doprineti stvaranju bezbednije budućnosti.

Tehnologija pokreće razvoj modernog sveta. Rezultat toga je da se starije, utemeljene industrije menjaju, a nove dobijaju na značaju. Međutim, druga strana oslanjanja na napredne i inovativne tehnologije je da su one veoma ranjive na sajber pretnje. Kako rešenja postaju sve razvijenija, veća je potreba za podrškom sajber bezbednosnih proizvoda i usluga naredne generacije.

 

Secur’IT Cup’19 - postanite sajberbezbednosni stručnjak za industrije budućnosti

 

Upravo ovo je jedan od razloga zbog kojih kompanija Kaspersky pokreće edukativne inicijative kako bi ohrabrila mlade ljude da uđu u industriju sajber bezbednosti. Takmičenje Secur’IT Cup’19 mladim entuzijastima pruža priliku da pokušaju i reše probleme koji utiču na tri najvažnije industrije budućnosti:

  • Finansijska – zaštita korisnika i institucija finansijske industrije kroz unapređivanje mehanizama onlajn detekcije pretnji, poput vajpera/kriptografera i skrivenog rudarenja
  • Automobilska – unapređenje bezbednosti korisnika pametnih automobila kroz prevenciju mrežnih napada kontrolera, curenja podataka GPS-a i drugih osetljivih podataka, kako za vozila kojima se upravlja tako i za ona kojima se ne upravlja
  • Mašinsko učenje – razvoj novih metoda za primenu mašinskog učenja radi unapređenja sajberbezbednosnih tehnologija i sužavanja štete uzrokovane sajber napadima

Učesnici takmičenja će sprovoditi sopstvena istraživanja i projekte koji će doprineti rešavanju postojećih sajberbezbednosnih problema i suočiti se sa najnaprednijim pretnjama.

Judžin Kasperski (Eugen Kaspersky), izvršni direktor kompanije Kaspersky, je izjavio: „Tehnologija nas danas povezuje kroz platforme i granice kao nikada ranije, otvarajući nove mogućnosti za svakoga. Digitalna povezanost donosi nove pogodnosti i prilike: to je neophodno za opstanak modernih preduzeća, vladinih institucija i industrijskog sektora. Ali istovremeno donosi i ozbiljne ranjivosti. Bez obzira na to, siguran sam da možemo da prevaziđemo sajber izazove sa kojima se suočavamo sa razvojem tehnologije. Pozivamo mlade talentovane ljude da nam pomognu da uradimo upravo to i zajedno izgradimo bezbedniji svet. Svim učesnicima takmičenja Secur’IT Cup’19 želim sreću i nadam se da ćemo videti neke sjajne inovativne ideje!”

Alis Gazizulina (Alice Gazizulina), naučnica koja je pobedila na prošlogodišnjem takmičenju sa svojim projektom Bezbedan intelektualni sistem za nadzor, je izjavila:

„Ovo takmičenje je prava prilika za ulazak u industriju sajber bezbednosti i dobijanje povratnih informacija od vrhunskih stručnjaka iz ove oblasti. Atmosfera je bila veoma prijateljska i ohrabruje učesnike da pokažu svoje sposobnosti i znanje. Sajber bezbednost je veoma raznolika, a svaka industrija zahteva drugačiji pristup. To je bila odlična prilika za istraživanje bezbednosti različitih industrija i za razumevanje svojih sposobnosti kao budući profesionalac. Celo takmičenje je bilo avantura – od koncepta do proizvoda. Vođstvo organizacionog komiteta bilo je ključno u stvaranju besprekorne prezentacije i razumevanju toga na čemu su timovi za koncept radili. Finale mi je omogućilo da se povežem sa različitim ljudima širom sveta.”

Registracija za učešće na takmičenju se zatvara 25. oktobra, 2019. Učesnici bi trebalo da podnesu detaljan opis projekta ili predloga istraživanja, kao i prezentaciju projekta ili prototip. Stručna komisija će razmotriti sve projekte i izabrati finaliste. Učesnici mogu da se registruju induvidualno ili u timovima.

Svi finalisti takmičenja će otputovati u Lisabon 4. i 5. decembra na finalni događaj na Kaspersky Academy Partners samitu, gde će biti proglašen pobednik kom će biti dodeljena nagrada od 10.000 dolara. Učesnici koji osvoje drugo mesto će učestvovati na najvećem svetskom događaju u oblasti sajber bezbednosti – Kaspersky Security Analysts’ Summit 2020– a trećeplasirani osvajaju put na lokalnu sajberbezbednosnu konferenciju.

Pokretanje kampanja čiji je cilj  suočavanje sa jazom veština i disparitetom polova u sajber bezbednosti je nešto čemu kompanija Kaspersky daje visok prioritet. Još jedna velika incijativa kompanije Kaspersky je Kaspersky CyberStarts, evropska kampanja koja ostvaruje ovo kroz direktno obraćanje ženama koje razmatraju svoj karijerni razvoj i daju im pristup alatima i iskustvu koji su im potrebni za prve korake u industriji.

Detaljne informacije o procedure apliciranja i rokovima za takmičenje Secur’IT Cup’19 možete pronaći na zvaničnom vebsajtu takmičenja.

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela