Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Zbog koga ti srce brzo kuca?

Da li ste ikada osetili „leptiriće u stomaku“? Izvesno je, a to potvrđuju i naučnici, da kada osećamo da nas neka osoba privlači naše telo šalje određene znake. Menja nam se boja glasa, šire se zenice, dlanovi počinju da se znoje. Kada nam se neko dopada, naše telo doživljava promene – jedna od najčešćih pojava jeste ubrzano kucanje srca.

Normalan raspon otkucaja srca kod odrasle osobe je od 60 do 100 otkucaja u minuti. Kada vidimo osobu koja nas privlači, naš mozak šalje određene poruke nadbubrežnoj žlezdi koja luči adrenalin i noradrenalin. Upravo zbog lučenja tih hormona, srce počinje brže da kuca te nam se čini da se osećamo kao da trčimo na pokretnoj traci, gde se otkucaji mogu ubrzati i preko 150 otkucaja u minuti. Neretko ovih promena nismo svesni.

 

Honor_fotografija 2

 

Ukoliko želite da proverite vaš puls, da li se zaista ubrzava i koliko, u pomoć vam može priteći HONOR Watch GS Pro ili HONOR ES Watch. Zahvaljujući optičkom senzoru otkucaja srca, koji ovi pametni satovi poseduju, oni mogu da nadgledaju i snimaju puls tokom čitavog dana. Obično je potrebno, približno 6 do 10 sekundi da se prikaže prva vrednost merenja, a podaci se ažuriraju svakih 5 sekundi nakon toga.

Štaviše, kompletno merenje traje približno 45 sekundi. Interval srčane frekvencije može se izračunati na osnovu procenta maksimalne brzine otkucaja srca. Dakle, u svakom trenutku imate informaciju da li su vaši otkucaji u granicama normale, a vrlo lako ćete i proveriti da li vam srce brže kuca kada ste u prisustvu osobe koje vam se dopada.

Što je još važnije, bliži nam se Dan zaljubljenih. Dan kada proslavljamo ljubav, vreme provodimo sa svojim voljenim osobama i kupujemo poklone. Svake godine se vodi ista polemika – šta da poklonim svojoj dragoj osobi?

Povodom predstojećeg dana kada slavimo ljubav, HONOR je svojim korisnicima spremio velike popuste kako biste mogli da iznenadite vašu dragu osobu nekim od njegovih uređaja. Zato ih iskoristite i u ovlašćenim maloprodajnim objektima do 14.2. pronađite HONOR Watch GS Pro, HONOR Watch ES, Choice TWS slušalice, Router 3 i HONOR 10X Lite smartfon.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela