Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Xiaomi lansirao novi Xiaomi MIX 4 model koji prkosi granicama

Na događaju koji je bio namenjen predstavljanju novih proizvoda za jesen 2021. godine, kompanija Xiaomi je zvanično lansirala Xiaomi MIX 4 – najnoviju generaciju svoje MIX serije uređaja koji prkose granicama. Xiaomi MIX 4 dolazi sa ultimativnim ekranom od ivice do ivice, uz najnoviju CUP (Camera Under Panel) tehnologiju, zajedno sa potpuno novom keramičkom izradom. Xiaomi MIX 4 takođe poseduje i „Point to Connect“ Ultra Wide Band tehnologiju, pored Snapdragon 888+ 5G mobilne platforme, zatim brzo punjenje od 120W, bežično brzo punjenje od 50W i još mnogo toga.

 

2

 

Xiaomi CUP tehnologija ekrana od ivice do ivice: Verovatno savršen ekran

Prošlo je 5 godina od kada je Xiaomi predstavio svoj prvi MIX konceptni telefon. Danas se Xiaomi MIX 4 trijumfalno vraća sa potpuno novim dizajnom kamere ispod panela, tehnologijom unapređivanom kroz tri čitave generacije, pet godina, šezdeset patenata, ulaganja od 77 miliona dolara i stotine inženjera.

CUP tehnologija nudi besprekorno gledanje od 400 ppi u zoni kamere, usklađeno sa gustinom piksela, osvetljenošću i detaljima u boji na okolnom ekranu. Dok je kamera praktično nevidljiva oku, Xiaomi MIX 4 kombinuje svoje hardverske i softverske mogućnosti kako bi rezultirajuće fotografije i video zapisi snimljeni prednjom kamerom zadržali prave boje i detalje. To se postiže pomoću Xiaomi CUP tehnologije, koja minimizira difrakciju svetlosti kroz poseban dizajn električnih kola, kao i novi providni zakrivljeni Indium Tin Oxide (ITO) materijal, zajedno sa algoritmima za snimanje.

Sa zadivljujućim AMOLED 3D zakrivljenim ekranom od 6,67 inča uz 10-bitni TrueColor, Xiaomi MIX 4 pruža odlično vizuelno iskustvo sa neprevaziđenom preciznošću boja. Uparen sa osvežavanjem od 120Hz i sa brzinom čitanja dodira od 480Hz na dodir, Xiaomi MIX 4 donosi imerzivno i neverovatno glatko skrolovanje, zajedno sa izuzetnom brzinom odziva.

Lagano keramičko telo: Izuzetan stil i tekstura

Xiaomi MIX 4 nasleđuje klasični keramički unibody dizajn karakterističan za ovu seriju. Obrađivano tri puta na temperaturi od 1.400ºC, keramičko telo se stapa sa izgledom kamere, simbolizujući estetski spoj umetnosti i tehnologije. Osim toga, težina novog finog keramičkog materijala smanjena je za 30%, što ga čini izuzetnim i lakim za držanje, a istovremeno čvrstim i izdržljivim.

Xiaomi MIX 4, dolazi u tri boje: Ceramic Black, Ceramic White, i potpuno nova Ceramic Gray – inspirisana porcelanom kineske dinastije Song. Ceramic Gray model je izrađen upotrebom retkih zemljanih metala i boja i kontrolom temperature obrade na nivou od ± 5 ℃. Ova jedinstvena boja dodaje još sofisticiranosti sa zelenim i svetlo plavim tonovima koji odišu istinskom elegancijom.

120W sa kablom i 50W bežično brzo bunjenje: Ostanite u punoj snazi

Xiaomi je oduvek bio na samom vrhu kada je u pitanju tehnologija brzog punjenja. Sa ogromnom baterijom od 4500 mAh koja obezbeđuje celodnevno korišćenje, Xiaomi MIX 4 isporučuje punjenje nove generacije u vidu brzog punjenja od 120W i bežičnog brzog punjenja od 50W. Da bi se stvari još ubrzale, Boost Mode omogućava bateriji da se napuni do 100% za manje od 15 minuta preko kabla i za 28 minuta bežičnim punjenjem*.

Xiaomi MIX 4 takođe dolazi sa inteligentnim algoritmom za modulaciju brzog punjenja koji pomaže u regulisanju temperature i brzine punjenja za različite scenarije, kao i povećanju ciklusa punjenja baterije do 25%*.

Tehnologija MTW koja se koristi u bateriji značajno povećava brzinu punjenja i smanjuje temperaturu prilikom procesa punjenja. Grafenske anode su provodljivi agens treće generacije čija je provodljivost 1000 puta veća od tradicionalnih ugljeničnih anoda. Može formirati visoko efikasnu provodljivu mrežu i ima manji unutrašnji otpor membrane, što značajno poboljšava performanse brzog punjenja baterije.

Always-on UWB: “Point to Connect”

Jedinstvena UWB tehnologija koju je razvio Xiaomi i koja je ugrađena u novi Xiaomi MIX 4, kompatibilna je sa odabranim proizvodima za pametnu kuću kako bi omogućila funkcije „Point to connect“. Jednostavno usmerite svoj pametni telefon prema bilo kom kompatibilnom Xiaomi AIoT uređaju i odmah ga možete povezati sa svojim Xiaomi MIX 4.

Za veće brzine i jačinu signala, Xiaomi MIX 4 poboljšava performanse antene korišćenjem jedinstvenog unutrašnjeg metalnog kućišta kao antenskog pojačala. Takođe podržava prilagodljive kontrole za dodatnu optimizaciju signala i ubrzanje veze kada vam je to najpotrebnije. Xiaomi MIX 4 takođe ima 19 ugrađenih antena i podržava 42 opsega sa optimizacijom kvaliteta signala za 8 scenarija, kao i automatskim identifikovanjem okruženja, čime se optimizuje konfiguracija mreže i omogućava ručno unošenje lokacije radi dalje optimizacije kvaliteta signala u područjima sa velikim opterećenjem mreže.

Ultra-wide fotografije bez distorzije: Proširite važe horizonte

Xiaomi MIX 4 ima profesionalnu glavnu kameru od 108MP koja obezbeđuje vrhunski kvalitet slike uz izuzetnu jasnoću. Čak i ako zumirate fotografije, detalji i teksture ostaju jasni, omogućavajući vam da eksperimentišete sa kompozicijama kako vi to želite. Podržan sa 4-u-1, 1.6μm Super Pixels tehnologijom, Xiaomi MIX 4 je sposoban da snimi impresivne noćne prizore i snimke pri slabom osvetljenju, bez žrtvovanja kvaliteta.

Ultra-wide kamera od 13MP opremljena je optičkim objektivom slobodne forme za značajno smanjenje širokougaonih izobličenja. U kombinaciji sa naprednom obradom slika, Xiaomi MIX 4 dinamički ispravlja dolazeću svetlost kalibrisanim krivinama, proširujući vam vidike sa širokim uglom od 120 stepeni koji ne pravi kompromise. I na kraju, periskopska kamera od 8MP jednako je moćna i podržava 5k optički zum i 50k digitalni zum.

Qualcomm Snapdragon 888+ 5G platforma: Ultimativne performanse

Xiaomi MIX 4 je prvi pametni telefon sa najnovijom mobilnom platformom Qualcomm Snapdragon 888+ za vrhunske performanse. Sistem se odlikuje povećanom CPU clock brzinom od 3GHz, u poređenju sa brzinama od 2,84GHz Snapdragon 888 modela. Uz povećane sposobnosti veštačke inteligencije od više od 20%, kao i LPDDR5 i UFS 3.1, Xiaomi MIX 4 više intenzivnih zadataka na vašem telefonu obavlja sa neviđenom lakoćom. Pored toga što ima najnoviji čipset, Xiaomi MIX 4 performanse su optimizovane i jedinstvenom strukturom za odvođenje toplote sa kombinovanom površinom od 11588mm kako bi se smanjilo pregrevanje. Postoji i nekoliko novih načina potrošnje energije, koji korisnicima omogućavaju da biraju između vrhunskih performansi, balansiranosti upotrebe ili uštede energije.

AI Translation i rešenja za privatnost: Za vaš mir

Xiaomi MIX 4 nudi AI prevod na sistemskom nivou, pa ne samo da može prevoditi tekst ili fotografije, već možete i transkribovati i prevoditi audio zapise. Xiaomi MIX 4 može automatski generisati prevode i titlove na uređaju u realnom vremenu koji se mogu koristiti za komunikaciju između različitih jezika. Osim toga, u slučaju da više nemate pristup svom Xiaomi MIX 4 zbog gubitka ili krađe, Xiaomi MIX 4 osigurava sigurnost vaših ličnih podataka. Njegova funkcija zaključavanja SIM-a, jednom aktivirana, zahteva da ponovo unesete lozinku da biste aktivirali novu SIM karticu. Osim toga, nova zaštita od isključivanja, sprečavanje prekida veze i zaštita podataka osiguraće sigurnost u slučaju da vaš uređaj dospe u pogrešne ruke.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela