Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Uplovite u svet profesionalne fotografije uz pouzdanog saputnika – nova Xiaomi 14 serija je tu

Xiaomi i Leica Camera AG sa ponosom predstavljaju novo poglavlje zajednički kreiranih proizvoda: Xiaomi 14 seriju. Kao treća generacija uređaja koji su nastali iz ovog strateškog partnerstva baziranom na mobilnoj obradi fotografija, Xiaomi 14 serija sadrži nove optičke i računarske mogućnosti sa Leica Summilux optikom.

Izvanredne karakteristike Xiaomi 14 mobilnog uređaja korisnici mogu istražiti već sada, dok će jedinstveni Xiaomi 14 Ultra uskoro postati deo domaćeg tržišta.

Xiaomi 14 Ultra: Vodeći model sa Leica četvorostrukom kamerom za profesionalne fotografije

Xiaomi 14 Ultra sadrži konfiguraciju Leica četvorostruke kamere, koja nudi izuzetan opseg žižnih daljina – od 12 do 120 milimetara. Sa glavnom kamerom, koja se može pohvaliti podesivim otvorom blende, od ƒ/1,63 do ƒ/4,0, korisnici mogu neprimetno da podešavaju ekspoziciju u različitim okruženjima. Opremljen izuzetno velikim LYT-900 foto senzorom od jednog inča, Xiaomi 14 Ultra obezbeđuje izvanredan kvalitet fotografije, čak i u izazovnim okruženjima. Podesivi otvor blende, u kombinaciji sa višestrukim postavkama fokusa, omogućavaju korisnicima da se bave profesionalnom uličnom fotografijom. Povećanjem otvora blende sa ф/1,8 na ф/1,63 mogućnost prikupljanja svetlosti je značajno poboljšano u odnosu na prethodne modele, što vam omogućava da zabeležite zapanjujuće detalje i pri slabom osvetljenju.

Završnicu podešavanjima četvorostruke kamere daje Leica 75mm kamera sa plutajućim sočivom, Leica 120mm periskopska kamera, kao i Leica 12mm ultraširoka kamera. Žižna daljina od 75mm posebno je pogodna za portretne fotografije, dok ultraširoki objektiv korisnicima omogućava da eksprimentišu sa jedinstvenim uglovima i perspektivama kroz preuveličavanje proporcija i dramatičnost fotografija. Telefoto sočivo od 120mm nudi mogućnost značajnog uvećanja, kako bi korisnici mogli jasno da snime udaljene subjekte. Bez obzira na to da li fotografišete  životinje, sportske događaje ili arhitektonske detalje, ovo sočivo približiće predmet vaše fotografije.

Nedavno predstavljen „Fastshot“ režim sada donosi više mogućnosti zahvaljujući podesivom otvoru blende. Ovaj režim inspirisan je metodom snimanja „hiperfokalne udaljenosti“, koju često koriste ulični fotografi. Taj metod podrazumeva da se tačka fokusa postavlja manuelno, kako bi se mogli napraviti snimci bez fokusa.

Kao vodeći u oblasti mobilnog fotografisanja, Xiaomi 14 Ultra u svim žižnim daljinama omogućava fotografisanje u 8K rezoluciji sa 30 kadrova po sekundi, beležeći izuzetnu jasnoću sa Leica optikom i senzorom od 50 megapiksela. Pored toga, olakšava profesionalne, postprodukcijske izmene sa mogućim snimanjem u 4K rezolucijim sa 120 kadrova po sekundi, koje je prilagodljivo i do pet puta sporijim slow-motion efektu, kao i sa mogućim zumiranjem punog opsega pri 60 kadrova u sekundi u 4K rezoluciji. Uz Dolby Vision snimanje pri 4K rezoluciji sa 60 kadrova u sekundi i stabilizaciju koja je na bioskopskom nivou, korisnici mogu da očekuju glatko snimanje video zapisa sjajnog kvaliteta. Novi UltraRAW 2.0 iskusnim korisnicima omogućava da se bave raznim postprodukcijskim poslovima, i isporučuje linearnu datoteku do 16 bita.

Xiaomi 14: Trostruka Leica kamera za raznolike fotografske doživljaje

Xiaomi 14 ima sveobuhvatnu konfiguraciju sa tri kamere, pokrivajući širok raspon fokusa od 14mm do 75mm, čime pruža zaokružen fotografski doživljaj. Osim toga, projektovan je sa Leica Summilux optičkim sočivima sa unapređenim ƒ/1.6 otvorom blende na glavnoj kameri, u kombinaciji sa Light fusion 900 foto senzorom. Takođe, pored izvanredne Leica telefoto kamere sa plutajućim sočivom i minimalnom razdaljinom fokusa od samo 10cm, Xiaomi 14 ima i u napređenu rezoluciju Leica 14mm ultraširoke kamere, koja sada iznosi 50 megapiksela.

Potrošači mogu, kao i kod Xiaomi 13 serije, da biraju između dva estetska režima fotografisanja –  „Leica Authentic Look“-a i „Leica Vibrant Look“-a. Leica je pažljivo razvila „Leica Authentic Look“, koji se fokusira na esteteski ugodnu i prirodnu reprodukciju boja, realistične kontraste, senčenje i kvalitetnu reprodukciju finih detalja. Pored toga, „Leica Authentic Look“ karakteriše i smanjena korekcija vinjetiranja, kako bi se postigao minimalan pad svetlosti između centra i uglova slike, dajući joj karakterističan izgled fotografije koja je napravljena Leica Summilux objektivom.

Režim „Leica Vibrant Look“ omogućava fotografima da savršeno zabeleže emociju trenutka u živopisnom, ali realističnom svetu boja.

Nova Xiaomi 14 serija kreirana je sa željom da profesionalno fotografisanje postane deo svakodnevice širom sveta. Ona korisnicima pruža pogled na svet kroz jedinstveni objektiv,  i pouzdano čuva sve nezaboravne trenutke. Odvažnim korakom ka budućnosti fotografije, Xiaomi 14 serija donosi savremen doživljaj, i neguje poverenje zadobijeno tradicijom.

© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela