Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Pratite nas i saznajte kako je protekao naš dan sa Mate 50 Pro

 

KV- Mate 50 Pro

Na velikom regionalnom predstavljanju proizvoda kompanije Huawei, koji je nedavno održan u Beogradu, imali smo prilike da čujemo više o novom, trenutno najmoćnijem telefonu iz Huawei ponude. Isprobali smo Huawei Mate 50 Pro na licu mesta, bar u onoj meri u kojoj nam je događaj to dozvolio. A onda smo rešili i da ga testiramo, i tokom dana korišćenja Mate 50 Pro modela sa vama podelimo naše utiske.

 

7:00

Radni dan počinjemo pripremama, a danas ćemo za komunikaciju koristiti Mate 50 Pro. Ovaj uređaj adut je kompanije Huawei na high-end tržištu, a prva stvar koju smo kao njegovi korisnici primetili jeste dizajn. Mate 50 Pro se u tom domenu oslanja na simetričan dizajn, a na prednjoj strani se uočava prilično veliki zarez za selfi kameru, postavljen centralno na gornjoj ivici ekrana, dok se na zadnjoj strani nalaze četiri simetrično postavljene kamere, na velikom kružnom kamera modulu. Uređaj je dostupan u dve boje – crnoj i narandžastoj, a mi smo koristili crni model. Ono što je kod njega specifično jeste da ima staklenu pozadinu, dok je narandžasti napravljen od veganske kože.

 

1

 

8:30

Skrolovanje je obavezno uz jutarnju kafu. A kada telefon ima displej sa zakrivljenim ivicama dijagonale 6.74 inča, zasnovan na OLED tehnologiji koja podržava rezoluciju od 1228 x 2700 piksela i osveženje od 120 Hz, čitanje predstavlja pravi užitak. Bez obzira da li igrate igrice, gledate YouTube video ili čitate kao mi, iskustvo konzumiranja različitih vrsta sadržaja je pozitivno, jer je reprodukcija impresivna, a svaki detalj vidljiv.

Ispod ekrana skriven je i senzor otiska prsta, zasnovan na optičkom sistemu prepoznavanja otiska.

 

qrf

 

13:00

Kada su kamere u pitanju, Huawei Mate 50 Pro donosi revolucionarnu novost među mobilnim telefonima. Novina se, pre svega, odnosi na automatsko podešavanje otvora blende u opsegu od f1.4 i f4. Pored toga, na raspolaganju je profesionalni mod, koji korisnicima omogućava da samostalno menjaju taj parametar, nudeći deset predefinisanih vrednosti. Šta ovo donosi nama kao korisnicima? Isprobali smo i uočili da, zahvaljujući različitim postavkama, dobijamo različite efekte zamućenja pozadine.

 

3 - Slika f1.4 ISO 320 - mala

Slika sa otvorom blede f1.4, ISO 320

 

4 - Slika f4 ISO 320 - mala

Slika sa otvorom blede f4, ISO 320

 

16:00

Iz specifikacija uređaja znamo da Huawei Mate 50 Pro pokreće trenutno najbrži Snapdragon 8+ Gen 1 procesor. On nema podršku za 5G, ali ova opcija možda i nije toliko značajna nama kao korisnicima u Srbiji.  Telefon poseduje 8 GB RAM-a, a na raspolaganju su dve varijante što se tiče skladišnog prostora, 256 GB ili 512 GB, koji se dodatno mogu proširiti ubacivanjem memorijske kartice u hibridni SIM slot.

Ovaj uređaj je prvi sa EMUI 13 interfejsom, na čije funkcionalnosti smo se brzo navikli, a koje bismo voleli još više da istražimo, jer su softverska unapređenja brojna. Nama se posebno dojmio Smart Services Vidget, koji donosi mogućnost prilagođavanja prikaza informacija na početnom ekranu. U kombinaciji sa Desktop Service Card opcijom, moguće je grupisanje servisnih vidžeta iste veličine u tzv. „foldere sa karticama“, čime se dobija dodatno organizovanje vidžeta uz štednju prostora na ekranu.

 

 

19:00

Aplikacije smo, naravno, preuzimali sa AppGallery, Huawei prodavnice aplikacija koja u Evropi ima 45 miliona korisnika i na kojoj su dostupne i lokalne i globalne aplikacije. Instalacija se odigrava u nekoliko koraka, a pretraga je intuitivna. Takođe, koristili smo i GSpace aplikaciju koja nam je omogućila da instaliramo sve Google aplikacije.

 

21:00

Za kraj jedan kadar u kom kamera dokazuje šta ovaj uređaj zapravo može.

 

_cuva

 

A neminovno se moramo pozvati i na bateriju. Sistem je zaokružen sa baterijom kapaciteta 4.700 mAh koja podržava 66 W i brzo punjenje, kao i bežično brzo punjenje od 50 W. Za dostizanje napunjenosti baterije od 100 procenata potrebno je 38 minuta, a za prvih 15 minuta ona će biti dopunjena 49 procenata. Huawei je u telefon ugradio tzv. „emergency“ mod, koji se automaski uključuje kada preostane samo jedan procenat baterije. Ipak, ovu mogućnost nismo testirali, jer tokom upotrebe naša baterija ionako nije došla do tog kritičnog momenta.

 

 

 

 

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela