Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Motorola učvršćuje svoju posvećenost bezbednosti

Bezbednost je uvek bila glavni prioritet kompanije Motorola, a kako mobilne pretnje nastavljaju da evoluiraju, ključnu stvar u razvoju boljih sigurnosnih rešenja za poslovne korisnike predstavljaju upravo povratne infromacije koje od njih dobijamo i koje su zaslužne za razvoj ThinkShield for mobile platforme.

Fokusirana na poslovne korisnike, Motorolina ThinkShield for mobile platforma predstavlja ekstenziju Lenovo ThinkShield sigurnosnog portfolia i nudi korporativna bezbednosna rešenja koja su najbolja u klasi, lakoću korišćenja, produktivnost i servisne funkcije za vlasnike Motorola smartfona.

 

Motorola Thinkshield

 

Sa ovim programom, Motorola se nalazi u jedinstvenoj poziciji da ponudi kombinaciju rešenja, resursa, investicija i fokusa, kako bi biznis korisnicima pružila sveobuhvatan set funkcija. Pritom, svaki treći PC koji se na svetu proda pripada Lenovo porodici. Širenjem ThinkShield bezbednosnih rešenja na mobilnu platformu, Motorola i Lenovo donose jedinstveno bezbednosno rešenje koje prevazilazi ograničenja kategorija različitih uređaja.

Gradeći na robusnom ThinkShield okviru, ThinkShield for mobile predstavlja četiri fundamentalna principa:

 1. Clean OS – pružajući jednu od najčistijih verzija Androida ograničavanjem broja unapred instaliranih aplikacija i kompleksnih UI slojeva, Motorola znatno smanjuje broj bezbednosnih ranjivosti na svojim uređajima.
 2. Secure by design – brojni slojevi sigurnosnih rešenja postavljeni su na:
 • Vrhunskoj bezbednosnoj platformi koja je ugrađena u sve Motorola uređaje. Pored Android Core Security i Policies funkcija, Motorola u svoj hardver ugrađuje dodatnu bezbednost (sa funkcijama kao što su Hardware Based Revocation, Hardware Root of Trust, Unlocked Bootloader Fues i sl.) i stvara lanac poverenja kroz sistemsku bezbednost (uključujući Code Signing, Tamper Proof Identity, Secure Boot i mnoge druge opcije).
 • Mogućnosti da se uređaj dodatno zaštiti od malware, phishing i mrežnih napada kroz odbranu baziranoj na veštačkoj inteligenciji.
 1. Always on manageability – lakoća aktivacije i korišćenja uz rešenja i ključna partnerstva koji uključuju:
 • Zero-touch aktivaciju za izuzetno uprošćeno korišćenje u poslovnim uređajima
 • Sertifikate i partnerstva sa provajderima upravljačkih usluga kako bismo našim korisnicima obezbedili vodeća rešenja u industriji
 • Set unapređenih servisa koji uključuju posebnu podršku za poslovne korisnike kako bi mogli da funkcionišu bez dodatnih briga
 1. End-to-end approach – kompletna zaštita tokom celokupnog životnog ciklusa kroz Motorolin:
 • Trusted Supplier program – Vodeći program u industriji koji je dizajniran tako da se stara da svaki dobavljač ispunjava visoke bezbednosne standarde koje su postavili Motorola korisnici
 • Secure Factory Provisioning – Robusni procesi koji na najbezbedniji način dostavljaju ključeve, sertifikate i podatke na svakom uređaju
 • Insident Response Team – Tim bezbednosnih profesionalaca koji su posvećeni brzoj reakciji u slučaju bezbednosnih incidenata

Kako bismo ubrzali ThinkShield for mobile portfolio, Motorola je stvorila Center of Exellence kako bi se fokusirala na softver, bezbednost, servise i ekspanziju rešenja. Dodatno, Motorola se udružila sa vodećim kompanijama u ovoj sferi sa ciljem da pruži vrhunska rešenja koja će izaći u susret najzahtevnijim potrebama korisnika.

Kao rezultat toga, pored već izuzetno jakog portfolia Android Enterprise Recommended uređaja, svaki Motorola smartfon će imati i ThinkShield for mobile. Tokom narednih meseci, ThinkShield for mobile biće dostupan na svim uređajima i novim modelima sa dodatnim funkcijama kako bismo izašli u susret rigoroznim zahtevima poslovnih korisnika.

Cilje Motorole jesu smislene inovacije i dalje unapređivanje industrije. A ovaj duh nastavljamo da širimo predstavljanjem ThinkShield for mobile programa kako bismo pružili bezbednost korisnicima koji rade u svetu povećanih mobilnih pretnji, zahtevnih želja za produktivnošću i potreba za adekvatnim servisima.

Kako biste saznali više o ThinkShield for mobile mobilnom rešenju, posetite: motorola.com/thinkshield

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela