Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » LG najavljuje prvi smart telefon sa OLED FullVision ekranom u istoriji

Sledeći flagship smart telefon kompanije LG Electronics (LG) biće prvi uređaj u istoriji koji će imati OLED FullVision ekran, u skladu sa strategijom za razvoj ekrana koja je počela sa modelima G6 i Q6. Prvi LG OLED smart telefon, G Flex 2 iz 2015. godine, označio je proširenje ekspertize ove kompanije u pogledu OLED tehnologije sa premium televizora na polje smart telefona.

 

LG OLED FullVision ekran, fotografija

 

LG FullVision tehnologija omogućava proizvodnju ekrana koji gotovo da nemaju ramove te su postavljeni preko čitave prednje strane telefona. U tom smislu, OLED predstavlja sledeći korak u evoluciji FullVision ekrana, s obzirom na neverovatan kvalitet, živopisne boje i jasnoću slike koju omogućava. Sa šest inča, OLED FullVision ekran novog telefona biće najveći displej na LG modelima u protekle četiri godine, dok će celokupno telo uređaja biti manje od prošlogodišnjeg modela V20. Kako su gornja i donja ivica smanjene za 20, odnosno 50 odsto, u odnosu na V20, logo kompanije je pomeren sa dna ekrana na zadnju stranu, kako bi se maksimalno iskoristio prostor za ekran.

 

Vrhunsko vizuelno iskustvo koje omogućava FullVision ekran poboljšano je na 4,15 miliona piksela na QHD+ (1440 k 2880) OLED ekranu. Izuzetan kvalitet slike postiže se zahvaljujući OLED tehnologiji, koja prikazuje savršenu crnu, kao i mnogo širi sprektar boja. Još jedna prednost OLED tehnologije je operativno vreme odziva, koje je za nekoliko desetina brže nego kod LCD ekrana. Ovo ubrzano vreme odziva efikasno eliminiše kašnjenje slike, što je veoma važno prilikom gledanja akcionih filmova i korišćenja VR aplikacija. Sa podrškom za HDR10, gledanje kompatibilnih filmova i video zapisa na ovom ekranu omogućiće korisnicima potpuno novo i neočekivano iskustvo.

 

S obzirom na to da će ekran predstojećeg smart telefona kompanije LG biti zasnovan na plastičnoj OLED tehnologiji – poznatoj i kao P-OLED – ivice se mogu zakriviti, tako da omoguće ergonomski dizajn i bolji osećaj prijanjanja u ruci. Osim toga, ekran je zaštićen Corning® Gorilla® Glass 5 staklom, otpornim na udarce. Najvažnije, uz korišćenje napredne enkapsulacije i tehnologije skeniranja piksela, gorući problem koji je zadesio OLED tehnologiju u prošlosti, u potpunosti je eliminisan u ovom uređaju. Enkapsulacija značajno umanjuje oksidaciju piksela, dok tehnologija skeniranja piksela omogućava umanjenja energije neophodne za primenu u svakom pikselu ponaosob, čime se ujedno štedi i životni vek baterije.

 

„S obzirom na to da je konkurentnost u sferi pametnih telefona na globalnom nivou sada jača nego ikada, osetili smo da je ovo pravo vreme da ponovo uvedemo OLED ekrane u svoje mobilne proizvode”, naveo je Juno Cho, predsednik kompanije LG Mobile Communications.

 

 

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela