Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Huawei nova 10 serija – izgled telefona koji ispunjava sve potrebe korisnika

Kada je u pitanju renomirana Huawei nova serija, jedno pravilo se nameće samo od sebe – očekujte neočekivano. Upravo nam je jedno takvo iznenađenje Huawei ponovo priredio sa svojom najnovijom serijom – nova 10.

Reč je o dva modela – Huawei nova 10 i nova 10 Pro, koji su već na startu pobrali mnogobrojne pohvale, kako svojim atraktivnim dizajnom tako i revolucionarnim tehničkim karakteristikama. Nema sumnje, nova Huawei nova 10 serija sa sobom donosi niz sjajnih noviteta koji će zadovoljiti i one sa najvišim korisničkim i, posebno, estetskim standardima.

 

Huawei_NOVA10_KV9

 

Izgled koji očarava

U današnjem svetu pametnih telefona estetika je dosegla ravnopravan odnos sa samom funkcionalnošću. U toj stalnoj borbi za prevlast, proizvođačima je postalo jako teško da naprave uređaj koji će spoljašnjom dopadljivošću prevazići prethodne modele. Niko ne zna kako, ali Huawei, prevashodno kada je reč o estetkim merilima, stalno uspeva da bude korak ispred drugih. Tako je, bez sumnje, i ovoga puta.

Oba Huawei modela iz nova 10 serije već na prvi pogled zasenjuju svojim luksuznim dizajnom. Zapravo, nova 10 serija izgleda toliko očaravajuće da ju je vrlo lako pomešati sa premium klasom. Iako su razlike u fizičkim karakteristikama između nova 10 i nova 10 Pro minimalne, pre svega u veličini, oba modela krasi minimalistički i simetrični princip dizajna koji stvara upečatljiv vizuelni efekat.

Model nova 10 Pro je težak svega 191 g, dok debljina kućišta iznosi nestvarnih 7,88 mm. Uz visinu od 164,24 mm i širinu od 74,45 mm, nova 10 Pro predstavlja idealan ergonomski uređaj koji je dostupan sa svih strana i neobično lak za rukovanje. Sa druge strane, model nova 10 sa debljinom od 6,9 mm predstavlja najtanji model iz porodice nova do sada, a težina od 168 g čini ga ujedno najlakšim pametnim telefonom koji trenutno možete naći na tržištu. I kao da ovo već nije dovoljno, zahvaljujući posebnoj tehnologiji izrade materijala, površina oba nova 10 modela je otporna na klizanje, pa telefoni sa svojim zaobljenim ivicama idealno naležu u svaki dlan.

Svojoj sofisticiranoj privlačnosti nova 10 serija posebno ima da zahvali unikatnom dizajnu poleđine sa glavnim sistemom kamera u obliku tzv. Star Orbit Ring-a. Ovako zamišljen kružni dizajn kamera detalj je koji daje egzotičan pečat celokupnom uređaju. Oba modela dolaze u dve boje sa raskošno izdetaljisanim dubinskim profilom: svedenija Starry Silver i Starry Black boja koja u sebi oponaša nešto od mističnosti zvezdanog noćnog neba.

Savršen prikaz ekrana Huawei nova 10 serije

Oba modela dolaze sa OLED ekranom i posebno dizajniranim staklom koje pojačava čistoću i prozirnost. I dok nova 10 koristi ekran od 6,67 inča, Huawei nova 10 Pro dolazi sa nešto većim displejem od 6,78 inča. Razlika je takođe i u opsegu rezolucije: 1080 x 2400 piksela za standardni model, odnosno 1200 x 2652 piksela za Pro verziju.

Ipak, ono što im je zajedničko jeste visoka brzina osvežavanja ekrana do 120 Hz, kao i širok spektar od 1,07 milijardi boja, zbog čega je zagarantovano vrhunsko iskustvo kod pregleda sadržaja. Takođe, uz brzinu uzorkovanja dodirom do 300 Hz, senzori ekrana reaguju na dodir u realnom vremenu, pa je krajnji utisak izuzetno živopisan i detaljan vizuelni prikaz, moćna reproduktivna estetika i besprekorna funkcionalnost.

Revolucionarna kamera

Kada su u pitanju kamere na nova 10 seriji, Huawei je još jednom pokazao zašto se ova kompanija izdvaja po inženjerskim dostignućima na svojim kamera sistemima.

Oba modela krasi trostruka zadnja kamera koja pravi fotografije i snimke izrazito visokog kvaliteta. Reč je o kamerama sa Ultra Vision sočivom od 50 MP, Ultra-širokim od 8 MP i sočivom od 2 MP za dubinu fokusa i bokeh efekat. Uz to, unos svetlosti je povećan do 40%, zbog čega će i u uslovima smanjene vidljivosti vaše fotografije biti besprekorno jasne i koloritne. Tu je i implementirano prisustvo režima za autofokus, stabilizaciju i digitalno zumiranje, kao i mnogobrojni režimi snimanja: Vlog, Night Mode, Folow Focus, Ultra Wide Angle Lens, Dual-View video i mnogi drugi.

A sad je na red došla i prednja kamera nova 10 serije. Dok je jedna prednja kamera sa rekordnih 60 MP implementirana u oba modela, uz prisustvo 4K rezolucije i ultra-širokog ugla od 100 stepeni, model nova 10 Pro poseduje i jedan novitet u Huawei ponudi. Reč je o kameri namenjenoj snimanju portreta u krupnom planu sa rezolucijom od 8 MP i uz prisustvo autofokusa i optičkog zuma.

Uz sve to, tu su i mnogobrojni foto-efekti i aplikacije koje pomažu pri editovanju video snimaka, što je i više nego dovoljno za vrhunsku, neprekidnu zabavu.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela