Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Gspace – beskrajne mogućnosti za sve Huawei korisnike

Sa skromnim početkom od pre samo nekoliko godina, Huawei Mobile Services je u međuvremenu izrastao u globalnog giganta koji broji više od 580 miliona korisnika. Njegova planetarno popularna platforma za skidanje aplikacija – AppGallery, znatno je unapredila kvalitet i bezbednost pristupu najpopularnijim svetskim, ali i lokalnim, aplikacijama.

Sa druge strane, HMS je uspeo da pronađe rešenje čak i za ono što se doskora činilo kao nemoguća misija – pristup Google servisima i aplikacijama. Zasluge za to idu na račun GSpace aplikacije, koja je do sada u okviru AppGallery platforme instalirana više od 30 miliona puta.

 

Huawei AppGallery 1

 

Čemu služi Gspace

Poznato je da jedan deo Huawei pametnih telefona nema unapred instalirane Google servise. Na sreću, korisnici taj nedostatak danas mogu vrlo lako nadoknaditi. Onog trenutka kada korisnik Huawei uređaja instalira Gspace, automatski se otvaraju vrata neslućenih mogućnosti. Kao na dlanu, ređaju se Gmail, YouTube, Google Maps, Google Play Store i drugi popularni servisi koji se potom mogu svakodnevno koristiti.

Ali to nije sve. Pored Google aplikacija, Gspace vam omogućava da lako, brzo i bezbedno dođete i do popularnih aplikacije kao što su TikTok, Snapchat, Tinder, Uber ili Spotify, aktivirajući njihovu punu funkcionalnost za samo nekoliko minuta. Takođe, korisnici Huawei telefona od sada mogu da se kreću pomoću Google Maps-a ili da komuniciraju pomoću Google Duo aplikacije za ćaskanje, a tzv. poslovne aplikacije kao što su Google Docs, Google Sheets i Google Drive mogu da se preuzmu u svega nekoliko jednostavnih koraka.

Kako se koristi Gspace

Sva lepota GSpace-a jeste u tome što je veoma jednostavan za korišćenje i omogućava korisnicima da preuzimaju aplikacije sa punom funkcionalnošću, uključujući obaveštenja o aplikacijama i ažuriranja. Dakle, ako korisnik Huawei pametnog telefona, primera radi, preuzme Instagram, može očekivati da će biti automatski upozoren kad god neko „lajkuje” sliku ili objavu. I tu nema izuzetaka. Čak i kod preuzimanja i korišćenja Microsoft Teams-a, korisnik dobija podsetnik da se prijavi za pristup pozivu kada ima zakazano Teams video učešće.

Prilikom preuzimanja Google aplikacija sa Gspace-a, sve preuzete i instalirane Google aplikacije naći će se u GSpace launcher- u, odakle se i pokreću. Ono što je najbitnije, jednom kada dobijete pristup Google Play Store- u, vaše omiljene aplikacije možete da preuzmete brzo i bez ikakvih restrikcija. Zanimljivo je da se prijavljujete direktno na Google, tako da sam Gspace nema kontakt sa vašim podacima koji su u vezi sa Google nalogom i oni su neophodni samo za Play Store.

Najnovija verzija Gspace aplikacije ima oznaku 2.0.7 i njena veličina iznosi 8,5 megabajta. Ono što će mnoge obradovati jeste da Gspace ne troši bateriju ništa više od uobičajenih aplikacija, što je jako bitno s obzirom na to da se radi o servisu koji će mnogima biti od velike koristi.

Kako da instalirate Gspace

Gspace je stvoren kao virtuelna mašina koja kreira klonove aplikacija u veb formatu. Na ovaj način se formira virtuelni prostor gde se mogu instalirati Google aplikacije, zajedno sa njihovim servisima i API-jima.

Sama instalacija Gspace-a je vrlo jednostavna i iziskuje svega tri koraka: odlazak u AppGallery sekciju, kucanje Gspace u pretraživač i preuzimanje Gspace aplikacije. Tek toliko. Nakon ova tri koraka možete pristupiti svim Google servisima na svom Huawei telefonu. Jedino što treba napomenuti jeste da samo Huawei uređaji sa EMUI 10 ili novijim softverima mogu da instaliraju aplikacije.

Gspace je zaista veliki uspeh HMS ekosistema i ima nemerljiv značaj za sve one korisnike koji ne mogu bez Google servisa. Za Huawei uređaje, po svemu sudeći, više ne postoje granice, jer sada svaki Huawei korisnik može lako i brzo da pristupi svim najbitnijim aplikacijama, uključujući i one retke koje su dostupne samo na AppGallery platformi.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela