Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Aplikacija koja štiti vaše oči

Samsung je predstavio Samsung Safety Screen aplikaciju za bezbednost ekrana koja pomaže korisnicima, posebno mlađoj deci, da drže svoje mobilne uređaje na idealnom rastojanju od svojih očiju. Ova aplikacija je dostupna besplatno za sve Android uređaje na Google Play Store prodavnici.

Samsung Safety Screen_Image03

Samsung Safety Screen radi u pozadini na mobilnim uređajima, a roditelji čak mogu da aktiviraju i zaštitu putem lozinke. Koristeći napredni softver za prepoznavanje lica, aplikacija prikazuje prijateljski raspoloženu animaciju koja ugasi ekran kada se uređaj prinese preblizu očima, a otključa ga tek kada se uređaj udalji na minimalnu preporučenu bezbednu razdaljinu.

 

Prema mišljenju Saveta za vid, kratkovidost je u porastu, što naučnici pripisuju mešavini genetskih i faktora okruženja, uključujući sve veći broj aktivnosti na maloj udaljenosti od lica. Na ovo dodatno utiče upotreba digitalnih uređaja, kao i sve manju izloženost prirodnom svetlu kroz aktivnosti na otvorenom. Naprezanje očiju usled upotrebe digitalnih uređaja može takođe da pogodi i decu i adolescente, čije oči mogu da se zamore nakon dugotrajne upotrebe.

 

„Upotreba elektronskih uređaja kao što su mobilni telefoni i tableti je u velikom porastu, u svim starosnim grupama, od zabavnih sadržaja kao što je gledanje filmova, preko igranja igara, a od nedavno i zbog edukativnih sadržaja, jer su mnoge škole počele u svom nastavnom programu da koriste tablete. Primetili smo da deca provode više vremena u upotrebi svojih uređaja, da ih drže preblizu očiju, što nije idealno i što može da ošteti njihov vid. Kao lideri inovacija, brinemo i o zdravlju i bezbednosti naših potrošača. Zbog toga predstavljamo ovu inovativnu aplikaciju koja štiti oči korisnika, tako što ih podseća da svoje uređaje drže na bezbednom rastojanju“, izjavio je Tarek Sabag, šef Divizije za IT i mobilne uređaje kompanije Samsung Gulf Electronics.

 

Razvijena u kompaniji Samsung Gulf Electronics, u saradnji sa Leo Burnett MENA Samsung Safety Screen aplikacija  je već dobila nagradu na nedavno održanoj manifestaciji Dubai Lynx.

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela