Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » 6 praktičnih i lakih saveta koji dovode fotografiju do savršenstva

Kompanija vivo nastoji da svojim korisnicima omogući savršen snimak nezavisno od toga koji trenutak  svog života žele da zabeleže. Imajući u vidu da se praznični period, ispunjen dragocenim momentima provedenim sa najbližima, bliži, vivo želi da svi korisnici budu poptuno spremni da ih dočekaju i zabeleže svojim pametnim telefonima. Stoga je pripremio savete koji će korisnicima pomoći da uhvate svaki trenutak u njegovom punom sjaju, koristeći inovativne funkcije vivo pametnih telefona. Bilo da se nalaze na okićenim ulicama gradova ili na planinama zavejanim snegom, koricnici će moći da od ovih trenutaka naprave uspomene koje će pamtiti zauvek.


Prilagodite ekspoziciju

Najlakši način za prilagođavanje ekspozicije jeste tako što će korisnici prvo odlučiti na koji element žele da njihov kadar bude fokusiran tako što će dodirnuti ekran, a zatim povlačenjem prsta nagore smanjiti ili povećati ekspoziciju. Automatska podešavanja ekspozicije imaju tendenciju da nedovoljno eksponiraju fotografije na kojima se nalazi sneg, jer osvetljenost snega čini da telefon želi da celu sliku učini tamnijom. Ovo često može dovesti do toga da subjekat bude veoma taman na fotografiji i da ga je teško videti, pa je zapravo bolje povećati ekspoziciju kako bi fotografija postala malo svetlija – jer tada čak i ukoliko korisnici smanje ekspoziciju tokom naknadnog uređivanja, moći će da zadrže detalje.

Čiste i jasne fotografije u nizu

Savršen način da korisnici izbegnu fotografije jeste korišćenje „Live Photo“ režima ili takozvanim rafalnim „Photo Burst“ snimanjem koje korisnici vivo telefona mogu da osposobe dužim pritiskom dugmeta kamere. Zahvaljujući ovim opcijama, korisnici će moći da izaberu koji je snimak najbolji u galeriji. Kako korisnici sve više koriste vivo telefone, postaće sve veštiji u korišćenju različitih režima kamere, i usavršiti fotografisanje sa autofokusom. Naravno, uvek je dobra ideja da se dodirne na ekranu element koji korisnici žele da bude u fokusu i na taj način ručno podese fokus kako bi telefon znao šta tačno žele da istaknu. Ova funkcija može posebno biti korisna pri hvatanja subjekta u pokretu.

Sagledajte širu sliku

Sjajan način da korisnici zabeleže divne pejzaže koji se nalaze pred njima jeste korišćenje „Panorama“ funkcije. Zahvaljujući ovoj funkciji korisnici će moći da naprave fotografiju visokog kvaliteta i zauvek zapamte lepotu okoline koja ih okružuje.

Upoznajte se sa pravilima kompozicije

„Pravilo trećina“ je dobro poznato pravilo kada je u pitanju postavljanje kompozicije fotografija. Ideja je da se fotografija podeli uz dve horizontalne i vertikalne linije, a zatim postavi tačka fokusa na jednom od mesta gde se linije seku. Ova opcija se kod vivo pametnih telefona uključuje u podešavanjima aplikacije kamere. Korisnici koji žele da njihove uspomene na praznični period dovedu do estetskog savršenstva treba jednostavno da uključe opciju „Grid Lines“.

Igrajte se sa vremenom

Sa „Slow-mo“ funkcijom kamere, korisnici će moći da uspore vreme i produžiti trenutke kao što su novogodišnji vatromet, padanje pahulja ili skijanje. Ova funkcija nalazi se u „More“ delu u aplikaciji kamere. Ovi usporeni snimci će omogućiti korisnicima da trenucima, koji se dese u tren oka daju potpuno novu dimenziju.

Istražite ZEISS portretne stilove

Flagship uređaji kompanije vivo izrađeni su kroz strateško partnerstvo sa pionirom u optici i elektroptici, kompanijom ZEISS. Zahvaljujući ovoj saradnji vivo flagship uređaji dolaze sa naprednim funkcijama portreta koje omogućavaju postizanje profesionalnog efekta dubinske oštrine. Korisnici mogu da isprobaju različite efekte zamućenja pozadine kako bi istakli glavni subjekat i stvorili izuzetne portrete u zimskom okruženju.

Cilj kompanije vivo jeste da vivo pametni telefoni budu najpouzdaniji saveznici korisnika koji ih koriste. Opremljeni naprednim tehnologijama, oni omogućavaju više od običnog beleženja trenutaka – zahvaljujući posvećnosti kompanije na razvijanju vrhunskih pametnih telefona, korisnici mogu da stvore umetnička dela profesionalnog kvaliteta. vivo ohrabruje sve korisnike da istraže svoje uređaje i u prazničnom periodu koji predstoji i zabeleže trenutke sa svojim najbližima i pretvore ih u uspomene koje će zauvek pamtiti.

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela