Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Xiaomi i Sundance institut nude kurs za profesionalno snimanje filmova na mobilnim telefonima

Globalni tehnološki lider Xiaomi je u saradnji sa Sundance collab, globalnom zajednicom i platformom za učenje za različite vrste stvaralaštva koju je pokrenuo Sundance institut, osnovao specijalizovani kurs koji predstavlja veštine i tehnike za profesionalno snimanje filmova pomoću mobilnih telefona.

 

xiaomi sundance

 

Kurs koji su zajednički kreirali filmski profesionalci zaposleni u Xiaomi Studios i Sundance Collab, istražuje snimanje filmova mobilnim telefonima i nudi zakulisni pogled na to kako filmovi snimljeni na pametnim telefonima mogu izgledati profesionalno. Svaka epizoda će se fokusirati na drugi aspekt snimanja mobilnih filmova, od učenja rada sa kamerama pametnih telefona do odabira opreme, traženja lokacija i još mnogo toga. Epizode ​​će takođe sadržati nastupe Xiaomi kreatora, članova programa za talente koji nadarenim filmadžijama i fotografima pruža platformu preko koje mogu globalo da podele svoju kreativnost kroz objektiv pametnog telefona.

Kurs vodi Steven Senshan, šef Xiaomi Studios-a, koji stoji iza nekih od najhrabrijih poduhvata kompanije Xiaomi, uključujući i nedavno pokrenuti Xiaomi filmski festival na kojem su nagrađivani filmaši iz celog sveta snimali svoje filmove o pametnim telefonima.

„Tokom protekle decenije, kreatori su uz pomoć mobilnog telefona uspeli da snime visokokvalitetna dela koje smo prikazali kao kratke filmove na Sundance Film Festivalu. Oduševljeni smo partnerstvom sa Xiaomi Studios na ovom detaljnom kursu koji će globalnim filmadžijama pružiti nove alate za maksimiziranje zanata snimanja na mobilnom uređaju “, rekla je Beth Tripmacher, Product lead za Sundance Collab.

Ceo kurs, koji se sastoji od sedam epizoda i aktivnosti posle nastave, biće besplatan za pohađanje na Sundance Collab-u 4. oktobra. Prvih šest epizoda takođe će se objavljivati jednom nedeljno na Xiaomijevim zvaničnim kanalima na društvenim mrežama, počevši od tog dana.

Sundance Collab je drugačije, otvoreno, inkluzivno digitalno mesto i iskustvo u kojem nezavisni globalni stvaraoci imaju siguran prostor za razmenu svojih priča, učenje i umetnički razvoj, ali i povezivanje jedni s drugima. Pokrenuo ga je 2018. Sundance Institut, neprofitna organizacija koja aktivno unapređuje rad nezavisnih umetnika u filmu i pozorištu, najpoznatiji po godišnjem Sundance Film Festivalu u Park sitiju, u Juti.

 

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela