Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Technics predstavio nove slušalice EAH-TZ700

U okviru koncepta „Rediscover Music“ (Ponovo otkrijte muziku), Technics je tražio i ispitivao nove tehnološke mogućnosti, sa ciljem da muzički doživljaj pruži bolje od bilo čega zamislivog.

Ključ za izvanredan kvalitet zvuka modela EAH-TZ700 je novorazvijeni 10-milimetarski drajver koji upotrebljava naprednu tehnologiju magnetnog fluida, stvorenu nakon mnogo godina iscrpnog istraživanja i razvoja.  Nova jedinica drajvera ima dijafragmu ‘slobodne ivice’ koja koristi specijalizovani aluminijum, i slična je po obliku onima koje se nalaze u konvencionalnom drajveru zvučnika. Kako bi se postigla široka frekvencija i precizan, dubok bas, tehnologija magnetnog fluida maksimalno povećava kretanje jedinice drajvera. Iza jedinice drajvera postoji komora za kontrolu vazduha koja dodatno doprinosi performansama basa i naprednom osećaju prostora i ‘vazdušnosti’ zvuka. Kombinacija tih elemenata za rezultat daju reprodukciju zaista širokog opsega iz jednog drajvera koja je ravnomerna, ali veoma detaljna u celom frekventnom opsegu.

Novi drajver koristi ultratanku dijafragmu razvijenu isključivo za upotrebu u slušalicama za nošenje u uhu, koja je napravljena od kombinacije originalnog, savitljivog materijala „slobodne ivice“ i materijala od čvrstog metala. Koristeći svoje jedinstvene karakteristike, magnetni fluid precizno kontroliše dijafragmu da bi realizovao plitke karakteristike odziva u okviru širokog opsega frekvencija, od ultraniskih do visokih. Pored toga, kućište ima konstrukciju koaksijalnog dizajna koja je napravljena od kombinacije titanijuma i magnezijuma, da bi maksimalno iskoristilo performanse drajvera. Drajver od jedne jedinice u slušalicama EAH-TZ700 reprodukuje intenzivno obuhvatajući bas bogat energijom i nesputan zvuk bez distorzija, visoke frekvencije od 100 kHz kako bi se postiglo fenomenalno izražavanje prostornosti zvuka.

Zahtev korisnika za boljim iskustvom slušanja muzike je u porastu, što je revitalizovalo tržište slušalica. Kao odgovor na to Technics je u jesen 2019. pustio u prodaju EAH-TZ700 slušalice za nošenje u uhu, kreirane zahvaljujući neumornoj potrazi za idealnim zvukom.

 

Technics TZ700

 

Tehnologija Precision Motion za dostizanje izvanredne čistoće zvuka

 

Novorazvijeni drajver slobodne ivice ima originalnu dijafragmu i tehnologiju magnetnog fluida
Novorazvijeni 10-milimetarski drajver koristi dijafragmu debljine 5 mikrona napravljenu od kombinacije specijalnog aluminijumskog materijala visoke čvrstoće koji suzbija neželjene vibracije i savitljivog materijala slobodne ivice. Poseban aluminijumski materijal doprinosi poboljšanoj reprodukciji zvuka visoke frekvencije, dok materijal slobodne ivice spušta najnižu rezonantnu frekvenciju kako bi se postigla izvanredna reprodukcija zvuka niske frekvencije. Osim toga, u sekciji glasovnog kalema se koristi magnetni fluid kako bi se maksimalno iskoristile njegove karakteristike osiguravanja preciznosti velikog kretanja dijafragme fleksibilne ivice i kako bi se obezbedio visok efekat ublažavanja, što je ranije bilo teško postići. Rezultat je reprodukcija zvuka u okviru širokog opsega frekvencija sa ultraniskom distorzijom.

 

Superširoko i plitko podešavanje zvuka (Air Control Precision Structure – precizna struktura za kontrolu vazduha)
Kućište koaksijalnog dizajna cilindričnog tipa slušalica EAH-TZ700 maksimalno iskorišćava potencijal drajvera. Vlasnička tehnologija Air Control Chamber (komora za kontrolu vazduha) unutar jedinice precizno kontroliše interni protok vazduha i optimizuje balans između opsega frekvencija. Rezultat toga je poboljšanje rezolucije zvuka i stvaranje zadivljujućeg zvučnog prostora.

Materijali i dizajn pažljivo su odabrani kako bi se postigao visok kvalitet zvuka i snage

 

Dizajn kućišta ima različite metalne materijale
Originalna konstrukcija kućišta sastoji se od kombinacije različitih metalnih materijala u cilju poboljšavanja kako kvaliteta zvuka tako i njegove snage. Sekcija kućišta sa otvorom za izlaz zvuka napravljena je od laganog i veoma čvrstog titanijuma, materijala koji se koristi u proizvodnji aviona i uređaja visoke preciznosti. On drži čvrsto drajver i suzbija neželjene vibracije. Glavni deo kućišta napravljen je od livenog magnezijuma kojeg odlikuju odlične karakteristike ublažavanja vibracija. 3D oblik osigurava najpogodniji ugao ubacivanja u uho i obezbeđuje optimalno prianjanje za pružanje izvanredne udobnosti prilikom nošenja.

 

Namenski kablovi i elementi za uho dizajnirani su u potrazi za idealnim kvalitetom zvuka
EAH-TZ700 dolazi sa dva tipa kablova: balansiranim i nebalansiranim. Balansirani izlazi sve više prevladavaju na ličnim plejerima visoke rezolucije. Kako bi se prilagodio tome, EAH-T700 ima dodatak balansiranog kabla sa 2,5-milimetarskom utičnicom koja je odgovarajuća za taj tip upotrebe. MMCX konektor opšte namene koji se koristi za povezivanje sa slušalicama korisnicima omogućava dodatnu svestranost u izboru alternativnih specijalizovanih kablova. Elementi za uho takođe su važni delovi koji utiču na kvalitet zvuka. Osim normalnog tipa i okruglog tipa, isporučeni su i elementi za uho ovalnog oblika sa odličnom zvučnom izolacijom. Štaviše, svaki element za uho dolazi u četiri različite veličine, tako da svi korisnici mogu da uživaju u iskustvu muzike visokog kvaliteta uz optimalnu udobnost.

 

Technics-ova filozofija dizajna sa ciljem stapanja tradicije i naprednih tehnologija

 

Dizajn koji postiže i kvalitet i funkcionalnost
Kompaktno magnezijumsko kućište modela EAH-TZ700 ima grafitnu crnu
završnicu, što je zaštitni znak kompanije Technics. MMCX terminal konektora na glavnoj jedinici je graviran i pozlaćen. Technics svaki deo dizajnira bez bilo kakvog kompromisa po pitanju kvaliteta, kao da stvara visokokvalitetni nakit.

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela