Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Srpski prerađivači otpadaka mogu da budu i do 30-posto profitabilniji

Uz upotrebu savremenih informacionih rešenja MIT Orkester, preduzeća za preradu otpadaka u Republici Srbiji će bolje upravljati troškovima, produktivnošću i zakonskim rizicima.

 

MIT_informatika_Odpadki_SrbijaJPG

 

Preduzeće MIT informatika je srpskim preduzećima za preradu otpadaka predstavilo dobre prakse upotrebe povezanih informacionih rešenja, poslovanja bez papira i koncepata Industrije 4.0. MIT-ovi poslovni savetnici su na događaju »U otpadu je vrednost, iskoristite je maksimalno« predstavili lepezu rešenja za optimizaciju i automatizaciju poslovnih procesa u preradi otpadaka. Rešenjima MIT informatike, preduzeća za preradu otpadaka u regionu postigla su do 30 procenata niže troškove, povećala produktivnost i smanjila zakonske rizike.

 

»U delatnosti prerade otpadaka preduzeća mnogo gube pre svega zbog neefikasnih procesa i grešaka koji su posledica ručnog unošenja podataka i papirne dokumentacije«, naglasila je Marjeta Povalej, direktorka MIT informatika. Povećanje efikasnosti, koje preko automatizacije poslovnih procesa i radnih postupaka omogućavaju savremena informaciona rešenja, za vlasnike preduzeća znači u prvom redu veći profit. »Važna korist kvalitetne informacione podrške je i smanjenje rizika, kako sa aspekta ispunjavanja zakonskih zahteva, tako i sa aspekta poslovne kontrole proizvodnih i administrativnih procesa«, naglasila je Marjeta Povalej.

 

Razgovori sa srpskim prerađivačima otpadaka pokazali su da u Srbiji još nisu na raspolaganju prilagođeni informacioni sistemi kojima bi mogla da se poboljša poslovna efikasnost. Neka preduzeća su tako prepoznala vrednost dobrih praksi MIT informatike za njihovo poslovanje i izrazila interesovanje za investiciju u poslovni informacioni sistem MIT Orkester.

 

»Na srpskom tržištu delujemo više od tri godine i već smo stekli prve partnere koji žele naša rešenja da uključe u svoju ponudu. Time ćemo svoje prisustvo ojačati i u ostalim proizvodnim granama gde MIT informatika obezbeđuje isprobana informaciona rešenja za preduzeća svih veličina i želja,« dodala je Marjeta Povalej.

Preduzeće MIT informatika je na srpskom tržištu prisutno preko kćerinskih društava slovenačkih preduzeća, a nove poslove u delatnosti prerade otpadaka očekuju već u drugoj polovini ove godine.

www.mit-ing.si

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela