Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Serveri – sve što Vam treba za dobro poslovanje!

Infrastruktura – značajna reč za razvoj ljudskog društva. Od momenta kada je ljudski rod dobio svest i razumeo da je život bolji u komuni pa do današnjih dana kada smo na vrhuncu našeg intelektualnog razvitka, razvoj infrastrukture je bio ključan za naš napredak. Stari rimljani su postavili kamen temeljac naše civilizacije na kojima počiva pregršt stvari koje danas koristimo, pored ostalih i putevi. Da nije bilo infrastrukture ne bi postojala mogućnost vođenja toliko velikog prostranstva, niti osvajanja. Za razliku od drugih naroda u to vreme, Rimljani su dosta brže prebacivali svoje armije, hranu, začine da bi svaki kutak imperije bio isto razvijan. Američki kontinent ne bi mogao biti razvijen da nije bilo železnice koja je mogla da podrži taj nezadrživi razvoj jednog novog društva sačinjenog od velikog broja nacija, gde je svaka od njih utkala po strunu iskustva iz svog društva da bi nova nacija cvetala. Gradovi, megalopolisi (iako većina njih kuburi sa prenaseljenošću) ne bi mogli da se izbore sa velikim prilivom građana da nisu ulagali u infrastukturu. Metro, ulice, struja, voda, kanalizacija, telefon, internet sve su to infrastukture bez kojih danas mi kao pojedinci ne možemo da zamislimo moderan život.

 

Baner-za-avgust-serveri-radne-stanice

 

Bez obzira koja vrsta infrastrukture je u pitanju, osnov je isti: investiraj dobro da bi imao kapacitete da podržiš trenutno stanje sa indicijom da po potrebi uvek možeš proširiti. Bez obzira da li je razvoj grada ili preduzeća, infrastuktura je osnov za budućnost. Započeli ste biznis, krenulo je ok, zarađen je određen novac, trebate više ljudi, u postojećim prostorijama više nema mesta. Našli ste novi prostor koji je na odgovarajućoj lokaciji, ima dovoljan broj kvadrata da podrži vaš planiran razvitak u narednih 5 godina (famozni petogodišnji plan). Naredni korak je da razvijete infrastrukturu za svoje postojeće i buduće zaposlene. Opremili ste svako radno mesto, doveli struju, mrežu, postavili radne stanice, odabrali server na kome vam se vrti celo poslovanje, implementirali na njega razne softvere u kom zaposleni rade, na storage-u okačili svoju web prezentaciju (zašto plaćati kad imate svoje resurse) i konačno sve pustili u rad. Sada možete gledati i uživati kako ste dobrim planiranjem i ulaganjem razvili svoje preduzeće.

Međutim, kao i u životu, vreme čini svoje, svakodnevno korišćenje puteva, železnice, metroa i svega ostalog traži redovno održavanje, koje mora biti pravovremeno jer ako malo zakasnimo ili budemo nemarni (u šta se možemo uveriti u svakodnevnom životu) u kasnijem periodu možemo trpeti drastične posledice. Nakon godina korišćenja radna stanica, serveri i ostala oprema, iako pravljena da dugo traje, jednog dana će iskazati određenu nefunkcionalnost i tada je ključno reagovati. Potrebna je zamena određenog dela, ili jednostavno hoćete da proširite kapacitet svoje opreme, kome se obratiti? Nepo System, najveći servisni centar u našoj zemlji stoji Vam na raspolaganju. Pored servisa radnih stanica i servera, Nepo System se bavi uvozom rezervnih delova za servere i radne stanice. Bez obzira kom brendu ste dali poverenje, Dell, HP, Fujitsu, IBM, Lenovo, i bez obzira koji deo je potreban, hard disk, napajanje, memorija, matična ili procesor, Nepo System je u mogućnost da izvrši nabavku potrebnih delova u kratkom roku da vaše poslovanje ne bi trpelo.

Stoga, slobodno razvijajte vaše poslovanje, širite infrastrukturu, razmišljajte unapred, a Nepo System je na raspolaganju da pomogne prilikom nabavke opreme po vašoj potrebi i da bude partner pri svakom potrebnom servisu.

 

 

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela