Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Saradnja Lenovo i Juniper Networks

Kompanije Lenovo  i Juniper Networks, industrijski lideri u mrežnim inovacijama, objavile su danas početak globalnog strateškog partnerstva u okviru kojeg će iskoristiti sinergiju njihovih proizvoda i tehnologija kako bi kreirali sledeću generaciju zajedničkih, hiperpovezanih infrastrukturnih rešenja za velike data centre korporativnih klijenata i klijenata usmerenih na internet poslovanje. Ova saradnja oslikava zajedničku posvećenost kreiranju jednostavnih, fleksibilnih rešenja visokih performansi, koja će klijentima obezbediti veću brzinu obrađivanja podataka i smanjiti operativne troškove.

 

Uz širok portfolio x86 servera i switch-eva, Lenovo se nalazi na čelu kompanija koje u svojoj ponudi obuhvataju povezana i softverski definisana rešenja. Kompanija Juniper vodeća je na tržištu mrežnih inovacija i nudi širok portfolio koji se sastoji od rutera, switch-eva, softvera za upravljanje mrežama, bezbednosnih mrežnih rešenja i softverske mrežne tehnologije. Očekuje se da će saradnja omogućiti klijentima da iskoriste stručno zanje u oblast mreža koje poseduje kompanija Juniper, kao i pouzdanost1 x86 servera i mrežni pristup koji nudi kompanija Lenovo, kako bi kreirali skalabilnu i jednostavnu infrastrukturu za njihove data centre.

LenovoRed-Juniper

 

U nastavku su navedeni ključni principi partnerstva:

 

  • Klijenti će biti u mogućnosti da kupe mrežne proizvode iz široke ponude kompanije Juniper direktno od kompanije Lenovo, zbog jednostavnije isporuke, kao i zbog konsolidovane podrške.

 

  • Pored razvrstavanja hardvera i softvera u data centrima, ove kompanije nameravaju da na tržište iznesu otvorena, fleksibilna rešenja, koristeći ONIE model – okruženje otvorene mrežne instalacije (Open Network Install Environment).

 

  • Vodeći računa o potrebama klijenata za brzim snabdevanjem i jednostavnom administracijom, obe kompanije očekuju da će ova saradnja omogućiti pojednostavljeno upravljanje i uređenje data centara koristeći Xclarity softver za administore kompanije Lenovo, kao i Contrail SDN softver kompanije Juniper.

 

Pored toga, ove kompanije planiraju saradnju na primeni strategije go-to-market širom sveta, targetirajući korporativne klijente, uslužne klijente, distributivne centre, kao i sistemske integratore.

 

  • Kompanije Lenovo i Juniper imaju za cilj razvijanje zajedničkih go-to-market planova i prilagođenog modela preprodaje kako bi bile adresirane jedinstvene potrebe tržišta u Kini.

 

 

„Misija kompanije Lenovo jeste da postane lider kada su u pitanju rešenja za data centre. Nastavićemo da ulažemo u razvoj i kreiranje preventivnih IT rešenja koja će oblikovati data centre nove generacije. Partnerstvo sa kompanijom Juniper Networks omogućuje Lenovu pristup širokom spektru vrhunskih proizvoda koji obuhvataju SDN rešenja (Software Defined Networking), koja su ključna za ponudu najmodernijih data centara”, izjavio je Geri Smit (Gerry Smith), izvršni potpredsednik i glavni operativni direktor u jedinici za PC računare i korporacije u kompaniji Lenovo.

 

„Partnerstvo sa Lenovom omogućuje kompaniji Juniper da unapredi strategiju i kreira sveobuhvatna rešenja za širok spektar data centara, za klijente među kojima su preduzeća srednjih veličina ali i privatni cloud korisnici i korisnici koji rade sa velikim količinama podataka. Uzbuđeni smo što ćemo sarađivati sa kompanijom Lenovo i što ćemo iskoristiti pun potencijal našeg IP-mrežnog spektra proizvoda zasnovanih na JunosOS i Contrail platformama kako bismo kreirali novu generaciju povezanih i hiper-povezanih rešenja, kao i rešenja za korisnike koji rade sa velikim količinama podataka, kako na tržištu Kine tako i na globalnom nivou”.

-Rami Rahim, glavni izvršni direktor u kompaniji Juniper Networks.

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela