Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Samsung vizija IoT iskustava predstavljena na sajmu CES 2018

Samsung Electronics je na Sajmu elektronske opreme Consumer Electronics Show (CES) predstavio svoju viziju i strategiju inteligentnog sistema IoT/Internet stvari (umrežavanje uređaja preko interneta).

 

Samsung je na sajmu pokazao jedinstvenu sposobnost da neprimetno povezuje iskustva korisnika putem svojih uređaja kod kuće, na poslu i putu, ali i predstavila svoj plan unapređenja prihvatanja IoT putem otvorene, dosledne i inteligentne platforme. Cilj kompanije je da svi Samsung proizvodi postanu IoT raspoloživi do 2020. godine.

 

„Verujemo da će IoT (umrežavanje uređaja preko interneta) biti jednostavno poput paljenja prekidača. S novim proizvodima i uslugama koje smo najavili olakšavamo korišćenje IoT-a i on postaje gotovo neprimetan“, rekao je Hyun Suk (HS) Kim, predsednik Sektora korisničke elektronike i Sektora za istraživanje u kompaniji Samsung. „Posvećeni smo ideji da svako ubrzano usvoji IoT kao bi svi Samsungovi povezani uređaji bili inteligentni do 2020. godine. Ovakav napredak pomoći će korisnicima da ostvare prednosti jednostavno povezanog života“.

 

Alanna (2)

 

 IoT za svakoga

 

Samsungova IoT filozofija temelji se na otvorenoj inovaciji, što je čini dostupnom za više ljudi, a kada je povezana sa inteligencijom može personalizovati njihova iskustva. Današnji fragmentirani i složeni IoT ekosistem sprečava usvajanje. Da bi IoT bio pristupačan i dostupan potrebne su inovacije. Zahvaljujući širokom asortimanu proizvoda koji uključuje televizore, uređaje i pametne telefone, kao i liderstvu kad je reč o povezivanju putem 5G mreže, Samsung je dobro pozicioniran za isporuku otvorenog IoT ekosistema putem SmartThings.

 

U postavljanju uobičajenih industrijskih standarda Samsung sarađuje sa Open Connectivity Foundation (OCF). OCF je najveće telo za IoT standardizaciju na svetu, a Samsungov ARTIK čip, klima uređaj i frižider Family Hub već je sertifikovala Asocijacija za kriterijume interoperatibilnosti koja je neophodna za IoT.

 

Na proleće 2018. Samsung će ujediniti svoje IoT aplikacije, uključujući Samsung Connect, Smart Home, Smart View i druge u aplikaciji SmartThings za povezivanje i upravljanje bilo kojim uređajem koji podržava SmartThings direktno s telefona, televizora ili automobila uz pomoć samo jedne aplikacije. Osim toga, Samsung je najavio da će povezati HARMAN Ignite sa SmartThings Cloud-om, prebacujući IoT iskustvo sa pametne kuće na automobil. Kao rezultat toga, korisnici će biti povezani sa svojom kućom iz automobila i obrnuto.

 

Sastavni deo Samsungove vizije je spajanje uređaja i njihovo inteligentno podešavanje. Uz Bixby, Samsung donosi personalizovanu inteligentnu uslugu na više uređaja. U 2018. godini određeni Samsung Smart telvizori i novi frižider Family Hub imaće glasovnu kontrolu putem Bixbya, kako bi obavljanje svakodnevnih poslova bilo što lakše. S obzirom na to da povećana povezanost zahteva poboljšanu sigurnost, Samsung je ugradio pouzdanu Samsung Knox tehnologiju u svoje povezane uređaje, uključujući Smart TV i Smart Signages, dodatne mobilne proizvode i Smart uređaje. Knoxova tehnologija uključuje hardverski sigurnosni sistem i ažuriranja firmware-a kako bi se uređaj zaštitio.

 

Izgradnja povezane budućnosti

 

Samsung se zalaže za stalno ulaganje u napredne tehnologije. Kompanija je 2017. godine investirala više od 14 milijardi dolara za istraživanje i razvoj. Takođe, povećala je i ulaganja kroz Samsung NEXT – ključnu inicijativu za ubrzavanje transformacije u integrisanu hardversku i softversku kompaniju.

 

Samsung je otvorio i novi AI centar kao deo svoje jedinice Samsung Research. AI centar uključuje četiri laboratorije u Torontu, Montrealu, Kembridžu i Rusiji, u 2018 godini biće povezan sa Samsungovim neprestanim radom u Koreji i Silikonskoj dolini, kao i sa kompanijskim aktivnostima M & A kako bi unapredio svoje AI ambicije.

 

Besprekorna iskustva uređaja

 

Novi proizvodi i usluge najavljeni na CES 2018 ističu kako Samsung napreduje u cilju stvaranja besprekornog IoT iskustva.

 

Kuća: Od ove godine, Samsung Smart TV će stvoriti povezanost između uređaja kako bi korisniku omogućio prijavu bez napora od trenutka kada televizor bude raspakovan. Novi porodični frižideri nude širok spektar pametnih karakteristika kao što su sinhronizacija skladištenja hrane s pripremom obroka i bolje povezivanje i organiziovanje članova porodice. Samsung Smart TV i Family Hub frižideri imaju karakteristiku Bixby, što omogućuje TV aparatima veću dostupnost aplikacijama, mogućnost jednostavnog traženja filmova po žanru i glumcima, te prikazivanje ličnih fotografija, dok će porodični frižideri moći da prepoznaju pojedinačne glasove članova porodice i dati personalizovane informacije kao što su vesti, vremenska prognoza i kalendarska ažuriranja. Samsungovi Smart TV-i i Family Hub frižideri takođe će raditi na jednoj povezanoj cloud platformi, Cloud SmartThings, koja služi kao pametna nadzorna ploča za monitoring i upravljanje povezanim uređajima.

 

Posao: Samsung redefiniše koncept tradicionalne kancelarije fleksibilnim rešenjima koja odgovaraju potrebama moderne mobilne radne snage. Samsungov Notebook 9 Pen donosi snagu, prenosivost i performanse PC notebooka, za one čiji poslovi ne prestaju kada napuste radna mesta. Samsung Flip, interaktivni digitalni flip chart od 55-inča pojednostavljuje saradnju sa kancelarijom uz pomoć neometanog povezivanja s pametnim telefonima i laptopovima članova grupe za brži sadržaj i deljenje ideja. Do četiri različita učesnika mogu istovremeno predstaviti sadržaj ili napraviti beleške direktno na ekranu u isto vreme pomoću prstiju ili ugrađene olovke.

 

Mobilnost: Samsung pomaže u prelasku na 5G mrežu koja će uvesti novi skup povezanih iskustava. Samsung je partner sa bežičnim pružaocima usluga i sveobuhvatnim provajderima za sprovođenje prvih korisničkih ispitivanja 5G povezivanja sa do 100 puta većim brzinama od 4G LTE koje su dostupne na telefonima danas. Sa 5G povezivanjem, Samsung je demonstrirao svoju viziju prijatnijeg upravljanja. Samsungov Digital Cockpit pokazuje kako će automobili postati neprimetno povezan s drugim „stvarima“ kao deo IoT, a novi dizajn kontrolne ploče, zajedno s Bixby-jem, omogućava vozačima da jednostavno kontrolišu iskustvo u automobilu s povezanim uređajima kod kuće putem glasa, dodira, pokreta i okidača na temelju konteksta. Putnici takođe mogu uživati ​​u ultra-brzim streaming filmovima u pokretu. Prva u industriji telematička kontrolna jedinica (TCU), sposobna za 5G, može brže preuzeti i prenositi podatke, te omogućiti komunikaciju vozila sa svim uređajima, postavljajući temelje za bolju autonomnu vožnju.

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela