Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Samsung prosiruje svoj portfolio SMART Signage ekrana sa OS Tizen 3.0.

Kompanija Samsung najavila je na sajmu InfoComm 2017 da će celokupni porftolio Smart ekrana za digitalno oglašavanje funkcionisati na operatvnom sistemu Tizen 3.0 koji predstavlja najnoviju verziju Samsungove Softverske platforme sa otvorenim kodom.

 

„Ključni deo naše vizije budućnosti ekrana je da omogućimo našim partnerima da obezbede zanimljive sadržaje u svojoj mreži, uz smanjenu operativnu složenost,“ izjavio je Seog-gi Kim, izvršni potpredsednik Divizije ekrana u kompaniji Samsung. „Zahvaljujući integraciji operativnog sistema Tizen 3.0, naši partneri sada mogu jasnije, bezbednije i jednostavnije da isporučuju svoj sadržaj, a da pri tome ne zanemaruju svoje svakodnevne obaveze.“

 

Samsung_QLED_Signage_1

 

Na Samsungovom štandu prikazano je i kako integracija vodećih tehnologija u oblasti ekrana u saradnji sa HARMAN-ovim Ascendo sistemom omogućava kvalitetnije sastanke. Samsung je kupio čuvenu kompaniju HARMAN International Industries, za proizvodnju audio i povezanih tehnologija, u martu 2017. godine.

 

Kao unapređena verzija OS Tizen 2.4, platforma Tizen 3.0 se odlikuje moćnijim grafičkim procesorom koji daje bogatiji i jasniji video sadržaj u poređenju sa prethodnim modelima u korisničkoj mreži SMART ekrana. Ovo uključuje i brži odziv, interakcije i učitavanje, koji obezbeđuju neometanu reprodukciju i prelaze bez crnih ekrana, što znači da će se poruke emitovati bez ometanja.

 

Tizen 3.0 takođe smanjuje vreme i resurse potrebne za isporuku visoko kvalitetnog digitalnog sadržaja poslovnim korisnicima. Integrisana bezbednosna platforma Knox obezbeđuje višeslojno rešenje za zaštitu od spoljnih napada, istovremeno donoseći programerima u Tizen sistemu bezbednosne API procedure. Ova unapređena zaštita omogućava bezbednu izradu i hosting širokog spektra usluga koje se oslanjaju na sigurnost, uključujući i poverljiva plaćanja i poslovni sadržaj unutar Tizen 3.0 platforme. Kao rezultat toga, sve zainteresovane strane mogu da centralizuju aktivnosti za razne tipove ekrana, uključujući UHD ekrane, spoljnu signalizaciju, ekrane osetiljve na dodir i interaktivne ploče, bez potrebe za odvojenim PC računarom.

 

Posetioci sajma InfoComm 2017. prvi su imali priliku da vide nove HDR10+ QLED ekrane za digitalno oglašavanje sa quantum dot tehnologijom. Oslanjajući se na Tizen 3.0 OS, QLED ekrani pojačavaju osvetljenost sadržaja snimljenih u HDR kvalitetu, sa maksimalnom osvetljenošću od 1.500 nita i odličnom UHD rezolucijom u varijantama od 55 inča i 65 inča. Ovi ekrani postižu i 100-procentni volumen boja i ističu suptilne detalje sa različitim nivoima osvetljenosti, prilikom kombinovanja optimizovanog kontrasta i slike bez smetnji. Univerzalno široki uglovi gledanja takođe omogućavaju poslovnim korisnicima da prilagode ekrane svojim potrebama i dimenzijama prostora.

 

Na sajmu InfoComm, Samsung je takođe prikazao svoju IF seriju LED ekrana, modele P1.5, P2.0 i P2.5. Ovi ekrani spajaju vodeću tehnologiju obrade video sadržaja i finog podešavanja slike, sa LED HDR kvalitetom slike, kako bi sadržaji koji se prikazuju bili oštriji i prefinjeniji. Takođe, kako IF serija omogućava pristup i sa prednje i sa zadnje strane, utoliko je održavanje jednostavnije i brže, a pritom se ne žrtvuje elegantna, neometana prezentacija sadržaja.

 

Prilikom predstavljanja nove XPB serije LED ekrana, Samsung je pozvao posetioce sajma InfoComm da se iz prve ruke uvere koliko je ova serija olakšala prelazak sa statičkih, analognih sistema oglašavanja na mnogo šire upotrebljive LED ekrane. Dostupna u četiri modela (P6, P10, P16 i P20), sveobuhvatna XPB serija ekrana nudi all-in-one paket, dok njeno izdržljivo aluminijumsko kućište produžava vek trajanja ekrana istovremeno obezbeđujući brzu, jednostavnu instalaciju, čak i za one korisnike koji imaju jako malo tehničkog znanja. Serija XPB takođe olakšava kreiranje, programiranje i puštanje poruka po meri korisnika, kroz celu mrežu ekrana, pomoću ugrađenog rešenja za upravljanje sadržajem na ekranima za digitalno oglašavanje (Banner Content Management Solution, CMS), koji korisnicima omogućava da ažuriraju sadržaj i generalno prate rad ovih uređaja sa bilo koje lokacije.

 

 

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela