Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Prva mobilna galerija u Beogradu

Kompanija Pernod Ricard Srbija renovirala deo Fakulteta primenjenih umetnosti i donirala prvu mobilnu galeriju

Već šest godina, tokom Dana odgovornosti 18.500 zaposlenih u kompaniji Pernod Ricard širom sveta, napušta svoje kancelarije i dan provodi na terenu – radeći. Tog dana zaposleni, kao ambasadori društveno odgovornog poslovanja, promovišu odgovorno konzumiranje alkohola, osnaživanje zaposlenih, zaštitu planete i razvoj lokalnih zajednica. Ove godine, pažnja je usmerena na renoviranje i građenje objekata koji će koristiti lokalnoj zajednici. Ideja je da se lokalne zajednice obogate mestima za druženje, sastanke i razmenu iskustava. Na ovaj način, zaživela je vizija grupe Pernod Ricard da putem zajedničkog napora postanu “kreatori druženja”.  

 responsib-all-logo

 

U Beogradu, 26 zaposlenih u kompaniji Pernod Ricard Srbija, posvetili su Dan odgovornosti uređenju dvorišnog prostora Fakulteta primenjenih umetnosti u kome će studenti stvarati, ali i izlagati svoja umetnička dela. Zaposleni su donirali Fakultetu i mobilnu galeriju, prvu ovakve vrste u zemlji. Svrha galerije je da izlaže studentske radove, ali i da publika uživa u umetničkim delima koja će putovati i prikazivati se na različitim i nesvakidašnjim mestima širom Srbije.

 

Povodom otvaranja, studenti su pripremili postavku “Izložba radova studenata grafičkog dizajna FPU” koja je predstavljena u renoviranoj bašti Fakulteta. Autor izložbe je naš poznati dizajner i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Miloš Ilić. Nakon izložbe, gosti su uživali u Absolut koktelima, koji su često prisutni na važnim  kulturnim manifestacijama. Još od partnerstva sa Endi Vorholom 1985. godine, brend Absolut Vodka je sarađivao sa više od 550 umetnika širom sveta!

 

U partnerstu sa nevladinim organizacijama, zaposleni iz 85 predstavništa kompanije Pernod Ricard u različitim zemljama, uspešno su realizovali mnoge lokalne aktivnosti. Tako je ukupno više od stotinu projekata širom sveta završeno u jednom danu! Samo neki od njih su:

 

  • U Parizu, 400 zaposlenih radilo je na sređivanju bivše vozne stanice „Petite Ceinture” kako bi se omogućilo da lokalni festival igre od sada ima i otvoreni podijum za igru, izradili su nameštaj, staklenac za zajedničku baštu za građane, kao i javni prostor koji je smešten u prostoru bivše železničke stanice.
  • U Rusiji, radilo se na izgradnji terase jednog od najstarijih pozorišta u Moskvi – “Istra Drama”.
  • U Gani, 19 zaposlenih renoviralo je centar za društvene radnje.
  • U Marseju i Parizu, zaposleni su pomogli lokalne farmerske i agrokulturne projekte da bi poboljšali lokalnu inkluziju: izgradili su staklenu baštu, bavili se baštovanstvom i izgradili besplatnu biblioteku.
  • U Japanu, bivši kancelarijski prostor u Tokiju pretvoren je u prihvatni centar za lokalno stanovništvo.
  • U Americi, zaposleni su proveli vreme u jedinoj preostaloj šumi na Menhetnu i otvorili prirodnu stazu.
  • U Kanadi, zaposleni su preuredili delove čak 13 gradova koji se nalaze na obali.
  • U Urugvaju, zaposleni su postavili tri montažne kuće za socijalno ugrožene porodice u Montevideu.

 

Generalni direktor i predsednik kompanije Pernod Ricard, Alexandre Ricard, izjavio je:

 

“U Pernod Ricard-u doživljavamo jedni druge kao “kreatore druženja”, a druženje nije moguće bez pomoći drugima. Dok se naše društvo suočava sa sve težim situacijama, vrlo je važno da podstičemo diskusijui razmenjujemo različite ideje sa zajednicama. Upravo zbog toga su naših 18.500 zaposlenih, povodom šestog Dana odgovornosti, pomagali mnoge lokalne zajednice širom sveta.”

 

Predrag Amidžić, direktor Pernod Ricard Serbia, dodao je:

 

“Naš doprinos je pomoć studentima Fakulteta primenjenih umetnosti, ali i osnaživanje umetničke scene Srbije. Veoma smo ponosni jer će mobilna galerija putovati kroz zemlju i prikazivaće radove različitih umetnika.”

 

Prema istraživanju nezavisne firme “Towers Watson” koje je sprovedeno među 18.500 zaposlenih u kompaniji Pernod Ricard, 95% njih ponosno je na svoju kompaniju, a 93% izjavilo je da podržava vrednosti kompanije. 90% zaposlenih smatra da je njihova kompanija posluje odgovorno u zajednici u kojoj posluje.

 

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela