Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Predstavljen novi Galaxy SmartTag+: Pametan način da pronađete zagubljene predmete

Kompanija Samsung Electronics predstavila je Galaxy SmartTag+, najnoviju verziju SmartTag uređaja, opremljenu BLE (Bluetooth Low Energy) i UWB (ultra-široki protok) tehnologijama, za pronalaženje izgubljenih predmeta sa još većom preciznošću. Ovaj uređaj takođe koristi i tehnologiju augmentovane realnosti (AR), za vizuelno navođenje korisnika ka tačnoj lokaciji predmeta, pomoću kamere njihovog pametnog telefona. Galaxy SmartTag+ može da se prikači na svakodnevne predmete, poput torbe i priveska za ključeve, kako bi se oni lakše locirali putem SmartThings Find servisa na Galaxy mobilnim telefonima.

 

Smart Tag+_3

 

 AR tragač na novom Galaxy SmartTag+ uređaju usmerava korisnika pomoću jednostavnog interfejsa na telefonima opremljenim UWB tehnologijom, poput Galaxy S21+ ili S21 Ultra, pokazujući tačnu udaljenost od SmartTag+ uređaja, uz vizuelne smernice ka njemu. Kada se korisnik dovoljno približi, može da odabere opciju da SmartTag+ emituje glasan zvuk koji će pomoći korisniku da ga locira, čak i ako je pao ispod sofe ili iza ormana.

„UWB tehnologija zaista donosi velike promene, omogućavajući lociranje predmeta sa većom preciznošću, te ćemo nastaviti sa njenim uvođenjem širom Galaxy ekosistema, tražeći nove načine da je iskoristimo, kako bismo ljudima što više olakšali svakodnevni život”, izjavio je KJ Kim, direktor tima za istraživanje i razvoj mobilnih tehnologija, odeljenja za mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics.

Galaxy SmartTag+ koristi moćne sposobnosti lociranja SmartThings Find servisa, za pronalaženje predmeta čak i sa velike udaljenosti, zahvaljujući BLE konektivnosti. Kada korisnik putem SmartThings Find servisa prijavi da je njegov uređaj ili predmet sa lokatorom zagubljen, drugi Galaxy uređaji koji se nalaze u blizini će obavestiti SmartThings server i korisnika o tačnoj lokaciji predmeta, a svi podaci su kriptovani i zaštićeni.

Osim svega navedenog, Galaxy SmartTag+ i SmartTag lokatori mogu da pomognu i ako je korisnik na primer zaboravio da isključi lampu u spavaćoj sobi, pa umesto da se vraća kući, korisnik može da je ugasi pomoću lokatora daljinskim putem.

Galaxy SmartTag+ dostupan je u crnoj boji po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 6.999 dinara. Za više informacija posetite www.samsung.com/smartthings.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela