Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Osnovan Xiaomi x Leica Institut Optike

Xiaomi, jedna od vodećih svetskih kompanija za pametne telefone, i Leica Camera AG zajednički su najavili osnivanje Xiaomi x Leica Instituta optike. Osnivanje ovog instituta predstavlja značajnu prekretnicu u industriji pametnih telefona. Sa optičkom tehnologijom kao osnovom, ovaj institut je spreman da ujedini niz integrisanih interdisciplinarnih nauka, uključujući digitalnu fotografiju i AI tehnologije.

Autor: Xiaomi

Xiaomi x Leica Institut optike zajednički razvija revolucionarni industrijski standard za optičke performanse u mobilnim uređajima, podižući lestvicu kako u tehnologiji tako i u korisničkom iskustvu. Ova inicijativa spaja filozofiju sa tehnologijom i korisničkim iskustvom. Xiaomi 14 Ultra, novi flagship u mobilnoj fotografiji, predstavlja prvu prekretnicu u praktičnoj evoluciji ovog standarda. Očekuje se da će pružiti izvanredne optičke performanse u mobilnoj fotografiji, a puštanje u prodaju je zakazano za sledeći mesec.

Xiaomi x Leica Institut optike će neprekidno promovisati inovacije u optičkoj tehnologiji mobilne fotografije, sa ciljem da stvori napredni mobilni optički sistem u ovom dobu mobilne fotografije. Koristeći osnovne snage kako kompanije Leica, tako i kompanije Xiaomi, institut se fokusira na četiri glavna tehnička faktora: dizajniranje ultra preciznih optičkih sočiva u kompaktnom formatu, postizanje idealnih performansi u računarskoj fotografiji, pridržavanje najstrožih optičkih standarda za sočiva, i sprovođenje istraživanja i primene najnaprednije optoelektronske tehnologije.

Da bi postigli ovaj cilj, Xiaomi i Leica su uložili značajne resurse i okupili zajednički tim od preko 200 stručnjaka. Peter Karbe, vrhunski dizajner optike koji stoji iza sočiva četvrte generacije iz kompanije Leica, uključujući legendarne dizajne kao što su Noctilux i APO serije, biće ekspert za optiku. Zeng Xuezong, potpredsednik Xiaomi Grupe i direktor odeljenja za mobilne telefone Xiaomi kompanije, obavljaće funkciju direktora. Yi Yan, šef softverskog tehničkog tima Xiaomi Grupe, i Wang Xuanran, generalni menadžer odeljenja za kamere Xiaomi kompanije, obavljaće funkciju zamenika direktora.

Xiaomi pruža snažnu podršku istraživanju i razvoju instituta. Za sada su planirane tri glavne laboratorije u Pekingu, sa fokusom na hardver kamere, fotografiju i evaluaciju objektivnog i subjektivnog kvaliteta slike. Pokrivajući ukupnu površinu od 2644m², ove laboratorije za kamere će biti među najboljima, najvećima i najautomatizovanijima.

„Već više od sto godina, Leica se obavezala da stvara optička sočiva svetskog ranga, predstavljajući vrhunac složenog dizajna optičkog inženjeringa i izvanredne proizvodne veštine. Xiaomi veruje da je „svetlost osnova slike“, ali i jezgro i temelj „davanja dubine stvarnosti“. Kroz Xiaomi x Leica Institut optike, dalje ćemo koristiti snage obe strane, kontinuirano proširivati granice optičkih mogućnosti mobilne fotografije i dosledno biti predvodnici u eri mobilne fotografije”, izjavio je partner i predsednik Xiaomi Grupe, William Lu.

Matijas Harsch, izvršni direktor Leica Camera AG, rekao je: „Naša saradnja sa kompanijom Xiaomi u protekle dve godine zaista je bila izvanredna. Uspešno smo integrisali vrhunsko iskustvo fotografije Leica u svet mobilne fotografije, što je ilustrovano našim zajednički dizajniranim Leica Summilux optičkim sočivima. Optički sistem u Xiaomi 14 Ultra predstavlja naš najnoviji zajednički poduhvat, namenjen da predvodi sledeću generaciju mobilne optičke fotografije kao najbolja Summilux sočiva u mobilnoj fotografiji do danas. Sa nasleđem koje traje više od jednog veka, Optika predstavlja tehničko nasleđe kompanije Leica. Kroz osnivanje Xiaomi x Leica Optičkog instituta, spremni smo da okupimo najbolje timove sa obe strane u oblasti optike. Zajedno, posvećeni smo predvođenju nove ere u optici mobilne fotografije, pomerajući granice mobilne fotografije i oblikujući napredni optički sistem mobilne fotografije prilagođen savremenom dobu”.

© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela