Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Novom veš mašinom sa ugrađenom veštačkom inteligencijom LG predstavio budućnost nege odeće

LG Electronics (LG), na ovogodišnjem sajmu CES predstavio je svoju najnapredniju inovaciju za negu odeće, sa ugrađenom veštačkom inteligencijom koja osigurava precizno pranje i uspešne rezultate. Dobitnik prestižne nagrade za inovaciju na CES 2020, nova LG ThinQ veš mašina sa prednjim punjenjem ima motor Artificial Intelligent Direct Drive (AI DD) i uslugu baziranu na veštačkoj inteligenciji Proactive Customer Care.

 

Nova LG veš mašina sa veštačkom inteligencijom

 

AI DD veš mašina predstavlja najnovije dostignuće u 20 godina LG-jevog razvoja inovativnog i efikasnog Direct Drive motora. Nova mašina za veš ne samo da prepoznaje količinu i težinu svakog pojedinog punjenja odeće već koristi veštačku inteligenciju i napredne senzore koji prepoznaju različite tipove tkanina. Korišćenjem tehnologija dubokog učenja, veš mašina upoređuje ove informacije sa dvadeset hiljada podataka o korišćenju mašine za veš kako bi programirala postavke za optimalan ciklus pranja za još čistiju odeću, istovremeno produžujući vek odeće za čak petnaest odsto.

LG-jeva najinteligentnija veš mašina može da prepozna mešano punjenje majica i pantalona (za razliku od posteljine i osetljivog veša ili neke druge kombinacije tkanina), kao i da odredi program koji će koristiti prilagođene pokrete, temperaturu i vreme za optimalno pranje. Nova funkcija prilagođena korisnicima ezDispense izbegava pogađanje prilikom doziranja sredstava za pranje, automatski određujući tačnu količinu i vreme doziranja tečnih deterdženata i omekšivača za vreme ciklusa pranja. Pomoću nove funkcije LG Smart Pairing automatski se za svako punjenje kompatibilnom LG mašinom za sušenje veša šalju optimalne postavke sušenja kako bi svaki put bili postignuti najbolji rezultati.

Inteligentna veš mašina može da se poveže i sa uslugom Amazon Alexa putem LG ThinQ mobilne aplikacije kako bi obavestila kad su zalihe sredstava za pranje veša pri kraju. Korisnici mogu da omoguće uslugu Amazon Dash Replenishment pomoću koje se deterdžent za pranje ili omekšivač mogu unapred odabrati za automatsku dostavu u dom korisnika kad je to potrebno.

Kako bi se iskustvo nege veša dodatno unapredilo, veš mašina AI DD podržava LG Proactive Customer Care – pametno rešenje za korisnike koje omogućava naprednoj veštačkoj inteligenciji da osigura bezbrižno korisničko iskustvo uz poboljšani rad i dugovečnost samog uređaja. Korisnici tako mogu da dobiju obaveštenje o mogućim problemima pre nego se dogode, ubrzaju popravke ukoliko su potrebne i dobiju korisne savete za održavanje kako bi LG uređaji besprekorno radili.

Uz funkcije veštačke inteligencije, nova LG veš mašina nudi dodatne pogodnosti koje mogu da pomognu korisnicima u uštedi vremena i da osiguraju izvrsne performanse:

TurboWash™ 360 koristi snažne mlaznice koje obuhvataju odeću sa svih strana kako bi sredstvo za pranje ušlo duboko u tkaninu i temeljno je očistilo – čak i pri velikim punjenjima – za manje od 30 minuta. 3D Multi Spray izbacuje mlazove vode u pet različitih smerova istovremeno kako bi se razbile tvrdokorne mrlje. LG TWINWash™ štedi vreme sa dve mašine za veš u jednom aparatu. Manja punjenja mogu da se peru u kompaktnoj LG SideKick donjoj mašini, dok se veća punjenja ubacuju iznad.

Našom inovativnom tehnologijom pranja i platformom za korisničku podršku koja se bazira na veštačkoj inteligenciji, sigurni smo da će veš mašina AI DD da nadmaši sva očekivanja korisnika“, rekao je Dan Song, predsednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution. „Ova veš mašina, svojim većim kapacitetom i prilagođenim iskustvom pranja, postavlja nove standarde praktičnosti”.

Nakon predstavljanja na sajmu CES, nova LG veš mašina sa prednjim punjenjem i povećanim kapacitetom, u prvom kvartalu godine će biti dostupna u Severnoj Americi, a potom i na drugim tržištima.

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela