Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » LG Electronics i Luxoft uspostavili saradnju na razvoju platforme webOS Auto

LG Electronics (LG) i Luxoft sklopili su sporazum za zajednički razvoj i proširenje platforme webOS Auto u production-ready sisteme.

Dr I.P. Park, predsednik i glavni tehnološki direktor kompanije LG, kao i Dmitri Lošinin (Dmitry Loschinin), izvršni potpredsednik kompanije DXC Technology i predsednik i CEO kompanije Luxoft, potpisali su sporazum u Las Vegasu tokom sajma CES 2020. Sedište zajedničkog poduhvata biće u Santa Klari u Kaliforniji, a očekuje se da će započeti sa radom u prvom tromesečju 2020. godine kad će biti objavljen i menadžerski tim.

 

Saradnja kompanija LG i Luxoft

 

Kroz ovu saradnju, LG i Luxoft žele da unaprede razvoj production-ready digitalnih kokpita, sistema za infotainment u vozilima, sistema za zabavu na zadnjim sedištima (RSE), kao i sistema prevoza na zahtev koji se temelje na platformi webOS Auto i učiniti ih dostupnim proizvođačima automobila, operaterima flote i pružaocima usluga deljenog prevoza. Platforma webOS Auto pruža karakteristike, funkcionalnost i uključuje sve bitne komponente kao što su multimedija, kontrola više displeja, povezivost, sigurnost, nudeći poboljšanu udobnost i praktičnost za putnike i vozače. Nova kompanija će koristiti stručnost globalne mreže inženjera kompanije Luxoft.

LG-jevi televizori nude najbolje iskustvo za korisnike sa ugrađenom platformom webOS koja se nalazi u više od 70 miliona pametnih televizora u domovima širom sveta. LG pomoću platforme webOS Auto takođe nudi jedinstveno iskustvo korisnicima u vozilima jer pruža ekosistem inteligentnih usluga i streaming sadržaja od strane vodećih pružaoca tih usluga na tržištu.

Kroz saradnju sa Luxoftom, cilj nam je da ojačamo LG-jevu automobilsku platformu IVI i da ubrzamo dolazak povezanih vozila korišćenjem tehnologija“, rekao je dr Park. „Nastavićemo da razvijamo webOS Auto pružajući širok spektar usluga uz rastući broj partnerskih kompanija“.

Saradnja sa kompanijom LG ojačaće Luxoftove sposobnosti u dizajniranju, razvoju i primeni velikih digitalnih kokpita i povezanih mobilnih rešenja koji se baziraju na otvorenim platformama“, rekao je Lošinin. „Kombinovane snage LG-ja i Luxofta će stvoriti neprocenjivu sinergiju za implementaciju platforme webOS Auto za digitalna, korisnička iskustva za proizvođače automobila i njihove ključne partnere”.

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela