Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Kompanija Lenovo objavila finansijski izveštaj

Kompanija Lenovo objavila je finansijske rezultate za prvi kvartal finansijske godine, koji se završio 30. juna 2016. godine. Promet je iznosio 10,1 milijardi američkih dolara, što predstavlja pad od 6 odsto u odnosu na prethodnu godinu (ili pad od 4 odsto u konstantnoj valuti). U poređenju sa prethodnim kvartalom, ovo predstavlja porast od 10 odsti. Prihod pre oporezivanja u prvom kvartalu porastao je za 2987 odsto u odnosu na prethodnu godinu, i iznosio je 206 miliona američkih dolara. Neto prihod povećan je za 64 odsto u odnosu na prethodnu godinu, i iznosio je 173 miliona američkih dolara.

Lenovo

Finansijski učinak kompanije Lenovo u prvom kvartalu dogodio se u periodu kada su glavna tržišta beležila ili blagi porast ili pad u odnosu na prethodnu godinu. Tržište PC računara doživelo je pad od 4,1 odsto, isporuke tableta su pale za 11,1 odsto, isporuke servera su bile u stagnaciji, dok je tržište pametnih telefona doživelo blagi rast od 0,7 odsto. Istovremeno, Ren Mi Bi (zvanična valuta u Kini) je nastavio da gubi vrednost, ograničavajući potencijalni rast u ovom kvartalu.

„Iako makro ekonomija i naše industrije nastavljaju da predstavljaju izazov i prouzrokuju pad prometa, mi smo značajno povećali profit u poređenju sa prethodnom godinom, uz pomoć inovativnih proizvoda i čvrste strategije. Naša PC jedinica je ostvarila ozbiljan profit, dok se jedinica za pametne telefone stabilizovala u poređenju sa prethodnim kvartalom”, izjavio je Juanking Jang (Yuanqing Yang), predsednik i izvršni direktor kompanije Lenovo. „U sketoru PC računara, naš fokus će biti na segmetima koji imaju visok rast, a takođe očekujemo da će stabilizacija same industrije doprineti dodatnom rastu.  U sektoru pametnih telefona, pokušaćemo da iskoristimo inovativne i specijalizovane propizvode kako bismo podstakli rast i napredak ove poslovne jedinice.  Kada su u pitanju data centri, nastavićemo da razvijamo hiper-povezanu tehnologiju i poboljšavamo profitabilnost u ovom segmentu”.

Bruto profit kompanije u prvom fiskalnom kvartalu se smanjio za 7 odsto u odnosu na prethodnu godinu, i iznosio je 1,5 milijardi američkih dolara, uz bruto maržu od 15,3 odsto. Operativni prihod pre oporezivanja u oom kvartalu je porastao za 97 odsto u poređenju sa prethodnom godinom, i iznosio je 281 miliona američkih dolara. Osnovna zarada po akciji u prvom fiskalnom kvartalu iznosila je 1,57 američkih centi, ili 12,19 hongkoških centi. Neto finansijski dug, zaključno sa 30. junom 2016. godine, iznosio je 1,2 milijarde američkih dolara.

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela