Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Industrijska digitalna štampa na tekstilu

Epson, pionir u digitalnoj štampi na tekstilu, najavio je dve nove jedinice posvećene razvoju novih proizvoda za industrijsku digitalnu štampu na tekstilu. Laboratorija za istraživanje inovacija, sa fokusom na R&D tehnologiji za mastilo, napravljena je od strane Epsona zajedno sa For.Tex-om. Centar za istraživanje štampe će, u saradnji sa F.lli Robustellijem, velikim igračem u proizvodnom inženjeringu za štampače na tekstilu odnedavno u vlasništvu Epsona, pomoći dalji razvoj Epson inkjet tehnologije namenjene štampi na tekstilu.

 

surecolor-f9200-7-jpg

 

Dve nove jedinice se pridružuju Epsonovom Centru za tekstilna rešenja u Komu u Italiji. Otvaranjem ovih postrojenja, Epson, For.Tex i F.lli Robustelli sproveli su svoju viziju o stvaranju svetski povezane industrije digitalnog tekstilnog štampanja, sa centrom u Italiji.

“Za zadovoljstvom najavljujemo osnivanje Laboratorije za istraživanje inovacija i Centra za istraživanje štampe u Komu”, rekao je Sunao Murata, direktor proizvodnje Epsonovog odeljenja za profesionalnu štampu. “Ova vrhunska R&D postrojenja simbol su Epsonove snažne posvećenosti razvoju digitalne inkjet štampe na tekstilu, kako u Komu tako i u ostatku sveta.”

Industrija digitalne štampe na tekstilu

Samo u 2014. godini, u svetu je odštampano otprilike 31 milijarda metara kvadratnih tkanine, od čega je otprilike 2-3% napravljeno uz pomoć digitalne tehnologije. Sledeća godina predstavljala je ključnu godinu za tržište digitalne tekstilne štampe, pri čemu se, sudeći po WtiN Intelligence, očekuje porast od 25% godišnje u količini štampe do 2019. godine.

Korišćenje digitalnih tehnologija za štampanje crteža, oblika i vizuelnih efekata na tekstilu i drugim površinama odavno je ustaljeno i u porastu je, a polako menja tradicionalne analogne tehnologije u nekoliko oblasti. Digitalne tehnologije koje se koriste u produkciji industrijskih razmera izazov su za hemijska proizvođače mastila i pomoćnih hemijskih jedinjenja. Međutim, zahvaljujući tehnološkim inovacijama, tržište digitalne štampe konstantno napreduje budući da korisnici zahtevaju proizvode koji podržavaju kompletan proizvodni ciklus i koji garantuju kvalitet, produktivnost i pouzdanost bez kompromisa.

laboratorija za istraživanje inovacija

Sa ciljem da istraži i razvije nova mastila za industrijsku digitalnu štampu na širokoj paleti materijala, Laboratorija za istraživanje inovacija opremljena je sa vrhunskim tehnologijama i okuplja tim visoko-stručnih tehnologa i istraživača (hemijski inženjeri, hemijski analitičari, laboratorijski tehničari itd.). Laboratorija je posvećena istraživanju koje će povećati performanse i održivost industrijskog mastila od strane Epsona.

Centar za istraživanje štampe

Centar za istraživanje štampe, koji se nalazi u F.lli Robustellijevom glavnom sedištu, pomoći će razvoj proizvodnje inkjet core uređaja, garantujući kontinuirani razvoj tekstilnih štampača najvišeg kvaliteta za Epson.

Posvećenost inovacijama i savršenosti

Epson, F.lli Robustelli i For.tex sarađuju od 2003. godine, kada su predstavili Monna Lisu, prvi digitalni štampač tekstila za veće količine na svetu. U 2014. godini osnovan je Centar za tekstilna rešenja (TSC) kao prvi svetski hub za razvoj i promociju digitalne štampe na tkanini sa ciljem da poveća kvalitet, produktivnost i pouzdanost tehnologije za digitalnu štampu. Centar, stvoren sa ukupnom investicijom od 2 miliona evra, donosi čitav proces industrijske proizvodnje pod jedan krov i daje neprocenjivu podršku tekstilnoj industriji, mladim dizajnerima, modnim školama i institutima. Ovo postrojenje od 3000 metara kvadratnih daje jedinstvenu priliku za reprodukciju industrijskog procesa digitalne štampe na tkanini, od pripremnih tretmana i samog štampanja do pranja, sušenja i završne obrade.

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela