Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Huawei na listi najboljih globalnih brendova

Huawei je zauzeo 72. mesto na Interbrand listi za 2016. o najboljim globalnim brendovima, čime se pomerio za 16 mesta u odnosu na rangiranje iz 2015. Ovo je druga godina zaredom da Huawei raste na Interbrand listi otkad je kompanija postala prvi brend kopnenog dela Kine priznat kao najbolji globalni brend u 2014.

 

huawei_0

 

Prema Interbrandu, “Huawei se još jednom istakao u Izveštaju za 2016. o najboljim globalnim brendovima koji je objavio Interbrand. Vrednost brenda, koja se procenjuje na 5,835 miliona američkih dolara, porasla je za 18% u odnosu na prošlu godinu. Na Interbrandovom godišnjem izveštaju, to je takođe jedan od najbrže rastućih brendova u tehnološkom sektoru, koji je skočio sa 88. mesta na 72. prema rangiranju. Značajan napredak kompanije Huawei proističe iz uverenja da su korisnici uvek na prvom mestu i iz istrajnosti u dostavljanju kvalitetnih proizvoda i usluga. Kroz svoju brend kampanju, Huawei ilustruje kako inovativni IKT proizvodi, usluge i rešenja mogu da izgrade bolje povezan svet. Naročito, brend trenutno uživa u svojoj rasprostranjenosti u Evropi, ključnom tržištu za razvojni put brenda i poslovanje kompanije, kao i svoju ekspanziju i inovacije u korisničkom svetu. Ove godine Huawei je lansirao seriju proizvoda koji su povećali njegovu popularnost. Huawei je već neko vreme lider u Kini, ali sad je počeo da uspostavlja i strategiju za globalnu prisutnost.”

 

Rastući uticaj Huawei brenda se ogleda u ravnomernom rastu prihoda, kome je delom doprinelo komercijalno poslovanje kompanije. Između 2011. i 2015, Huawei je postigao složenu godišnju stopu rasta od 18%, sa prošlogodišnjim prihodom Grupe od 395 milijardi kineskih jena (60.8 milijardi američkih dolara). Ovoj sumi Huawei Consumer Business Group, doprinela je 129.1 milijarda kineskih jena (19.36 milijardi američkih dolara), što je rast od 72% u odnosu na 2014. Huawei je isporučio 108 miliona pametnih telefona širom sveta u 2015, što je rast od 44% u odnosu na prošlu godinu.

 

“Huawei želi da izgradi bolje povezan svet – inteligentan svet sa IKT industrijom kao kamenom temeljcem, a naročito sa klaudom, softverski definisanim mrežama, Internetom stvari i veštačkom inteligencijom,” rekao je Kevin Cang, predsednik korporativnog marketinga kompanije Huawei. “Osnova Huawei brenda je posvećenost u postavljanju korisnika u središte i stvaranje kvaliteta za korisnike. Huawei pristupa principu otvorene saradnje, čime se ubrzava razvoj inteligentnog digitalnog društva.”

 

Na svojoj poslovnoj putanji, inovacije Huawei-a podržavaju digitalnu transformaciju telekom operatera kroz četiri glavna domena: poslovanje, operacije, arhitektura i mreže. Kompanije stremi razvoju savremenih tehnologija kao što su 5g i konekcije Interneta stvari, što obećava promenu uloge telekom operatera u mnogim industrijama.

 

Kompanijsko poslovanje brenda Huawei brzo napreduje dok kompanija nastavlja da razvija otvorene sisteme i teži saradnji sa korisnicima i partnerima. Kao rezultat, preduzeća sve više priznaju Huawei inovativne liderske proizvode i rešenja. Huawei klaud računarstvo, skladištenje, softverski definisane mreže, rešenja Interneta stvari poput Safe city i Electric Power, široko su prihvaćena u sektorima kao što su finansije, energija, transport, državna bezbednost, obrazovanje i mediji.

 

Huawei Consumer Business Group održao je ravnomerni globalni rast. Glavni proizvodi kao što su P9, Mate 8 i Honor V8 pametni telefoni, kao i Matebook, prvi Huawei 2 u 1 laptop, doživeli su značajno priznanje od korisnika širom sveta. Huawei je postao jedan od glavnih brendova za uređaje u skoro 30 zemalja. Matebook je sada dostupan u desetinama zemalja, a Huawei je isporučio 108 miliona pametnih telefona u 2015, premašivši po prvi put reper od 100 miliona. Snažan rast u prognozama pošiljki u 2021. takođe ojačava poziciju kompanije kao vodećeg globalnog brenda pametnih telefona.

 

“Naš napredak na Interbrand listi potvrđuje Huawei strategiju da se fokusira na dostavljanje inovativnih tehnologija kako bismo ispunili potrebe i želje korisnika. Huawei brend je sve više priznat i cenjen od strane korisnika širom sveta,” rekao je Glori Cang, marketing direktor Huawei Consumer Business Group. “Huawei održava pažljivu ravnotežu između toga da bude smeli inovator i rastući izazivač na globalnom tržištu i videli smo uspeh u našem fokusu na R&D sektoru, kvalitetu proizvoda i zadovoljstvu korisnika.”

 

Kao vodeća tehnološka kompanija, Huawei zadržava više od 10% svog godišnjeg prihoda od prodaje za napore istraživanja i razvoja i ispostavio je 16 centara za razvoj u celom svetu. Među ovim ustanovama je i Huawei istraživački centar za estetiku u Parizu, gde francuski luksuzni brendovi rade sa Huawei inžinjerima kako bi poravnali tehnologiju sa budućim trendovima u modi. Najnoviji Huawei istraživački centar je Max Berek Innovation Lab u Veclaru u Nemačkoj, gde Huawei i Leica zajedno istražuju tehnologije da bi unapredili kameru mobilnih uređaja i kvalitet slike. Huawei takođe ima preko 10 otvorenih laboratorija u Kini, Evropi i na drugim mestima, gde sarađuje sa preko 600 partnera. U isto vreme, Huawei je pokrenuo program za osposobljavanje developera (Developer Enablement Program) vredan milijardu američkih dolara kako bi podržao partnere i developere aplikacija.

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela