Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Glovo prikupio 450 miliona evra investicija za širenje na tržištima širom sveta, uključujući i Srbiju

Glovo, jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti dostave, koja u Srbiji posluje dve godine u sedam gradova, danas je objavila da je prikupila 450 miliona evra od strane njujorških investicionih kompanija Lugard Road Capital i Luxor Capital Group. Ta sredstva će iskoristiti za jačanje pozicije na 20 tržišta na kojima trenutno posluje, uključujući i Srbiju.

Pored toga, kompanija će da se usredsredi na rast svog nedavno pokrenutog Q-Commerce odeljenja, koje je u Srbji iz dana u dan sve jače. Pojam se odnosi na „quick commerce“, odnosno na brzu trgovinu i dostavu poručene robe u najkraćem mogućem roku. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa snažnim partnerima kao što su IDEA, DM, Dr. Max i Tehnomanija, Glovo na domaćem tržištu postaje jedan od sinonima za ovakav koncept.

 

Glovo 1

Foto: Glovo Srbija

 

Fokus finansiranja će biti i na proširenju multi-kategorijske ponude u Srbiji i na svim drugim tržištima na kojima Glovo posluje. Sa snažnom bazom od ukupno 10 miliona korisnika širom sveta i brojnim premijum partnerima, sklapanjem lokalnih partnerstava sa najvećim trgovinskim lancima, pažnja se posvećuje stalnom rastu u retail kategoriji. Budući da u kompaniji predviđaju trajnu promenu navika potrošača u pravcu što bržih dostava, Glovo je u najvećim gradovima Evrope već u mogućnosti da pruži ultra brzu “last-mile” dostavu od svega 10 minuta,

Kompanija trenutno upravlja “dark prodavnicama“ u Barseloni, Madridu, Lisabonu i Milanu. U planu je otvaranje sličnih prodavnica u, između ostalog, Valensiji, Rimu, Portu i Bukureštu, a cilj je da do kraja 2021. godine kompanija ima 200 prodavnica ovog tipa, koje čine dostavu bržom i efikasnijom.

Ranije ove godine, Glovo je najavio partnerstvo vredno 100 miliona evra sa švajcarskom kompanijom za nekretnine Stoneweg, kao i angažovanje novog tehničkog direktora, Nareka Verdiana, donedavnog potpredsednika inženjeringa u American Expressu. Verdian će da nadgleda ekspanziju tima koji se sastoji od 300 do 500 inženjera koji se nalaze u centrali kompanije u Barseloni, kao i u kompanijskim tech-hubovima u Madridu i Varšavi.

“Presrećni samo što i dalje uživamo podršku svih naših investitora. U poslednjih nekoliko meseci napredovali smo vrlo, vrlo brzo, ali naša vizija ostaje nepromenjena. Ova investicija će nam omogućiti da udvostručimo rast na ključnim tržištima, ubrzamo dolazak do vodeće pozicije tamo gde smo već veoma snažni, te nastavimo sa širenjem našeg odličnog Q-Commerce odeljenja, kao i da inovacijama u našoj jedinstvenoj multi-kategorijskoj ponudi omogućimo našim potrošačima veći izbor” – izjavio je Oskar Pjer, suosnivač i izvršni direktor kompanije Glovo.

Glovo aplikacija je pionir u oblasti multi-kategorijske dostave i jedna od vodećih svetskih platformi za dostavu. Osnovana je 2015. godine u Barseloni, a posluje u južnoj i istočnoj Evropi, na Bliskom Istoku i u Africi. Aplikacija povezuje korisnike sa restoranima, prodavnicama hrane, apotekama i trgovinskim lancima, a pored toga nudi i kategoriju “bilo šta”, koja omogućava korisnicima da poruče šta god žele u svom gradu.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela