Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Digitalna transformacija finansijskih organizacija ka hibridnom cloud modelu zasniva se na investicijama u privatni cloud

Nutanix, lider u poslovnim cloud rešenjima, danas je objavio rezultate analiza industrije finansijskih usluga u okviru Enterprise Cloud Index izveštaja, gde se pokazuje kako organizacije planiraju da usvoje model privatnog, hibridnog ili javnog clouda. Nalazi ukazuju na digitalnu transformaciju u industriji, pri čemu polovina ispitanika (50%) izveštava da im je situacija sa virusom COVID-19 povećala ulaganje u hibridni cloud.

U analizi koja obuhvata petogodišnja predviđanja, hibridni cloud je jedini IT model koji pokazuje pozitivan rast među ispitanicima finansijskih kompanija i očekuje se da će u tom vremenskom periodu porasti za 39%. Pored toga, 43% kompanija za pružanje finansijskih usluga planira da poveća ulaganja u privatni cloud tokom sledeće godine, 10% više od globalnog proseka (33%) – ističući da je usvajanje privatnog clouda presudno za stvaranje modernog hibridnog cloud modela.

 

nutanix 1

 

Ostali ključni zaključci ovogodišnjeg izveštaja uključuju:

  • Zabrinutost za sigurnost pokreće usvajanje privatnog clouda: Organizacije za finansijske usluge rangirale su pitanja sigurnosti, privatnosti i usklađenosti sa pravilima kao stavke koje ih najviše zabrinjavaju prilikom pokretanja aplikacija u okviru rešenja u javnom cloudu (62%). Ispitanici su bili manje zabrinuti kapacitetom javnog clouda (30%), što pokazuje da iako javni cloud ima mogućnosti da podrži IT infrastrukturu, o bezbednosti osetljivih podataka se ne može pregovarati, a organizacije traže alternativna rešenja.
  • Ulaganje u hiperkonvergiranu infrastrukturu pokazuje poverenje industrije u privatni cloud: Skoro 50% ispitanika u finansijskom sektoru kaže da su ili u potpunosti primenili HCI ili su u procesu da to urade, dok 38% izveštava da će HCI primeniti u narednih 12 do 24 meseca. Ova investicija je direktno usklađena sa povećanim usvajanjem privatnog clouda, imajući u vidu da HCI smanjuje vreme potrebno za izgradnju softverski definisane i skalabilne infrastrukture, neophodne za podršku privatnom cloudu.
  • Organizacije za finansijske usluge žele da optimizuju svoju upotrebu clouda: Glavni motiv sektora za modernizaciju IT infrastrukture je sticanje veće kontrole korišćenja IT resursa (59%), zatim povećanje brzine (58%) i potrebne fleksibilnosti (55%), kako bi se udovoljilo poslovnim zahtevima.
  • Industrija mora ulagati u talente kako bi podržala hibridna cloud okruženja: Više od trećine ispitanika u oblasti finansijskih usluga (36%) reklo je da im nedostaju veštine potrebne za upravljanje mešovitog privatnog/javnog cloud okruženja, dok je 34% reklo da im nedostaje stručnost u cloudu-nativnim tehnologijama i kontejnerima, uključujući Kubernetes. Ovo je doprinelo da organizacije imaju problema sa usvajanjem hibridnog clouda.

„Istorijski gledano, organizacije za finansijske usluge su istraživale upotrebu javnog clouda najčešće prilikom prestanka korišćenja starih dana centara“, rekao je Tapan Mehta, direktor, Industries Solution Marketing u kompaniji Nutanix. „Međutim, kako industrija nastavlja da pokazuje veće interesovanje za pitanja privatnosti i usklađenosti podataka, organizacije se okreću privatnom cloudu. Ovaj brzi porast usvajanja privatnog clouda služi kao osnova za hibridni cloud model, od koga se očekuje da će postati industrijska norma u narednih nekoliko godina. “

Baza ispitanika za 2020. godinu obuhvatala je više industrija, preduzeća različitih veličina i sledeće geografske regije: Amerika; Evropa, Bliski Istok i Afrika i azijsko-pacifički region (APJ).

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela