Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » WEB Summit 21: Kompanija Huawei je domaćin konferencije za programere koja najavljujuje viziju otvorenog i kolaborativnog HMS ekosistema

Huawei Mobile Services (HMS), deo vodeće svetske tehnološke kompanije Huawei, započeo je svoju godišnju konferenciju za programere (HDC.Europe) na Web Summit-u 21. Više od 300 programera i poslovnih lidera razgovaralo je o Huawei Mobile Services, kao i o nedavnim poslovnim dešavanjima, uzbudljivom ažuriranju usluga i rastu podrške za inovacije u industriji.

huawei 1

Ekosistem u stabilnom rastu

Na otvaranju, kompanija Huawei je objavila najnovije podatke o rastu ekosistema u trećem kvartalu koji potvrđuju da je razvoj HMS-a na dobrom putu i ​​da se brzo širi. Kompanija je zabeležila porast svih ključnih pokazatelja rasta, uključujući ukupan broj aplikacija, registrovanih programera i mesečnih aktivnih korisnika, čime je ponovo potvrdila svoju poziciju trećeg po veličini globalnog mobilnog ekosistema.

Huawei trenutno pomaže 5,1 milion registrovanih programera da se povežu sa preko 730 miliona mesečno aktivnih uređaja širom sveta; broj aplikacija integrisanih sa HMS jezgrom je porastao za 81% u odnosu na prethodnu godinu, na 173.000, a u prva tri kvartala ove godine, AppGallery je zabeležila preko 332,2 milijarde distribucija aplikacija širom sveta, što predstavlja godišnji porast od 13%.

Od svog globalnog lansiranja 2018. godine, Huawei AppGallery je dostigao preko 560 miliona globalnih mesečnih aktivnih korisnika, uključujući 42 miliona u Evropi. Huawei je takođe zabeležio veliki napredak u sopstvenom paketu osnovnih HMS aplikacija. Huawei Petal Maps, ima 7 miliona aktivnih korisnika mesečno u Evropi, Huawei Petal Search 32 miliona mesečnih aktivnih korisnika širom sveta, a više od 3.000 partnera su aktivno uključeni u liste u 20 kategorija. Udeo prihoda partnerima je takođe povećan za 62% u odnosu na prošlu godinu.

Petal porodica koja se razvija za potrebe potrošača

Popularna grupa aplikacija Petal, uključujući Petal Search, Petal Maps i Petal Assistant, stalno se unapređuje saradnjom sa povezanim sektorima kao što su putovanja, kupovina i „u blizini“. Na konferenciji su delegati dobili ažurirane informacije o Petal Search 2.0, multimodalnom AI pretraživaču nove generacije, koji će ponuditi inovativno iskustvo pretraživanja u preko 20 različitih kategorija, uključujući vesti, video zapise, kupovinu, letove, lokalna preduzeća… Sa pretragom kao uslugom, Huawei će proširiti mogućnosti Petal Search-a preko SDK-a na strani uređaja i API-ja na cloud strani, omogućavajući partnerima u ekosistemu da brzo pruže optimalno iskustvo pretraživanja mobilnih aplikacija. Sa prosečno 8 milijardi pretraga dnevno, Petal Search omogućava partnerima da efikasno distribuiraju sadržaj korisnicima preko Huawei UniBox platforme.

Iz perspektive putovanja, Petal Maps je dostupan u preko 166 zemalja i regiona, a nedavno je bio i dobitnik prestižne nagrade Red Dot Design Award. On sada ima oko 20 miliona globalnih mesečnih aktivnih korisnika. Poslednjom nadogradnjom, Petal Maps platforma će biti opremljena sa još više mogućnosti, uključujući pozicioniranje visoke preciznosti, prikaz topografske karte, raznovrsna interaktivna iskustva sa mapama, dubinsku pretragu podataka, visokokvalitetno navođenje na nivou trake i Map Studio. Sve to na kraju pruža krajnjem korisniku interaktivno i informativno iskustvo navigacije.

Huawei Ads, partnerski program agencija širom Evrope

Huawei Ads je tržište oglašavanja u realnom vremenu prilagođeno Huawei uređajima. Sada je otvoren za medijske agencije i izdavače aplikacija širom sveta. Platforma takođe uključuje Huawei Ads izdavačke usluge, omogućavajući programerima da integrišu Huawei Ads komplet i generišu dodatni prihod od svojih aplikacija.

Od svog lansiranja u januaru 2020, dnevni saobraćaj Huawei Ads-a dostigao je preko 600 miliona u Evropi, a takođe je naveden kao jedna od najbrže rastućih platformi u Evropi prema najnovijem izveštaju AppsFlier-a.

Novi kompleti za podršku kreativnosti programera

Na Web Summit-u su takođe najavljeni i novo-lansirani HMS Core 6 programski kompleti za podršku kreiranju konkurentnijih funkcija za aplikacije – ukupno 69 kompleta i 21.738 API-ja. Čitav opseg HMS Core mogućnosti će osnažiti programere da kreiraju kvalitetne aplikacije sa svojim inteligentnim, kontekstualnim i rešenjima zasnovanim na scenarijima na više pametnih uređaja, uključujući pametne telefone, tablete, pametne televizore, nosive i audio proizvode. Ove otvorene mogućnosti mogu da se koriste za kreiranje aplikacija koje rade na Androidu, HarmonyOS-u i iOS-u, upotrebom razvojnih sistema za više platformi kao što su React Native i Cordova.

Huawei je ponovo potvrdio svoju posvećenost duhu saradnje u svim oblastima tehničkih inovacija, najavljujući višestruke programe podrške koji će biti ponuđeni u Evropi pojedinačnim programerima, kao što su Huawei Student Developer (HSD) i Huawei Developer Group (HDG) itd. Ove zajednice napreduju u razmeni znanja o novim tehnologijama i nastojanju da podrže kolege programere u njihovom kreiranju novih i inovativnih aplikacija.

Nova partnerstva

U 2021. Huawei je razvio postojeća i nova partnerstva sa vodećim brendovima. Na događaju HDC.Europe, oni su predstavili svoje vizije i misaono vođstvo u nizu radionica koje pokrivaju inovacije aplikacija za sve scenarije.

Tokom radionica partneri su izneli svoje planove saradnje za distribuciju ekskluzivnih sadržaja i usluga korisnicima kompanije Huawei. Teme su pokrivale evoluirajući opseg aplikacija i usluga u okviru ekosistema Huawei Mobile Services, od integracije e-trgovine i transporta sa Petal Search-om i mapama (iTaki, Avin, Dott), mobilnog plaćanja (Curve, Lidia), zdravlja (Runtastic, Fifti). ), AppGallery & HMS Core inovacije (Joom, Vimage, Goodgame), kao i saradnja Huawei Ads (NIBA Media, App Samurai i HAVAS Portugal).

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela