Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Serija Canon-ovih besplatnih virtuelnih događaja

Velike vesti za ljubitelje fotografije koji se nadaju da će postići taj izazovni prelaz sa vikend fotografa na profesionalca u industriji – Canon Europe organizuje niz uzbudljivih virtuelnih razgovora kao deo svog Canon Programa za razvoj studenata (Student Development Programme) za 2021. godinu. Od 1. do 4. septembra moći ćete da čujete šta imaju da kažu najbolji u industriji, uključujući dokumentarne fotoreportere, urednike fotografije i međunarodne izdavače, koji će deliti praktične savete u nizu panel diskusija, koje ne treba propustiti i koje će svi moći da gledaju. Ako niste imali prilike da se prijavite na Canon-ovu 1-na-1 šemu mentorstva dostupnu preko Canon Programa za razvoj studenata, ova predavanja će vam i dalje pružiti sve najbolje savete i trikove koje možete da iskoristite u svojoj budućoj karijeri.

Canon razvojni program za studente

Nemojte da napravite grešku i da ignorišete društvene medije u ranim fazama vaše karijere – čak 1.074 fotografija se svake sekunde postavlja na Instagram, a 68 odsto korisnika ide na Instagram radi interakcije sa svojim omiljenim stvaraocima. Panel Thinking Social-First odgovara na pitanja kao što su: „Kako mogu da privučem pažnju potencijalnih poslodavaca koristeći društvene medije? Koji su rizici povezani s postavljanjem mojih slika javno? Kako mogu da koristim društvene medije da bih izgradio zajednicu?“ Bez obzira da li ste inovator u industriji ili ste potpuni novajlija u fotografiji, društveni mediji mogu da vam prošire horizonte i da vam pomognu da vaš naporan rad dopre do potpuno nove publike. Verujte rečima Canon-ovih iskusnih ekspertskih panelista, među kojima su:

  • Dokumentarni fotograf i Canon Ambasador Gabriele Galimberti, koji može da se pohvali sa preko 278.000 pratilaca na Instagramu i koji često koristi društvene medije kao alatku za istraživanje, za kontaktiranje, otkrivanje i pravljenje priča. Subjekti dokumentaraca do kojih bi pre dvadeset godina bilo nemoguće stići, sada lako mogu da se pronađu i može da im se pristupi pomoću ogromne moći interneta.
  • Laura El-Tantawy, čiji nagrađivani rad proučava iskustvo života između Istoka i Zapada, pružiće jedinstvenu perspektivu o temama poput kako biti svestan informacija koje pružate, pridržavanja lokalnih državnih propisa prilikom putovanja i kako možete da zaštite svoj rad od sajber-krađe.
  • Lars Lindemann, Direktor fotografije i Zamenik vizuelnog direktora u časopisima GEO i PM, nekadašnji je frilenser urednik fotografije i fotograf koji je bio deo ocenjivačke komisije za prestižna takmičenja, kao što je World Press Photo Contest. On će diskutovati o tome kako društveni mediji mogu da se iskoriste za pronalaženje fotografa i umrežavanje tokom vaše karijere.
  • Anastasia Taylor-Lind je TED član i radi za časopise kao što su National Geographic i pokriva aktuelna pitanja u vezi sa ženama i nasiljem. Ako ste neko ko rizikuje, ali ipak želi da pažljivo pristupa osetljivim temama, Taylor-Lind je veliki autoritet po pitanju kako pristupiti subjektima intervjua sa saosećanjem, a ipak stvoriti kvalitetan istraživački sadržaj. Ona će se fokusirati na stvaranje sadržaja koji je prvenstveno za društvene medije i kako koristiti društvene medije za dobijanje provizije.

Ako vam je cilj da se probijete u tradicionalne medije, biće vam zanimljivo da čujete šta imaju da kažu međunarodno priznate fotografske i medijske institucije kao što su Politiken, Reuters i The Guardian koje će takođe pružiti neprikosnovena saznanja u dodatnim razgovorima. Teme kao što su moć multimedije, uloga grantova u lansiranju karijera, uvidi o zapošljavanju fotografa, kao i dinamike moći u kreiranju portreta izazvaće vas da preispitate sve što znate o fotografiji, ali će vas i podstaknuti da gledate u budućnost i da razmislite kako vaš individualni stil može da doprinese industriji.

Gabriele Galimberti, dokumentarni fotograf i Canon Ambasador rekao je: „Oduševljen sam što imam priliku da ohrabrim fotografe u razvoju i da podelim moje iskustvo u vezi sa pripovedanjem ljudskih priča pomoću portreta i filma. Društveni mediji se konstantno menjaju i vitalni su deo mog procesa istraživanja radujem se diskusiji o mojim saznanjima sa Canon-ovim timom panelista i nadam se da ću pomoći narednoj generaciji fotografskih zvezda.“

Susie Donaldson, ITCG direktorka marketinga za Evropu za Canon EMEA rekla je: „Drugu godinu zaredom, Canon Program za razvoj studenata održava se potpuno digitalno, što znači da se našim neverovatnim panel diskusijama može lako pristupiti širom sveta i da su dostupne najširem krugu talenata u razvoju. Fokusirajući se na teme za koje znamo da su najrelevantnije za one koji tek započinju svoje fotografske karijere, nadamo se da će ovi razgovori biti odskočna daska koja je potrebna studentima kako bi načinili taj korak u industriju kao profesionalci.“

Od 2017. godine, preko 800 studenata je pohađalo Program za razvoj studenata, a neki od talenata su započeli neverovatne karijere u kompanijama kao što su The New York Times i The Wall Street Journal.

Zbog uzbudljivih razgovora i pitanja i odgovora koji će se održavati svakog dana i koje nećete želeti da propustite, prijavite se kako biste pratili i bili deo Canon Programa za razvoj studenata (Student Development Programme) za 2021. godinu preko sledećeg linka: https://www.canon.rs/student-development-programme/

Dnevni najistaknutiji događaji uključuju:

  • Sreda, 1. septembar: Prijavite se za Meet the alumni – from student to pro (Upoznajte alumnije – od studenta do profesionalca) u kojem učestvuju Ilvy Njiokiktjien, Ksenia Kuleshova i Michele Spatari, kao i From field to front page: the tools to build your story (Od terena do naslovnice: alatke za građenje vaše priče) u kojem učestvuju Brent Stirton i Vincent Jolly, a koji vodi Laura El-Tantawy
  • Četvrtak, 2. septembar: Uključite se u Moving to motion: the power of multimedia (Prelazak na kretanje: moć multimedije) u kojem učestvuju Ilvy Njiokiktjien i Magnus Wennman, kao i How to get hired as a photographer: insights from the industry (Kako da se zaposlite kao fotograf: saznanja iz industrije) u kojem učestvuju Gulshan Khan, Thomas Borberg, Rickey Rogers i Fiona Shields
  • Petak, 3. septembar: Prijavite se za Getting ahead: how grants and awards catapult a career (Sticanje prednosti: kako grantovi i nagrade lansiraju karijeru), koji vodi Ilvy Njiokiktjien, a u kojem učestvuju Catalina Martin-Chico, Monica Allende i Acacia Johnson, kao i Thinking social-first: the importance of Social Media in powering your photography (Razmišljanje prvenstveno društveno: važnost društvenih medija u pokretanju vaše fotografije) u kojem učestvuju Ilvy Njiokiktjien, Gabriele Galimberti, Laura El-Tantawy, Anastasia Taylor-Lind i Lars Lindemann
  • Subota, 4. septembar: Uključite se u The Portraiture Power Dynamic (Dinamika moći u kreiranju portreta) u kojem učestvuju Bieke Depoorter, Lindokuhle Sobekwa, Muhammad Salah i Rein Deslé.
© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela