Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Regionalna IT kompanija Serengeti otvorila centar u Kragujevcu

Regionalna konsultantska kompanija za razvoj softvera Serengeti d.o.o. iz Hrvatske, povećala je ove godine svoje poslovanje za još jedan međunarodni razvojni centar i to na srpskom tržištu – u Kragujevcu.

kragujevac CEO Goran Kalanj

Ova regionalna kompanija otvorila je svoju prvu kancelariju u Srbiji, u gradu Kragujevcu, gde je okupila tim softverskih inženjera koji već sada broji preko 20 članova. Prema rečima menadžmenta Serengetija, ova brojka se povećava iz dana u dan, a njima je zadovoljstvo što imaju priliku da rade sa srpskim vrhunskim stručnjacima.

U sklopu naše razvojne strategije, otvaranjem kancelarije u Kragujevcu pružamo priliku i softverskim stručnjacima iz Srbije da budu deo našeg rasta i širenja na nova tržišta”, izjavio je Goran Kalanj, CEO ove kompanije. Kako je dalje istakao, Serengeti nudi jedinstvene prednosti softverskim inženjerima kao što je rad na raznovrsnim i dugotrajnim projektima, te rad na tehnologijama budućnosti kao što su Machine learning i Cloud. Samo neki od klijenata su renomirana imena poput Erste Bank Serbia, nemački hospitality gigant Protel i slovenski Epilog, a među njima se nalaze i Addiko Bank, Nets, Mercury, Audifon, Knapp i drugi.

kragujevac

Iako je IT industrija jedna od najbrže rastućih u Srbiji, ova kompanija se odlučila na jedan interesantan poduhvat – da svoj prvi centar otvore baš u Kragujevcu. Pored ove decentralizacije, Serengeti nudi mnogobrojne benefite kao što su mogućnost rada na daljinu, inostrani klijenti orijentisani na zapadno tržište, rad sa međunarodnim ekspertima, ali i dobri radni i finansijski uslovi. U svojim kancelarijama trenutno imaju preko 200 zaposlenih, a procena prihoda za 2021. godinu je 8 miliona evra.

Serengeti zaista nudi priliku za razvoj nama zaposlenima. Radimo sa svetskim klijentima i na fantastičnim projektima. Timsko okruženje je izvrsno, organizacija je kvalitetna, a kompanija nudi vrlo atraktivne uslove. Jako mi je drago što sam upravo ja prvi zaposleni u Srbiji i radujem se budućnosti u Serengetiju“, ističe Živojin Đorđević, Lead Software Developer.

Regionalna kompanija Serengeti d.o.o. je konsultantska softverska firma koja je svojim znanjem i iskustvom osvojila brojne međunarodne nagrade, a među kojima je i dva puta dobijena Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, a pored Kragujevca, imaju kancelarije u Zagrebu, Bjelovaru, Varaždinu, kao i u Nairobiju u Keniji.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela