Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Proglašen pobednik video konkursa „Stvarnost kakvu želim”

Predstavnici kompanije Canon i Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu uspešno su realizovali saradnju na zajedničkom projektu u okviru Canon edukativnog programa namenjenog studentima u trajanju od godinu dana.

U periodu od aprila 2022. do aprila 2023. godine studenti katedri FTV režije, kamere, FTV produkcije, montaže i snimanja i dizajna zvuka dobili su mogućnost da korišćenjem Canon opreme dodatno unaprede svoja znanja i veštine. U okviru ove saradnje studentima je ustupljena Canon oprema, organizovane su video i fotografske edukativne radionice sa Canon ambasadorima, filmsko takmičenje (uključujući ceremoniju dodele nagrada), kao i takmičenje u fotografiji. Na ovaj način studenti su dobili priliku za dodatnu edukaciju i rad na inovativnoj Canon opremi, a rezultat je stvaranje inovativnih foto i video sadržaja.

Dobitnik nagrade_Canon

Tema ovogodišnjeg Canon video konkursa koji je organizovan u okviru edukativnog projekta bila je Stvarnost kakvu želim. Konkurs je održan od 5. aprila 2023. godine do 5. maja 2023. godine isključivo za kratkometražne studentske filmove koji su snimljeni kao deo praktičnog iskustva korišćenja Canon opreme na individualnim i zajedničkim vežbama.

Odabrani filmovi prikazani su na kraju letnjeg semestra, kada je za 12 studenata sa katedre kamere organizovana i radionica sa Canon ambasadorkom Evely Duis i Canon CEE produktnim specijalistom za foto i video James Tunksom.

Na svečanosti upriličenoj povodom dodele nagrade nakon završenog Canon video konkursa za 2023. godinu i projekcije pobedničkog rada pod nazivom „The end of the world“, studentu Džejlanu Ibrahimoviću dodeljen je vaučer u iznosu od 175.000 RSD (1500 €) za kupovinu Canon opreme.

„Mislim da je izvanredno što jedan takav proizvođač visoko-kvalitetne foto i video opreme sarađuje sa Fakultetom dramskih umetnosti i pruža priliku studentima da rade sa najboljom opremom sa kojom će se sretati u svojoj profesionalnoj karijeri. Svakom snimatelju uvek nedostaje neki objektiv, filter ili dodatni novac da bi priuštio neku novu, savremeniju opremu. Zahvalan sam i Canon-u i Fakultetu dramskih umetnosti, rediteljki i celoj ekipi filma koji je nagrađen jer je stvaranje filma timski rad”, izjavio je pobednik konkursa. Pobednički video možete pogledati ovde.

Nakon svečane ceremonije održana je i prezentacija rada fotografkinje Evely Duis, ambasadorke kompanije Canon, modne fotografkinje rođene u Holandiji, poznate po snimanju modnih snimaka koji odišu glamurom i stilom.

Ovom saradnjom kompanija Canon nastoji da inspiriše mlade tako što im omogućava pristup sadržajima i opremi svetske klase, upoznavanje sa ambasadorima brenda i razmeni kreativnih iskustava. Obrazovanje mladih, ali i podsticaj na kreativno razmišljanje i izražavanje u formi foto i video sadržaja je cilj na kome će kompanija nastaviti da teži i budućim projektima.

„Canon godinama omogućava i podržava kreativne ambicije mladih ljudi širom sveta i umetnost mladih stvaralaca. U 2023. godini, koristeći tehnologiju i stručnost kompanije Canon, nastavljamo da vodimo promene tako što inspirišemo mlade ljude da ispričaju priče o promeni koju vide ili žele da vide u svojoj zajednici ili kulturi. Canon obezbeđuje i isporučuje mladima kvalitetne edukativne radionice o vizuelnom pripovedanju, pristup Canon proizvodima i edukaciju o njihovom korišćenju i naše ambasadore, zaposlene i trenere da im pruže praktičnu obuku”, zaključio je Goran Sretenoski, generalni direktor kompanije Canon Adria.

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela