Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Pripreme za vodeći svetski sajam industrijskih tehnologija – HANNOVER MESSE 2020

Ekskluzivno iz Hanovera sa najave vodećeg svetskog sajma industrijskih tehnologija HANNOVER MESSE 2020 koji će ove godine biti održan od 20. do 24. aprila u Hanoveru 

 

cof

Press konferencija održana 12. februara – HANNOVER MESSE Preview 2020

 

 

Na zvaničnoj najavnoj press konferenciji održanoj 12. februara u hali 19 Hanoverskog sajma  – “HANNOVER MESSE Preview 2020”, govorili su Dr Jochen Koeckler, izvršni direktor Deutsche Messe, Njegova Ekselencija Arif Havas Oegroseno, ambasador Republike Indonezije u Nemačkoj, kao i Christoph Berlin, Partner Program Manager, Azure Industrial IoT – Microsoft Corporation.

Pored same konferencije, tradicionalno, u lobiju ispred konferencione sale organizovan je i mali izlagački deo gde su pojedine kompanije nagovestile šta to pripremaju da nam premijerno prikažu na predstojećem sajmu u Hanoveru.

Hannover Messe planira da ove, 2020. godine kroz novu sajamsku strukturu i tematski raspored u halama na još direktniji način prikaže dinamičnu vezu između tehnologija i lanaca vrednosti. Pod motom “Industrijska transformacija” Hannover Messe će potvrditi svoju ulogu pokretača promena u industriji i predstaviti tehnologije i partnere koji su stručnim posetiocima potrebni, kako bi ostali konkurentni u budućnosti.

Poznato je da je sajam Hannover Messe pokretač industrijske transformacije. Više od 70 godina ne samo da prati industriju, već i pokreće promene industrijskih procesa i služi kao vodič za digitalnu, umreženu i automatizovanu industriju.

 

Dr Jochen Koeckler, izvršni direktor Deutsche Messe

Dr Jochen Koeckler, izvršni direktor Deutsche Messe

 

 

Glavne teme sajma HANNOVER MESSE 2020

 

Samo neke od aktuelnih tema kojima će se baviti ovogodišnji sajam su: 5G za industriju, podaci kao izvor efikasnosti, konvergencija proizvodnje i logistike, zaštita klime putem inovacija, vodonik kao novi izvor energije, mašinsko učenje…

Proizvodna industrija širom sveta suočava se sa dvojnim izazovima tehnoloških promena i ekonomske i političke nesigurnosti. Sa glavnom temom industrijske transformacije, HANNOVER MESSE 2020 se fokusira na mogućnosti koje pružaju inovativne tehnologije, neprekidno rastuće i sve dostupnije količine podataka, kao i sve veća svest o zaštiti klime.

Tokom najave ovog sajma na konferenciji u Hanoveru istaknuto je da u današnje vreme postoje četiri trenda koja menjaju svet. To su digitalizacija, individualizacija, zaštita klime i demografske promene. Industrija je pred velikim dizajnerskim zadatkom. Trenutna ekonomska i politička klima predstavljaju dodatne izazove koji otežavaju održavanje pouzdanih partnerstava.

 

oznorHB

Reporter Polarotora Vladimir Bubanja na konferenciji HANNOVER MESSE Preview 2020

 

Sajam HANNOVER MESSE nastavlja da kao i svake godine pokazuje globalnoj industriji put prema napred. „Način na koji živimo, na koji proizvodimo stvari, a i sam naš posao podvrgava se izuzetno brzim promenama“, rekao je dr Jochen Kockler, izvršni direktor Deutsche Messe i dodao:  „Metaforički govoreći danas je proizvodna industrija na mestu vozača. Izazov je preuzeti volan i oblikovati promenu. Na sajmu HANNOVER MESSE 2020, očekuje nas oko 5500 izlagačkih kompanija koje će pokazati koliko transformacija može biti pozitivna i kako promene mogu da pokrenu rast i napredak.“

 

Vodeći svetski sajam industrijskih tehnologija HANNOVER MESSE 2020 ove godine će biti održan od 20. do 24. aprila u Hanoveru.

Više informacija na: www.hannovermesse.de

 

 

 

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela