Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » HONOR inovacije koje štite vaše oči

HONOR Magic5 Pro i HONOR 90 –  uređaji za koje je naučno dokazano da ublažavaju naprezanje očiju i dovode do zdravijeg sna!

U eri u kojoj dominiraju pametni telefoni, naše oči su konstantno izložene svetlosti ekrana. Uz istraživanje koje sugeriše da duže vreme provedeno ispred ekrana može dovesti do naprezanja očiju i potencijalnih problema sa vidom, imperativ je da proizvođači pametnih telefona daju prioritet zdravlju očiju.

Globalni tehnološki brend HONOR prihvatio je ovaj izazov predvodeći razvoj inovativnih tehnologija za zaštitu očiju. Istraživanja pokazuju da prosečna osoba, dok je budna, provede više od 40% svog vremena na telefonu, a ta brojka raste svake godine. Prema rečima doktora Glena Džeferija, profesora neuronauke na Institutu za oftalmologiju, Fakulteta za nauku o mozgu na UCL, efekat plave svetlosti – poput onog sa pametnih telefona – može biti povezan sa naprezanjem očiju, a izlaganje plavoj svetlosti noću može otežati spavanje i negativno uticati na kvalitet sna.

Za razliku od nekih uređaja, pametni telefoni HONOR 90 i HONOR Magic5 Pro uključuju funkcije za koje je naučno dokazano da se bore protiv ovih efekata plave svetlosti. Funkcija koju poseduju ovi uređaji – Dynamic Dimming, simulira promene u prirodnom svetlu, za koje doktor Džeferi kaže da dovode do smanjenja naprezanja očiju. Circadian Night Display funkcija prilagođava osvetljenost tako da odgovara cirkadijalnim ritmovima korisnika, za koje doktor Džeferi kaže da doprinosi zdravijem i kvalitetnijem snu.

Doktor Džeferi, istaknuti akademik u ovoj oblasti, nedavno je sproveo naučno istraživanje o tehnologiji ekrana najnovijih HONOR pametnih telefona. Uređaji HONOR 90 i HONOR Magic5 Pro poseduju najsavremenije tehnologije kao što su Dynamic Dimming i Circadian Night Display koje štite i poboljšavaju opšte zdravlje očiju.

HONOR 90 takođe poseduje Zero-Flicker Display sa vodećom tehnologijom zatamnjivanja širine impulsa (PWM) koja omogućava da ekran treperi brzinom do 3840 Hz. Ova funkcija pruža iskustvo gledanja bez treperenja, čak i u uslovima slabog osvetljenja, pošto je puls ekrana neprimetan za ljudsko oko. Sa inovacijama usmerenim na čoveka, HONOR demokratizuje potrošačku tehnologiju i čini da najnovija tehnologiju, koja štiti oči korisnika, bude svima cenovno pristupačna.

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela