Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » EPSON u Zagrebu (01.10.2013.)

Ekipa Polarotora bila je u Zagrebu na regionalnoj press konferenciji u organizaciji kompanije EPSON, koja je predstavila najnovije modele projektora za različite namene, ali i neke druge, vrlo zanimljive inovacije kada su projektori u pitanju.

Mesto održavanja prezentacije bio je zagrebački hotel Antunović, odnosno velika konferencijska dvorana ovog hotela.

slika1

Pored najnovijih modela EPSON projektora imali smo priliku da se upoznamo i sa potpuno inovativnim načinom merenja svetlosne snage video projektora, odnosno snage video projekcije. Za razliku od vecine drugih proizvođaca video projektora, EPSON koristi vlastitu tzv. 3 LCD tehologiju koja omogućava verno prikazivanje boja na platnu. Ova 3 LCD projekcija podrazumeva jednaku snagu izlaznog snopa belog svetla i svetla u boji i na taj način garantuje žive boje i potpuno verne slike, a boje su čak tri puta svetlije u odnosu na standardne DLP projektore.

Taj novi način merenja zove se Colour Light Output (CLO), tako da u buduće pri nabavci projektora pored ostalog bitno je obratiti pažnju i na ovaj parametar.

Mi smo se u Zagrebu uverili da su ovi novi Epson projektori trostruko snažniji od konkurencije, a predlažemo da i vi prvom prilikom proverite svojim oćima i uverite se u kvalitet ovih projektora.

 

Vladimir Bubanja

 

© 2013 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela